window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO CZEKOLADOWE (BEZ JAJEK) Z KREMEM Z MLEKA W PROSZKU Składniki na ciasto: - 230 gram mąki pszennej - 50 gram kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 mililitrów gorącej wody - 170 gram cukru brązowego - 75 mililitrów oleju - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Życie zamknięte w smakuużyłam tych z Bie….ki :) 8 jajek ¾ szklanki cukru 2 cukry wanilinowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3/4 szklanki oleju Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki kakao Przygotowanie: Kruche ciasto: Margarynę pokroić w kostkę
The Sweet Damselszybko. No i właśnie teraz (zanim pojawią się jabłka z nowego zbioru) można wykorzystać te ubiegłoroczne, bez żalu że jemy je nie na surowo (ale przepuszczamy przez piekarnik). Porcja na 4 osoby: Przygotowanie 15 minut. Pieczenie 45 minut. Składniki: ciasto na tartę (można zrobić je samodzielnie, ja wciąż szukam na nie dobrego przepisu, może macie na nie jakiś
MODA NA BIOłyżki posiekanej skórki pomarańczowej słoik powideł śliwkowych słoik dżemu jabłkowego WYKONANIE: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, siekamy z masłem. Dodajemy jaja cukier, sól i zagniatamy ciasto. Do każdego dżemu dodajemy po łyżce bułki tartej i łyżce skórki, mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Każde rozwałkowujemy na wielkość takiego takiego samego prostokąta, co blacha. formę wykładamy(...)łyżce masy jabłkowej i śliwkowej. wyrównujemy łyżką. przykrywamy drugim plackiem, lekko dociskamy. Widelcem robimy dziurki na cieście. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 40 min. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. U mnie smakuje takie proste bez dodatków. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewybez powodu to ciasto nazywa się magiczne. Sama byłam zaskoczona metamorfozą tegoż wypieku, gdy podczas przygotowania "pływało" sobie w miseczce, a podczas pieczenia zaczęło pięknie się rozwarstwiać tworząc piękną masę pomiędzy dwoma blatami ciasta. Przepis wypatrzyłam na blogu Bożenki- Smakowe Kubki , ale że mam mniejszą formę do zapiekania to dodatkowo korzystałam http://decoraciondemabel.blogspot.com/2013/03/tarta-magica-de-chocolate-e-ideas-de.html
Ciasteczkowy PotwórPozostałe składniki umieścić w misce, dodać zaczyn i ugnieść elastyczne ciasto (mikserem ok.5min). Odstawić do podwojenia objętości. Ciasto podzielić na 4 kawałki i z każdej części uformować bułki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220C(bez termoobiegu). Bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem i obsypać ziarnami słonecznika. Piec przez 20-25 minut. Studzić na kratce
CookYourselfkulki owsiano-czekoladowe obtoczone w wiórkach kokosowych. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chce się Wam piec ciasta to przygotujcie poniższe słodkości. Najlepiej smakują, gdy są schłodzone. W smaku przypominają sklepowe bajaderki . Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika . Składniki dla 4 osób: 300 g płatków* 3-4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 3-4 łyżki cukru
Ugotowaćlekko ubitym białkiem i wykładam po 1/3 masy makowej na każdą część zostawiając wzdłuż 3 boków pas bez masy szerokości ok.3 cm. - -mak po wierzchu też smaruje białkiem ,aby nie odstawał od ciasta . Zwijamy makowiec .Zawinięte w papier do pieczenia makowce nakłuwamy cienkim szpikulcem Wkładam do zimnego piekarnika włączając go na 175 stopni. Pieczemy ok.40-50 minut,aż makowce
w mojej kuchnijajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Składniki wrzucamy do miski, miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnie jak na naleśniki. Smażymy bez dodatku tłuszczu aż będą rumiane. Gotowe naleśniki kroimy na paski
Humanistka w kuchniCiasto wyrabiałam w maszynie do chleba , program do wyrastania ciasta drożdżowego. Po wyjęciu z maszyny dzielimy ciasto na osiem części i dalej postępujemy jak w przepisie. Daję mniej cukru, nie smaruję chlebków przed pieczeniem olejem. Często formuję chlebki rękami, bez użycia wałka. Wpis dołączam do listy Na zakwasie i na drożdżach, prowadzonej
Stare Garywyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Składniki na masę serową miksujemy ze sobą. Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika
Aga w kuchnipieczenia i mąką ziemniaczaną. W kąpieli wodnej rozpuścić masło. Przelać do miski i ucierać razem z cukrem do białości, następnie dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Następnie dodać ostudzone kakao z czekoladą a na końcu wymieszane wcześniej mąki. Gotowe ciasto przelać do formy i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Gdy ciasto ostygnie dzielimy(...)dwie części. Obieramy skórkę z pomarańczy tak aby była bez białych błonek, kroimy ją bardzo drobno i parzymy kilka razy wrzątkiem aż zmięknie. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy go do ubitej wcześniej na sztywno śmietany kremówki. Na koniec do gotowej masy dodajemy skórkę z pomarańczy i aromat pomarańczowy. ( można dodać gotową kandyzowaną skórkę
ciastkarnia na kruchym spodzieLubicie szarlotkę? A gdyby tak zrobić wersję na zimno, bez pieczenia? I dodać gruszki? Jeśli jesteście jej fanami polecam Wam przepis na orzeźwiające lody, które swym smakiem przypominają to pyszne i aromatyczne ciasto. Składniki: 3 duże jabłka 2 gruszki 120ml jogurtu naturalnego typu greckiego (można zastąpić śmietaną) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego
Ze smakiem i z pasjąśmietana. Bałam się, co mi wyjdzie z tej całej kombinacji. Ponownie doznałam miłego zaskoczenia. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. /autorski;/ blacha 23x33 cm ciasto: 3 szklanki mąki 2 łyżki kako 250g masła 4 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru Masło siekam z mąką, kakao i proszkiem. Dodaję resztę składników, zagniatam ciasto i na 30 minut
W kuchni Karmel-itkiu0105ki.\r","Mieszamy.\r","Je\u015bli ciasto jest bardzo lepkie, dodajemy po trochu m\u0105ki pszennej 650.\r","Wyrabiamy, a\u017c nie b\u0119dzie si\u0119 klei\u0107 do r\u0119ki. \r","Wyrabiamy na stolnicy ciasto ok. 8 min, a\u017c ciasto b\u0119dzie g\u0142adkie i spr\u0119\u017cyste.\r","Przek\u0142adamy ciasto do miski nasmarowanej oliw\u0105, przykrywamy(...)ciasto jest bardzo lepkie, dodajemy po trochu mąki pszennej 650. Wyrabiamy, aż nie będzie się kleić do ręki. Wyrabiamy na stolnicy ciasto ok. 8 min, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Przekładamy ciasto do miski nasmarowanej oliwą, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok. 1h - do podwojenia objętości. Ciasto wyjmujemy i formujemy w wałek. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Mieszam w Garnku