bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:659/1508)

Pikantna pizza z anchois, oliwkami z czosnkiem i kozim serem 176

boki tworząc kształt pizzy. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą oregano i ziołami prowansalskimi. Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra-dół

Zasmakuj Kuchni
Lodowe pucharki Lusette 135

czemu będą bardziej puszyste i bez wyczuwalnych kryształków lodu. Przed nałożeniem do pucharków wyciągamy je ok 30 minut wcześniej z zamrażarki. Nakładamy moczoną w ciepłej wodzie gałkownicą. 3. Kruszonka: Masło siekamy z cukrem i mąką, a następnie dodajemy aromat i zagniatamy w całość. "Skubiemy" po odrobinie ciasta i rozkładamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy na rumiany kolor

Kuchnia w czekoladzie
Chleb 171

sól, ocet i wodę Ciasto wyrabiamy około 5 minut. Formujemy... ... i przekładamy do ciepłego naczynia.  Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut Następnie wyjmujemy, smarujemy naczynie tłuszczem i wysypujemy mąką. Chlebek przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia i nacinamy go z wierzchu Piec 30 minut pod folią aluminiową, a kolejne 30 minut bez folii Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 208

dekorowania ciast. Wystarczy je tylko wyjąć z opakowania i już są gotowe, bez mieleni. Uwielbiam takie <3. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Jabłecznik z masą z orzechów laskowych BISZKOPT JASNY 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia BISZKOPT KAKAOWY 4 jajka

Gotuję Testuję
Słodki zielnik Lary – Lara Gessler – Książka na niedzielę 197

konfiturą morelową bez pieczeni czy kminkowe ciasteczka doskonałe.  Czarnuszka .. mhmm uwielbiam, a Wy ? a kokosowy pudding chia z czarnuszką i mango, prażone orzechy z czarnuszką, miodem i sezamem.  Werbena towarzyszy na w przepisach na Arbuzowe slushie z limonką i werbeną czy syrop czereśniowy z werbeną.  Mak nasz świąteczny ulubiony w ciastach tu występuje jako składnik białych

Kuchnia na wzgórzu
Delikatna dwukolorowa chałka na jesienną nostalgię 192

mnie smakuje bardzo dobrze nawet bez dodatków. Przyznam jednak, że domowa konfitura z jagód leśnych stworzyła z chałką duet idealny. Ciasto miękkie, puszyste i dobrze wyrośnięte niczym nie ustępujące najlepszej drożdżówce i w 100% naturalne. Jeśli znudziły was tradycyjne kanapki bazujące na chlebie lub bułce, to polecam ten przepis. Ja akurat swoją chałkę piekłam na świeżych drożdżach, więc konieczne

vaniliowoczekoladowa
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 247

nadzienia.Zlepiając końce ciasta formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem jeśli mamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na kolejne 15 minut. (Ja pomijam ten etap i od razu wkładam do piekarnika ) Pieczemy 10 minut do zarumienienia się rogalików w temp 180 stopni (bez termoobiegu) Studzimy

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 247

nadzienia.Zlepiając końce ciasta formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem jeśli mamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na kolejne 15 minut. (Ja pomijam ten etap i od razu wkładam do piekarnika ) Pieczemy 10 minut do zarumienienia się rogalików w temp 180 stopni (bez termoobiegu) Studzimy

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Bulki z nadzieniem dyniowym i czekolada czyli Slodki Czwartek odc.115 157

grubo posiekaną czekoladą. Zwijamy ciasto w roladę i kroimy na małe kawałki w kształcie trapezu. Układamy bułeczki na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Środek każdej bułki wgniatamy podłużnie palcem, tak aby utworzyły się “pawie oczka”. Smarujemy bułki jajkiem, przykrywamy i odstawiamy na kolejne 20 minut. Piekarnik nastawiamy na 200 st.C z termoobiegiem lub bez termoobiegu 210 st.C. Wstawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto jogurtowe z owocami 151

tutaj . Ta wersja jest bez dodatku masła, za to z większą ilością jogurtu greckiego. Ciasto jest wilgotne (wilgotniejsze niż poprzednia wersja) i delikatne. 450 g mąki pszennej + ok. 1 łyżka do obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców (truskawek, borówek

Bullio
Bagietki cebulowe 279

ciepłe miejsce bez przeciągów do wyrośnięcia na około 60-90 minut. Ciasto krótko wyrobić rękami i podzielić na 4 równe części. Najlepiej posłużyć się wagą. Z każdej uformować podłużną bagietkę, a następnie ścisnąć palcem wskazującym i kciukiem w kilku miejscach (patrz zdjęcie poniżej). Bagietki umieścić na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką, Odstawić

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkopt orkiszowy idealny - metoda 1-2-3 304

piec bez termoobiegu, na środkowej szynie. Nie ustawiać tortownicy na blaszce, a najlepiej na kratce z piekarnika. Zapewni to równomierne pieczenie biszkoptu dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boku nie smarować tłuszczem. Biszkopt podczas pieczenia będzie ładnie się "wspinał" i nie opadnie boki biszkoptu odzielić ostrym nożem od boków foremki dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta możliwe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chlebek bananowy 142

wysmarujcie masłem. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - 45 minut (sprawdźcie po 40 minutach patyczkiem) Po upieczeniu ciasto wyjmijcie i zostawcie na ok. 5 minut w formie, po tym czasie przełóżcie je na kratkę do ostygnięcia, o ile zdołacie się powstrzymać. Ja zawsze kroję i pałaszuję przynajmniej kawałek jeszcze ciepłego ciasta. ;)     Ciasto smakuje wyśmienicie bez żadnych dodatków

Cooking Monster
La szalup de pudding 130

owoce, bez względu jaką ma nazwę to na pewno ta propozycja Wam posmakuje Składniki na „szalupy”: Opakowanie ciasta francuskiego Forma do muffinów Wykonanie: Ciasto dzielimy na w miarę równe kwadraty, formę do muffinów obracamy do góry nogami. Nakładamy każdy kawałek ciasta francuskiego na wystającą część formy, delikatnie dociskając spód, aby podczas pieczenia „szalupy

gutfut
Szybkie ciasto idealne do przełozenia kremem wg Siostry Ewy. 10 minut i ląduje w piecu. 144

świetne. Trochę popękało podczas pieczenia, ale wcale nie ujęło mu to uroku, a  tym-bardziej smaku. Samo przygotowanie - błyskawiczne, bezproblemowe i bezbrudowe (ponieważ do odmierzenia wszystkich składników używamy jednego naczynia - może być to kubeczek od jogurtu). Ciasto dobre na sucho - bo jest bardzo wilgotne. Nada się także do przełożenia kremem - nawet bez nasączania. Na zdjęciu z braku

Kuchnia po mojemu