bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:674/1508)

Norweskie ciasto z łososiem 172

sposobów. Wszystko zależy od naszej niczym nieograniczonej wyobraźni. Tym sposobem i łosoś i olej stały się podstawą do wspaniałego, wytrawnego wypieku, o cytrynowo-czosnkowym aromacie. Norweskie ciasto z łososiem składniki: 300 g łososia bez skóry i ości 150 g mąki 1 opakowanie drożdży instant 3 jajka 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 150 ml mleka starta skórka(...)drożdżami i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, koperek oraz pokrojonego w kostkę łososia. Doprawiamy pieprzem. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem. Wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C. Ciasto smakuje na ciepło i na zimno

Przysmaki Karolki
Muffinki czekoladowo-bananowe z konfiturą truskawkową 116

Tym razem znowu ja przygotowałam muffinki czekoladowe. Powstały one na specjalną okazję odwiedzin jednej miłej Asi przy akompaniamencie drugiej miłej Asi Rozsmakowałyśmy się w „mokrych” muffinkach

Ania i Marcin gotują
Barazek - sezamowe ciasteczka 95

pieczenia, warstwa z sezamem powinna być na górze. Piec na jasnozłoty kolor przez 15-20 min, w temp. 170ºC. Ps. Jest też inna metoda robienia ciasteczek - z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy z nich kulki o średnicy około 3 cm. Zanurzamy je do połowy w pistacjach, po czym kulkę z przyklejonymi pistacjami spłaszczamy w dłoniach. Na część bez

Cztery Fajery
Zapiekane naleśniki z truskawkami - najlepszy przepis dla całej rodziny! 178

TRUSKAWKAMI przepis na ciasto na naleśniki wersja bez laktozy - TUTAJ naleśniki crepes - idealnie cienkie francuskie - TUTAJ około 10 -12 sztuk naleśnikow - 500 g truskawek - 3-4 łyżki brązowego cukru - 200 g sera białego (możesz też użyć serka homogenizowanego) - syrop z agawy lub miód - tłuszcz do wysmarowania formy np. masło lub olej kokosowy Formę do pieczenia wysmaruj olejem kokosowym

SMYKWKUCHNI
Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado 175

gości. Na mojej króluje bez wątpienia czerwień, ale można dodatki zmienić wedle upodobań. SKŁADNIKI Na ciasto: 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 500 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 3 łyżki oliwy duża szczypta soli Na farsz: 225 g mrożonych krewetek koktajlowych 1/2 cytryny 1 dojrzałe awokado 100 g Ketchupu Kotlin z piekła rodem Extra

Passions hobbies life
Nuggetsy pieczone 146

najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w panierce, wymieszanych płatkach kukurydzianych z owsianymi. Tak postępujemy z każdym kawałkiem mięsa. Nuggetsy, każdy kawałek smarujemy olejem, dobrze z każdej strony, pędzelkiem. Podczas pieczenia, w razie potrzeby można dodać jeszcze niewielką ilość oleju. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 20 min. w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu. Każdy piekarnik

Zasmakuj Kuchni
CIASTO TYGRYSEK 228

bez roladek w środku i z moją ulubioną delikatną masą z  CIASTA DELICJA . Jeśli nie przepadacie za słodkimi ciastami to będzie idealne, lekkie, delikatnie i rozpływające w ustach. Polecam, bo nie jest pracochłonne a cieszy zarówno oko jak  i podniebienie :) BISZKOPT :  4 jajka szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pani na deser
Bułeczki Pszenne 166

godzinę. 3. Wyrośnięte ciasto odgazowujemy (zagniatamy ponownie) i dzielimy na 8-10 części z których formujemy bułeczki. Gotowe bułeczki układamy na blaszkę, obsypujemy mąką, nacinamy i odstawiamy pod przykryciem do ponownego wyrośnięcia na około 20-30 minut. 4. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 180 stop. grzanie góra-dół bez termoobiegu. Wyrośnięte bułeczki pieczemy przez około 25-30 minut

Gotowanie...to proste !
Bułeczki pszenno - owsiane Pawła Małeckiego 173

objętość. 5. Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je zagniatamy, dzielimy i z podzielonych części formujemy 10 bułeczek. Układamy na formie wyłożonej papierem. Odstawiamy na 30 minut. Jajko wbijamy do kubka, roztrzepujemy widelcem i tak roztrzepanym smarujemy za pomocą pędzelka bułeczki i posypujemy je płatkami owsianymi.  6. Pieczemy w 200 stopniach około 14-16 minut (bez termoobiegu). Upieczone bułeczki studzimy

kruche babeczki
Barazek - sezamowe ciasteczka 182

pieczenia, warstwa z sezamem powinna być na górze. Piec na jasnozłoty kolor przez 15-20 min, w temp. 170ºC. Ps. Jest też inna metoda robienia ciasteczek - z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy z nich kulki o średnicy około 3 cm. Zanurzamy je do połowy w pistacjach, po czym kulkę z przyklejonymi pistacjami spłaszczamy w dłoniach. Na część bez

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
szarlotka na grysiku (sypana) 252

Błyskawiczna szarlotka bez zagniatania ciasta. Z wierzchu chrupiąca, w środku soczysta i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje na ciepło, z gałką lodów waniliowych. *foremka 25*34 cm Składniki: 2 kg jabłek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanka mąki 1 kostka masła (zmrożonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu  Jabłka obrać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chleb z cukinią na zakwasie 187

delikatnie przełożyć ciasto do keksówki. Moja miała wymiary 10x20 cm i chlebek wyszedł bardzo wysoki. Spokojnie można użyć formy o długości 30 cm. Bochenek tak jak wcześniej pozostawić w temperaturze pokojowej bez przeciągów tym razem na około 2 godziny. Po tym czasie wstawić keksówkę z chlebek do nagrzanego do 220 st.C piekarnika i piec przez około

Nastoletnie Wypiekanie
Kostka szwarcwaldzka 278

wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C (z termo obiegiem) piekarniku przez 25-30 minut. Studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz

VioletoweKucharzenie
Ciastka francuskie z jagodami 167

rodzynkami lub żurawiną, ciastka cukrowe obtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków to ślimaczki, rolady, skośne zawijasy, kształtem przypominające faworki lub wymyślne muszelki. Taka słodycz nie kosztuje wiele czasu gdy skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Niespodziewani goście nie muszą czekać na poczęstunek! Dziś kwadratowe chrupiące ciastka francuskie(...)Przygotowanie: Rozkładam płat ciasta francuskiego, kroję na kilka kwadratów/prostokątów:   Na każdy nakładam po łyżce dżemu, posypuję niewielką ilością cukru trzcinowego. Zawijam na pół sklejając brzegi, pomaga mi w tym widelec którym ugniatam dokładnie brzegi:   Gotowe ciastka smaruję roztrzepanym jajkiem, posypuję cukrem waniliowym. Piekę w temp. 170 C grzaniem góra-dół (bez termoobiegu) przez

Zasmakuj Kuchni
BŁYSKAWICZNE PĄCZKI Z SERKIEM HOMOGENIZOWANYM 131

łyżeczka proszku do pieczenia olej do smazenia cukier puder do posypania WYKONANIE Serek waniliowy i jajka mieszamy trzepaczką ,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy łyżką.Do tego przepisu nie musimy używać miksera :).Olej wlewamy do garnka dobrze rozgrzewamy i na początku maczamy samą łyżkę w oleju potem nabieramy ciasta i nakładamy ciasto na olej - bez problemu ciasto zsunie

Mała w garnku miesza