bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:428/1508)

Mambo number 5, czyli płaskie cycki murzynki- ciasto biszkoptowe o 5ciu smakach, z kremem budyniowym, bananami, makiem, kokosem 535

Jeszcze chwilę ubijamy. Po czym dodajemy po trochu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C około 20 minuty. Masa budyniowo- bananowa: 6 żółtek ½ szklanki cukru 2 budynie waniliowe 750 mleka 200g masła 82% (bez dodatku oleju) 3 banany 1/3 szklanki spirytusu lub wódki Odlewamy 1/2 szklanki mleka(...)sztywną pianę, a następnie dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mak i kokos. Całość mieszamy łyżką, a następnie wylewamy na papier pergamin. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Polewa: 200g czekolady np. deserowej 100ml śmietany kremówki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie dolewamy do niej po trochu śmietankę i mieszamy łyżką

Smakowy Raj
Kulkowy chlebek optymalny z grana padano i ziołami włoskimi 186

wydaniu jeszcze nie jedliście, jego sekret polega na obtoczeniu drożdżowych kulek ciasta  w roztopionej margarynie Optimie , a następnie w świeżo posiekanych ziołach i twardym serze grana padano, pachnie czosnkową nutą gdy się piecze cały dom, budzący wspomnienia mojego dzieciństwa …tak miłe! Upieczony według tradycyjnej receptury bez ulepszaczy smaku. Rewelacyjnie smakuje jeszcze ciepły, z chrupiącą skórką, rwany po kawałku(...)miseczce do płynnej konsystencji. Z wyrośniętego ciasta forujemy w dłoniach dość spore kulki  ( u mnie wyszło 10 sztuk) Maczamy w rozpuszczonej margarynie, pomagając sobie łyżką , a następnie obtaczamy w ziołowej mieszance.  Układamy kulki ciasno obok siebie w wyłożonej papierem prostokątnej formie, zostawiamy na 20 minut aby ciasto podrosło. Pieczemy chlebek przez 30 -35 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 143

jednocześnie niskokaloryczny i “fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba i upieczecie je dla siebie lub bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można(...)puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy miksera. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 10-12 minut w 170 stopniach. Artykuł Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 133

jednocześnie niskokaloryczny i „fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba i upieczecie je dla siebie lub bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można(...)puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy miksera. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 10-12 minut w 170 stopniach. Artykuł Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Ciastka maślane z kremem kawowym 352

Ciastka maślane z kremem kawowym...Idealnie kruche i rozpływające się w ustach ciastka.Przełożone maślanym kremem.Całość dopełniona smakiem i aromatem kawy.Idealne do kawy czy herbaty.Pycha

Gospodyni Miejska
Sernik idealny 146

mąkę. Wymieszać dokładnie. Dodać pianę z białek i dokładnie połączyć z serem, bez miksowania. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 ºC na godzinę. Po godzinie zmniejszyć temperaturę 150 ºC, sernik przykryć folią aluminiową i piec jeszcze godzinę. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu ciasta uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto do wystygnięcia

Atlas Smaków
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 253

się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest na prawdę pyszny :)  SKŁADNIKI *tortownica 21cm CIASTO ORZECHOWE -4 jajka -3/4szkl cukru  (szklanka 250ml) -1 szkl zmielonych drobno orzechów włoskich -1 szklanka + 1 łyżka mąki tortowej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -8 łyżek wody -8 łyżek oleju -pół łyżeczki kakao dla koloru ROLADA blaszka 25x25(...)budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki -300g masła lub margaryny -250g Michałków zmielonych  PONCZ -0,5 szkl wody -4 łyżki wódki -2 łyżki soku z cytryny DODATKOWO -kilka Michałków do dekoracji -zmielone orzechy do dekoracji CIASTO ORZECHOWE Jajka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta serowa ze szpinakiem i salami 167

wielkość blachy do tarty i równo rozkładamy. Nadmiar ciasta z góry odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą i zapiekamy przez ok. 12 minut w 180 stopniach. Ciasto obciążamy, by zapobiec nadmiernemu wyrastaniu :). Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.  Szpinak sparzamy, kroimy na drobne kawałki. Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy(...)zrobiłam to cheddarem oraz nie wielką ilość startej mozzarelli. Dodatkowo na wierzchu dodałam kilka kosteczek sera feta - nie jest to konieczne. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 25 minut

Gotuj z Mąką
Sernik z chałwową pianką i malinami. 132

jest u Was? Lubicie serniki? Zapraszam :) Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka(...)szklanki świeżych malin 5 dag mlecznej czekolady mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania

