bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:410/1508)

Bananowe ciasteczka owsiane 258

Bananowe ciasteczka owsiane to moje ulubione dwuskładnikowe fit ciasteczka. Piekę je zawsze gdy jestem na diecie. Są proste, tanie, smaczne i szybkie do przygotowania. Ciasteczka są

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Murzynek z wiśniami i masą serową 413

pieczenia. 2 łyżki dżemu wiśniowego. Masa serowa: pół kg sera białego zmielonego  (ew. serek taki wiaderkowy na sernik) 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe  Dodatkowo : Słoik dżemu wiśniowego lub wiśnie z kompotu bez pestek. Ja wykorzystałam dżem, w którym były całe owoce. Kilka łyżek wiśniówki do nasączenia ciasta. Wykonanie : Mleko , masło(...)składniki połączą. Z masy tej odlać ok 3/4 szklanki na polewę .  Gdy masa w garnku wystygnie dodać do niej żółtka  , dżem i przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować całość. Z białek jaj ubić sztywną pianę i połączyć ją delikatnie z ciastem. Wyłożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Malinowa Kawiarenka
Malinowa rozpusta 90

masło. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części (40% i 605). Mniejszą wkładamy do zamrażarki, a większą do lodówki. Po 20 minutach wyjmujemy większą część, rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Dopasowujemy do spodu formy. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni (opcja góra-dół bez termoobiegu) - do zrumienienia(...)maliny, dość ciasno obok siebie. Z zamrażarki wyciągamy pozostały kawałek ciasta i ścieramy na tarce o dużych oczkach na kruszonkę, rozsypujemy na cieście. Gotowe ciasto pieczemy 40-45 minut. Musimy zwracać uwagę na kruszonkę - jeśli zbyt mocno się podpieka przełączamy na samą grzałkę dolną (ja mniej więcej w połowie pieczenia przełączyłam). Przed krojeniem należy całkowicie wystudzić

Kolorowy Przepisownik
Bezglutenowa babka orzechowa 125

proszkiem do pieczenia i cukrem. W drugim naczyniu wymieszaj olej z wodą i masłem orzechowym. Do składników suchych dodaj składniki mokre oraz rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj. Ciasto nie powinno być bardzo zwarte (najlepiej jeśli będzie lekko płynne). Formy na babki wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wypełnij je ciastem, tak aby wypełniło 3/4 ich wysokości. Babki piecz ok. 25 minut(...)piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub bez niczego. Smacznego   Artykuł Bezglutenowa babka orzechowa pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Cynamonowe ciasto z brzoskwiniami 106

najlepsze". Znalezione gdzieś pośród porozrzucanych skrawków papierów na dnie szuflady. Bez autora. Wojna charakteru na zasadzie kontrastu. Najpierw stoczyć się na samo dno by później triumfalnie wznieść się na wyżyny... Macie jeszcze brzoskwinie? I mało czasu na pieczenie? To poniższe ciasto jest dla Was :) Jest bardzo analogiczne do prezentowanego już wcześniej na blogu ciasta "Wiewiórka" ( klik ). Zwiększyłam tylko

My simple kitchen
Tarta z malinami 99

Tarta z malinami Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO pół szklanki oleju słonecznikowego 1/3 kubka wody 2 kubki malin pół

nietadieta
SZARLOTKA DYNIOWA 159

proszkiem do pieczenia, cukrem solą, żółtkami i masłem, szybko zagnieść ciasto. Ja to robię w misce i kiedy składniki z grubsza się połączą przekładam na blat obsypany mąką. Z 1/3 ciasta uformować kulkę, zawinąć w folię i do lodówki. Pozostałą częścią wyłożyć wcześniej wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą tortownicę. "Podziubać" widelcem i piec w 200 stopniach(...)cytryny, cukier puder, wymieszać i zblenderować na jednolity mus.  Białka roztrzepać ( nie ubija) dodać 2 łyżki budyniu .  Na podpieczone ciasto położyć mus dyniowo-jabłkowy, porwać ciasto, które nam zostało i zalać jajkami z budyniem.  Piec ok 40 min aż będzie rumiane

pieprzny smaczek
Zdrowe czekoladowe ciasto 183

stanowi naprawdę niewielką ilość jak na ciasto czekoladowe.   Składniki (keksówka 25x13 cm)  Składniki suche:  1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki kakao niesłodzonego Składniki mokre: 2/3 szklanki musu jabłkowego bez cukru 1 jajko 1 szklanka(...)przesiane przez sito suche składniki. 2. W drugiej misce wymieszaj składniki mokre, następnie dodaj je do suchych.   3. Piecz w wyłożonej papierem do pieczenia keksówce, ok. 30-40 minut w 180 stopniach. 4. Pod koniec pieczenia zacznij przygotowywać polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść ksylitol w łyżce wody. 5. Dodaj olej kokosowy, a gdy się rozpuści

