bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:426/1508)

Szarlotka sypana z kaszą manną, czyli ciasto, które robi się samo ;p 150

Wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier, proszek do pieczenia i cynamon w misce. Podziel mieszankę na 3 równe części. Jabłka umyj, obierz (w wersji dla bardzo leniwych -bez obierania ;p), oczyść z gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podziel je na dwie części. Jak przy tradycyjnym, polskim cieście – blaszkę wysmaruj cienką warstwą masła, oprósz bułką(...)grubych oczkach i nad ciastem zetrzyj masło. Rozłóż je równomiernie. Teraz wystarczy ciasto wstawić do piekarnika na 60 minut – piec je w temperaturze 180 stopni. Składniki na małą blaszkę 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru do wypieków, czyli drobnego, najlepiej trzcinowego 1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek, najlepiej

Eat me! Fit me!
SERNIK Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI 102

okazje a z pewnością goście będą zachwyceni.Przepis pochodzi z książki s Anastazji. Ciasto:   10 dag margaryny 10 dag cukru pudru 15 dag maki pszennej 6 żółtek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka,na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.   Masa Serowa: 125 dag sera białego 10 jajek(...)pokrojone w ćwiartki suszone śliwki.   Piana:   6 białek 1 szklanka cukru pudru ( dałam 3/4 szklanki) Białka ubić na sztywną pianę,stopniowo dodawać cukier. Ciasto wylać do formy,na ciasto rozprowadzić masę serową.Piec ok 1 godz w 180 st. C. Na ok 15 minut przed końcem  na wierzch ciasta rozprowadzić pianę i ponownie zapiec w piekarniku

Niespełnione zdolności kulinarne
Cynamonki- odrywane bułeczki 235

pachnące, a ponadto zapach, jaki roznosi się po domu podczas ich pieczenia jest nie do opisania. Jeśli upieczecie je rano, możecie być pewni, że wszyscy domownicy wstaną z łóżek bez marudzenia, a z wielkim apetytem :) Polecam!   Składniki:   Ciasto: 300 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1/2 szkl ciepłego mleka(...)dobrze wyrobić rękami lub mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego (wyrobione ciasto powinno być sprężyste i nie powinno kleić się do rąk) Uformować z ciasta kulę i umieścić w oprószonej mąką misce. Przykryć ściereczką i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Tym razem na 1,5 godziny.  Ciasto podzielić na  6 dużych lub 12 mniejszych

Nastoletnie Wypiekanie
Zaskocz bliskich i siebie – zrób sernik bazyliowy z kiwi 216

gęste i z dużą ilością liści) 5 jajek Wykonanie WIERZCH Gdy ciasto jest w piekarniku możesz zająć się masą śmietanową – śmietanę wymieszaj z ziarenkami wanilii lub cukrem wanilinowym, cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Po 80 minutach pieczenia w 120 stopniach (czyli po 95 minutach pieczenia w ogóle) wysuń delikatnie sernik z piekarnika i rozprowadź(...)przy uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Gdy sernik całkowicie przestygnie obkrój go nożem przy krawędzi, zdejmij obręcz i wstaw do lodówki na kilka godzin bez przykrycia. Tuż przed podaniem polej ciasto zmiksowanym kiwi i udekoruj sernik plasterkami obranego kiwi oraz listami bazylii. Możesz dodać też inne owoce – świetnie pasują figi lub mango. A potem odważ się i wprowadź swoje

Eat me! Fit me!
Pizza wiejska 139

włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika (180 stopni). Po 5 minutach ciasto wyjąć, ułożyć na nim plastry szynki, kiełbasę cienką, ogórki kiszone, suszone pomidory, cebulę (jeśli jest podsmażona należy ją przed wyłożeniem na pizzę odsączyć z nadmiaru oleju). Piec ok. 10 minut. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem. *ser można wyłożyć od razu, ale my nie lubimy(...)spieczonego sera dlatego dajemy go na sam koniec. Nasza pizza w kształcie prostokąta częściowo bez sera Porcja dla naszego alergika - ciasto bez mleka i wierzch bez sera

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tureckie bajgle – Simit 136

jest wilgotne, miękkie, elastyczne i nie klei się do rąk. Z tej racji, że mąka ma różną wilgotność, jeżeli ciasto jest za mokre możemy dodać niewielką ilość mąki. Dodajemy stopniowo, bez przesady, bo ciasto zrobi się twarde. 3. Ciasto można wyrobić ręcznie lub, na niskich obrotach, robotem z hakami. 4. W oryginalnym przepisie jest podana kolejność w jakiej powinno(...)mąkę, jajko, oliwę, mleko i sól. Ja dodałam składniki, jak przy wyrabianiu każdego ciasta drożdżowego – czyli jak powyżej w podanym przeze mnie przepisie. 5. Sezam można podprażyć na suchej patelni, uważając aby się nie przypalił, bo będzie gorzki. Ja użyłam go bez prażenia, gdyż podczas pieczenia i tak się podpiecze. 6. Petimezi to szlachetny, fruktozowy słodzik z Krety

