bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:418/1508)

Makowiec pod pierzynką 172

cieście, a wszystko przykryte bezą. Bardzo smaczne ciasto i łatwe do zrobienia. Polecam! Masę makową wykorzystałam gotową z puszki, ale polecam również zrobioną samemu, taką domową. Postaram się w najbliższym czasie podać przepis na zrobienie takiego maku. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu to podzielcie się swoją opinią w komentarzu. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Ciasto 160 g mąki pszennej(...)Wyłożyć nim dno formy. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Wyjąć z piekarnika wyłożyć na nie masę makową i ubitą pianę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 10 minut aż beza będzie ścięta z wierzchu. Dodatkowo  1 puszka masy makowej (850 g) Beza  2 białka

O kuchni z uczuciem
Keks bakaliowy. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! ;) 173

także dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową. Dziś mój świąteczny keks. Pachnący delikatnym ciastem z cynamonem, bakaliami, w domu pięknie pachnie! Keks zwiastuje nadchodzące święta. Jest magicznie i już. Składniki: 12,5 dag mąki pszennej tortowej 12,5 dag cukru 3 jaja 1 paczka proszku do pieczenia 6 dag migdałów 12,5 dag orzechów laskowych, macadamia, włoskich – połączyłam(...)bakaliami oraz mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Włożyć do dobrze natłuszczonej formy (smaruję masłem lub olejem i wysypuję mąką) i piec 1 godzinę w temp. 180C grzaniem góra+dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Keksówkę mam o wymiarach: 11×30 cm (w najszerszym punkcie). Przed wyjęciem ciasta sprawdzam je patyczkiem czy jest już suche

Zasmakuj Kuchni
Tarta cytrynowa z bezą 182

wody Na bezę: 12 białek 200 g cukru 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Zagniatamy mąkę, posiekane na kawałki masło i cukier puder. Szybko łączymy składniki, żeby jak najmniej ogrzać ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smarujemy formę masłem i wylepiamy ją ciastem, łącznie z bokami. Ciasto można nieco wywinąć za boki formy(...)żeby się lepiej trzymało podczas pieczenia. Nakłuwamy spód wilcem dokładnie miejsce przy miejscu i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia i przygotowujemy krem. Z wyparzonych we wrzątku cytryn ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W rondelku mieszamy wszystkie składniki kremu i cały czas mieszając podgrzewamy aż masa zgęstnieje. Studzimy i wykładamy na podpieczony spód. Białka

Marder&Marder Manufacture
Chleb ze słonecznikiem i sokiem jabłkowym 214

chleba nie piekłam... W ten weekend, zaczynając od dzisiaj, będę zajęta pieczeniem ciast - w niedzielę idziemy na pierwsze urodziny, co wymaga przygotowania tortu dla dziecka i sernika dla mamy. Sernik - wiadomo - prosta sprawa, szczególnie, że dostałam konkretne wytyczne - klasyczny, z rodzynkami, na kruchym cieście, z kratką albo bezą. Gorzej z tortem, bo usłyszałam, że jaki zrobię, będzie dobrze... Wymyśliłam(...)zobaczymy tylko, co mi z tego wyjdzie... W każdym razie zaraz zabieram się do pracy - dwa ciasta są dość czasochłonne i wszystko mam dokładnie rozplanowane. Proszę trzymać kciuki za powodzenie misji.Za tydzień urodziny ma C., więc będzie jeszcze ciekawiej, bo do mojego pieczenia dojdzie C. gotujący obiad, a i posprzątać trzeba... Damy radę (grunt to optymizm).Dzisiaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Schab długo dojrzewający 267

Składniki: 1 kg schabu bez kości 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki soli kamiennej 1 łyżeczka soli peklowej po szczypcie 5 rodzaj dowolnych ziół 2 listki

kgwjanczewo
Babka cytrynowa z cukinią super wilgotna 195

prostota jego wykonania. Nic dziwnego, że wciąż je piekę. To tylko moment wymieszać składniki i wstawić ciasto do piekarnika. Babka cytrynowa z cukinią Składniki: forma z kominkiem o pojemności 1,5 l lub dwie mniejsze 250 g pszennej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g masła 3 jajka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 180 g cukru(...)bez termoobiegu 175ºC ). Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć pokojową temperaturę. Utrzyj masło z cukrem i wanilią. Dodaj po jednym jajku cały czas ucierając masę. Dodaj teraz otartą skórkę i sok z cytryny. Zmiksuj. Przesiej mąkę z proszkiem i wymieszaj z maślaną masą. Na koniec dodaj utartą cukinię i delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej i oprószonej formy. Piecz

codojedzenia
Kilimandżaro babci Basi 201

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 150 g masła, (gostyńskie ) 1 szklanka cukru, ( 3/4 szklanki rozpuścić , a 1/3 szklanki pozostawić do białek(...)łyżki kakao,(Wedel ) 1/3 szklanki wody, 1 i 2/3 szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka

Pysznosci Babci Basi
Ciasto Usta Adama 381

Smaki dobrane idealnie, polecam nie tylko od Święta ; )   2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 25 dag masła lub margaryny(...)jeden obok drugiego, na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (20x30) Do zimnej masy kakaowej, dodaję 5 żółtek i jedno całe jajko, oraz mąkę i proszek do pieczenia, całość mieszam. Resztę białek ubijam ze szczyptą soli, dodaję do masy i delikatnie mieszam całość. Masę wlewam na przygotowane wcześniej biszkopty. Piekę 40-45 minut