Powiedz dietom nie
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 155

Russischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche Bezowe Ciasteczka z Konfiturą 140

pomocą np. kieliszka wycinamy kółeczka. Pozostałe ciasto ponownie zagniatamy, rozwałkowujemy i wycinamy. Ciasteczka kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każde ciasteczko za pomocą rękawa cukierniczego i tylki nakładamy bezę.* Pieczemy w rozgrzanym do 169 stopni piekarniku, około 15-20 minut. Odkładamy do ostygnięcia a następnie przekładamy konfiturą.   * Ja kładłam bezę na każde ciasteczko i zlepiałam dwoma ciasteczkami(...)bezowymi. Możecie również połowę ciasteczek zrobić bez bezy wtedy przekładacie ciasteczko z bezą ciasteczkiem bez bezy.                   The post Kruche Bezowe Ciasteczka z Konfiturą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Kruche ciasteczka z mąką arachidową bez cukru 168

Ciasteczka od teraz będą mi towarzyszyć coraz częściej, a na święta zazwyczaj piekę kilka rodzajów, bo… Nie mogę się zdecydować I takim sposobem powstają różnego rodzaju pierniczki , kruche ciasteczka z orzechami lub migdałami i oczywiście niezastąpione składane ciasteczka z powidłami , których nie może zabraknąć. Dzisiaj za to przedstawiam kolejne moje próby z różnymi „dziwnymi” mąkami(...)łyżki mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść gładkie ciasto przy pomocy miksera lub ręcznie. Rozwałkować na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec około 10-12 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia brzegów. Artykuł Kruche ciasteczka z mąką arachidową bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Ciasto czekoladowe z wiśniami / Chocolate cake with cherries 129

Kasia) / 250 g of margarine (Kasia)2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powder2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast / 2 (500 g) cups of flour dough4 jajka / 4 eggs3/4 szklanki cukru / 3/4 cup sugar3/4 szklanki kakao / 3/4 cup cacao wiśnie (świeże lub mrożone bez pestek) / cherries (fresh or frozen without pitted) 1 szklanka wiśniówki(...)tortownica / springform panSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie: 30 min, ilość porcji: 12Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Potem marynujemy wiśnie ok. 30 minut w wiśniówce (świeże wiśnie trzeba dobrze umyć, osuszyć i wydrylować). Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki

Projekty ze smakiem
Babka z kisieli 333

pszennej 1 szkl kisielu cytrynowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie:Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i utrzeć do białości. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenie i kisiel. Dodać do utartej masy i wymieszać. Białka ubić na sztywno dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wysmarowanej margaryną

Ala piecze i gotuje
tarta cytrynowa 115

masę na upieczony spód i zabrałam się za robienie bezy. Beza: * 4 białka * 20 dkg cukru * 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ubiłam białka z cukrem do białości i sztywności, na koniec dodałam mąkę ziemniaczaną. Wylałam bezę na tartę i piekłam w 180 stopniach aż beza porządnie się zarumieniła. Pod koniec pieczenia zmniejszyłam temperaturę na 50 stopni, żeby jeszcze się podsuszyła(...)córki np. jest za słodkie. Ciekawa jestem, jak wyjdzie ta tarta bez bezy....Trochę z bezą jestem na bakier :P Nie mam do niej ręki. Czasami wyjdzie piękna, czasami wstyd ...wstyd...:D Po tej próbie pieczenia, myślę, że na święta Wielkanocne już jedno ciasto w głowie mam :D Myślę, że będzie świetnie pasowało do atmosfery świąt

Pieprzyć z Fantazją
Styropian- oszukany sernik z jogurtów greckich 125

ciasto. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 st. C przez 15 min. Następnie ciasto odstawiamy do ostygnięcia Pozostałe ciasto wkładamy do zamrażarki.  Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej bezy. Dodajemy proszek budyniowy i miksujemy do połączenia. Następnie stopniowo

kulinarne odsłony pati