mojewypiekiinietylko
Kakaowe ciasto z kremem malinowym 125

Ciasto: 3 jajka 5 łyżek serka chudego, białego Emilka 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki mleka odtłuszczonego w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki stewii lub innej substancji słodzącej (przypominam, że moja stewia słabo słodzi więc muszę dawać jej dość dużo:|, może ktoś poleci mi sprawdzoną firmę?) 2 łyżki budyniu czekoladowego bez dodatku(...)smaku Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze stewią na sztywną pianę pozostałe składniki mieszamy w oddzielnej misce miksując na najmniejszych obrotach powoli dodajemy białka przekładamy ciasto do małej prostokątnej foremki (25x15cm) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 minut  (wszystko zależy od piekarnika) w tym czasie możemy przygotować krem, w niecałej szklance wrzątku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto dyniowe 182

ognia. 3. Dodajemy mus i aromat. 4. Odkładamy pół szklanki masy na polewę. 5. Do masy dodajemy żółtka, następnie mąke z proszkiem do pieczenia. 6. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. 7. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną formę. 8. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Ditecz
Bułki Paleo które zawsze się udają 121

czarnuszka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można łyżką. Odstawiamy na ok. 10 minut. Ciasto początkowo będzie dość rzadkie ale trzeba pamiętać że łupiny babki chłoną wodę więc po odstawieniu gęstnieje. W czasie gdy ciasto sobie gęstnieje nastawiamy piekarnik na 170 °C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Zwilżonymi rękami lepimy kulki i lekko spłaszczamy. Można piec w silikonowych formach

Marta próbuje
Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 128

Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka Sposób wykonania :   Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w cienkie plastry, cukier, posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka, wymieszaj razem, zagnieć ciasto. Ciasto uformuj w kulkę lub wałek, zawiń

Przepisy i porady kulinarne
Szwedzkie ciasto z cynamonem 182

lubię szwedzkie wypieki właśnie za ich prostotę w pieczeniu. Szwedzkie ciasto z cynamonem jest gotowe w 40 minut. Udaje się za każdym razem. Cynamonowe nadzienie do ciasta przypomina to w cynamonowych bułeczkach . Ciasto jest bardzo wilgotne, jakby lekko niedopieczone. Po wyjęciu z piekarnika lekko opada. Taka jego natura! Szwedzkie ciasto Składniki: okrągła forma o średnicy(...)165ºC na termoobieg (bez termoobiegu 180ºC). Odważ mąkę i cukier. Wsyp do naczynia. Dodaj kardamon i roztopione masło. Zmiksuj, a następnie dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Wyłóż dno formy papierem do pieczenia. Wylej masę do formy. Wyrównaj manewrując formą. Roztop masło w kubeczku. Wymieszaj z cukrem i cynamonem. Polej ciasto cynamonowym nadzieniem tworząc dowolny wzór

codojedzenia
Kruche z agrestem i pianką bezową 157

masło 200 g Beza : białka 4 szt cukier 1/3 szklanki Wykonanie: Mąkę wsypałam na stolnicę ( przesiałam ją najpierw z proszkiem do pieczenia), dodałam śmietanę, żółtka,cukier i pokrojone masło. Wyrobiłam szybko i wstawiłam do lodówki na 30 minut by się schłodziło. Blaszkę okrągłą 26 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, same dno. Po schłodzeniu 3/4 ciasta włożyłam do formy

Różowa kuchnia
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4657

maku z puszki) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka aromatu waniliowego Ciasto orzechowe (1 placek): 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest bez cukru to dodatkowo potrzebne będą 2 łyżki cukru(...)czekolady (1/2 tabliczki) Przygotowanie ciasta Ciasto makowe: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę, miód, kakao, cukier puder, aromat waniliowy i wymieszać. Mak namoczyć i zmielić 2 razy, dodać do masy razem z rodzynkami (maku z puszki nie trzeba namaczać, ani mielić). Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Masę przełożyć na 2 takie

Trzeci talerz
Kruchy placek z gruszkami, aronią i bezową pianką 196

kwaśny. Na kruchym cieście i cały pokryty cienką pierzynką z kokosowej bezy. Wyszło wybornie. Wszystkie smaki zrównoważyły się i powstał całkiem ciekawy placek. Składniki: kruche ciasto: 350 g mąki 100 g cukru 1 jajko 2 żółtka 125 g margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa owocowa: 6 małych gruszek 2 szklanki aronii sok z jednej(...)przełożyć na podpieczony spód. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując, aż powstanie szklista piana. Następnie wsypać wiórki i delikatnie wymieszać.  Bezę wyłożyć na owoce. Piec 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego

na moim stole...
Napoleonka 181

nożem, wlewamy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Wałkujemy tak jak ciasto francuskie. Pieczemy dwa jednakowe prostokątne placki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °  na złocisty kolor. Pół litra mleka gotujemy z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę. Mieszamy aż do czasu powstania jednolitej masy bez żadnych grudek. Wlewamy do wrzącego mleka i cały czas mieszając gotujemy

Słodkie ciacho