Takie tam pichcenie
KRUCHY SPÓD DO MAZURKA 255

papieru do pieczenia, a na nim schłodzone ciasto. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej i wałkujemy na prostokąt odrobinę większy niż wielkość foremki, o grubości około 3 mm. Zdejmujemy folię spożywczą. Razem z papierem przenosimy ciasto do blaszki i obcinamy niepotrzebny papier. Ciasto lekko dociskami palcami do dna i boków foremki, formując 1,2 cm. rant. Odcinamy nadmiar ciasta. Spód nakłuwamy(...)Piekarnik rozgrzewamy do 200°C z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu Blachę z ciastem wyjmujemy z lodówki. Przykrywamy arkuszem folii aluminiowej (błyszczącą stroną na zewnątrz), delikatnie dociskając i zawijając na boki. Wypełniamy suchym grochem, kaszą lub ryżem. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 15 minut. Zmniejszamy temperaturę do 170°C. Ostrożnie wyjmujemy blachę z ciastem z piekarnika

cool and minty
Tarta z antonówkami i bezą 289

wykładamy papierem do pieczenia (łatwiej wyjąć). Ciasto wałkujemy, umieszczamy w formie, dociskając palcami do brzegów. Następnie nakłuwamy widelcem.  Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 6. Na upieczony spód wykładamy jabłka, posypujemy cynamonem (jego ilość zależy od preferencji), a na samą górę delikatnie układamy ubitą pianę, rozkładając ją równomiernie na całej powierzchni. Pieczemy około 1,5 godz(...)temperaturze 110 stopni Celsjusza. RADA: po upieczeniu warto uchylić drzwiczki piekarnika i odczekać, aż  ciasto wystygnie, ponieważ dzięki temu beza stanie się jeszcze bardziej sucha. Macie swoje ulubione owoce, które bardzo chętnie dodajecie do ciast

Perfect home life
Ciasto Leśny Mech 180

Zaskakująco proste i pyszne ciasto leśny mech zrobione na bazie szpinaku z cytrynowym kremem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 g cukru 300 ml oleju 1 łyżka olejku wanilinowego 350 ml śmietanki 30% 500 g mascarpone  sok  z 1/2 cytryny(...)bez dodatku tłuszczu. Tak przygotowany szpinak blendujemy długo i staranie wręcz na papkę w przeciwnym razie ciasto nie będzie tak zielone i kawałki szpinaku nie będą estetycznie wyglądać w cieście. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą słodką pianę, następnie ciurkiem wlewamy olej oraz ekstrakt waniliowy. W osobnej misce przesiewamy mąkę tortową + mąkę ziemniaczaną + proszek do pieczenia

W Moim Magicznym Domu
Jaglany „sernik” mango bez pieczenia 190

dodaj mleko i masło orzechowe. Dokładnie wymieszaj. Powstałą masę czekoladową połącz ze zmielonymi płatkami owsianymi. A następnie wylep formę wyłożona papierem do pieczenia tą owsiano-czekoladową papką i włóż do lodówki, na czas przygotowywania masy di ciasta, czyli na około 30 minut. Do garnka wlej „wodę” z puszki z mleka kokosowego, to będzie około(...)najlepszy Masę przełożyć na schłodzony spód, całość umieścić w lodówce na kilka godzin, najlepiej na noc. Smacznego!           Artykuł Jaglany „sernik” mango bez pieczenia pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasto Cytrynowe z Syropem z Kwiatu Czarnego Bzu 256

goodtoknow.co.uk) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Cytrynowe z Syropem z Kwiatu Czarnego Bzu Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 220g miękkiego masła 180g cukru 4 jajka 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody skórka starta z 2 cytryn 120ml syropu z kwiatu czarnego(...)połączenia składników. Przy trzecim i czwartym jajku dodać 1 łyżkę mąki ( patrz FILM ). 2. Do pozostałej mąki dodać proszek do pieczenia, sodę i wymieszać. Przygotowaną mąkę przesiać na jajeczną masę i krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 3. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C

Mała Cukierenka
Kakaowa babka majonezowa 191

Wielkanoc obok sernika ( tutaj sobie wybierzcie ) obowiązkowo piekę dwa rodzaje babek majonezowych: babkę jasną z cytrynowym lukrem i babkę kakaową z majonezem i polewą czekoladową, obie znikają zaraz po rozkrojeniu. Te ciasta pełnią też rolę dekoracyjną wielkanocnego stołu. A można je upiec w ostatniej chwili, gdyż zajmuje to tylko trzy kwadranse bez obawy, że nie wyjdzie. Babka majonezowa zawsze(...)pieczenia i kakao. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo sypkie składniki i delikatnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy majonez, łączymy najlepiej silikonową łyżką. Jak ktoś nie ma czasu na bawienie się w ubijanie białek itd., to może wszystkie składniki przełożyć do misy robota i miksować tak długo aż cukier się rozpuści, a dalej postępować jak poniżej. (Też wyjdzie Ciasto przekładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JESIENNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I CYNAMONEM, BEZ PSZENICY 293

soli Wykonanie: Piekarnik nagrzej do 180C – grzanie góra i dół, BEZ termoobiegu. Wszystkie suche składniki wymieszaj ze sobą w dzieży miksera, a następnie dodaj jajka i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na wysmarowaną blaszkę do pieczenia (okrągła tortownicę lub w innym kształcie). Na wierzchu ciasta ułóż gęsto (ciaśniej niż na zdjęciu) połówki śliwek skórkami do dołu

Anioły w kuchni