Izabelawkuchni
Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży) 134

pieczywa, a obłożone dodatkami świetnie sprawdzi się jako bezglutenowy (i bez dodatku drożdży) spód do pizzy. Kluczem do przygotowania pysznej farinaty jest upieczenie jest w wysokiej temperaturze w piekarniku. Ciasto nalewamy na dobrze rozgrzaną blachę polaną oliwą. Dzięki temu farinata ma chrupiącą skórkę oraz przyjemny dymny posmak. Do pieczenia możemy wykorzystać nadająca się do piekarnika patelnię lub okrągłą(...)natka pietruszki do posypania lub garść rukoli Przygotowanie farinaty: Wszystkie składniki ciasta na farinatę umieść w misce i zmiksuj przy pomocy robota kuchennego. Możesz też użyć trzepaczki (wtedy dodawaj wodę stopniowo), ale tak jest o wiele prościej. Gotowe ciasto jest lejące i nie ma grudek. Przykryj miskę z ciastem i odstaw na co najmniej godzinę, a jeśli masz czas, nawet

Chilli Czosnek i Oliwa
pączki paleo bez pieczenia (oraz glutenu i cukru) 141

siebie tysiące pustych kalorii. A potem przechwalać się ile to się udało zjeść pączków. Dla tych, którzy mają ochotę na coś innego, przygotowałem przepis na pączki paleo bez pieczenia. Generalnie nie muszą to być pączki, równie dobrze mogą to być jakiekolwiek inne ciasteczka. Ale jakiś czas temu kupiłem fajną małą silikonową foremkę na donuty i nadszedł czas(...)blendera, blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto rozkładamy do formy i odstawiamy do lodówki na minimum 2h. Po wyjęciu możemy podać bez dodatków, jednak kolorowa polewa (przepis na różową tutaj w przepisie na tort), zdecydowanie zwiększa chęć sięgnięcia po pączka ;-), a do kawy idealne. Smacznego ! Artykuł pączki paleo bez pieczenia (oraz glutenu i cukru) pochodzi z serwisu

PaleoLife
Tarta z masą śmietanową i śliwkami, pychota! 113

ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie unosiło. Takie obciążniki można używać wielokrotnie) Ciasto z obciążnikiem należy piec ok. 10 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągnąć papier z ryżem i piec 5 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Masa śmietanowo-jogurtowa: -230g śmietany(...)się grudki ;). Na podpieczony spód ułożyć śliwki( skórką do dołu) i zalać masą śmietanowo-jogurtową. Ułożyć na górze garść malin. Na koniec zrobić kratkę z 1/3 ciasta, które nam zostało. Ciasto należy piec 35 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Smacznego

Receptura smaku
Chleb z czekoladą i rodzynkami, na zakwasie czyli lutowa piekarnia 161

rodzynkami i na zakwasie...postanowiłam i ja spróbować takiego chleba..niestety pieczenie odbyło się z przygodami...zagniotłam ciasto itd..ciasto pięknie rosło...a ja byłam w pracy...Po powrocie z pracy miałam już piec chlebek...ale...no właśnie..ale ..zabrakło prądu.. i tak bez prądu było kilka godzin..a mój chlebek był gotowy do pieczenia(...)oraz rodzynki z czekoladą, wymieszać do połączenia się składników. Przykryć i odstawić na 10 min. (w oryginale – przykryć misą w której wymieszaliśmy mąkę). Po 10 minutach – wyrabiamy ciasto : chwytamy porcję ciasta z brzegu, lekko naciągamy i przyciskamy w środek ciasta; lekko obracamy misę i powtarzamy tę czynność z kolejnym brzegiem ciasta. Powtarzamy składanie 8 razy, co powinno

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt rzucany- idealny! 139

Biszkopt to podstawa do wielu ciast i tortów. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealny biszkopt, który nie opada, jest puszysty, mięciutki  i wysoki. W dodatku, biszkopt wyrasta bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. Składniki biszkoptu muszą mieć temperaturę pokojową, poza tym białka muszą być idealnie ubite, a mąkę którą dodajemy na sam koniec powinniśmy(...)dodajemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy i miksujemy. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. W oddzielnym naczyniu przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, mieszamy. Następnie mąkę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia składników. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy równomiernie do blaszki i pieczemy w 170 stopniach przez

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe pieguski 127

kawałki. Mąki, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. Można użyć dodatkowo o 1/2 szklanki cukru więcej - ciasteczka będą mocno słodkie. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać, tak, żeby mąka dokładnie ją obtoczyła. Następnie dodać miękkie masło lub margarynę i rozgnieść całość, uzyskując coś w rodzaju kruszonki. Dodać jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie za rzadkie można(...)dodać kilka dodatkowych łyżek mąki kukurydzianej. Następnie zagniecione ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę lub wrzucić do zamrażalnika na ok 30 minut. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na grubość min. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Układać na pergaminie i piec 20 minut w temperaturze 170 stopni, grzanie góra - dół, bez termoobiegu. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania