bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:414/1508)

Placek po góralsku - pizzowy przysmak Taty 153

obejdzie ;) Pieczemy ok 12 minut w temperaturze 215 stopni. Sposób pieczenia dostosowujemy do możliwości własnego piekarnika. Gorąca, aromatyczna uczta dla podniebienia gotowa. Pizza smakuje nawet bez sosu, choć ten czosnkowy doskonale przegryzie się z lekko kwaskowatą słodyczą serowej żurawiny. Mniam, mniam Przepis na to ciasto "sprzedali" nam stali towarzysze naszych spotkań. Od tamtej pory przyrządzamy pizzę tylko

Kuchnia po mojemu
Pleśniak 357

wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią (ewentualnie zwykły cukier waniliowy)2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g)2 łyżki olejuok. 500 g dowolnych owoców (borówki, truskawki, maliny itp.)cukier puder do oprószeniaPleśniak - Sposób przygotowania:Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na dwie części, jedna ok. 60% druga 40%. Wkładamy(...)zamrażalki na minimum 2 godziny.Po tym czasie blaszkę ok. 20 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i do formy ścieramy na tarce o grubych oczkach większą porcję ciasta. Delikatnie dociskamy łyżką wyrównując ciasto. Podpiekamy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut do bardzo lekkiego zrumienienia.Całkowicie studzimy ciasto.Gdy ciasto jest już zimne możemy przygotować piankę. Białka

Słodka Strona
Sernik z wiśniami bez pieczenia 159

podczas malowania najdzie ochota na coś słodkiego, nie ma przeproś. Sięgamy wtedy po nasze ukochane serniki bez pieczenia. Receptura wykonania jest ekspresowa, bo zajmuje nam 15-20 minut. Zaś kiedy serniczek spokojnie się chłodzi w lodówce, my kończymy nasze prace. Nie ma to jak upiec 2 dzieła na jednym ruszcie. Do dzieła Kochani: Składniki: ( tortownice(...)łyżki cukru. Gotuj aż syrop odrobinę zgęstnieje, może to potrwać 15-25 min. Bądź cierpliwa :) Zdejmij wiśnie w syropie z ognia poczekaj aż się ochłodzą i polej nimi wierzch ciasta. Dekoruj gałązką świeżej mięty. Smacznego

KreatywnePiny
Ciasteczka orzechowe 114

ciast, które piekę. Zwyczajnie delektuję się nimi a nie napycham. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 500 ml kefiru (bez laktozy) 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki oleju arachidowego 1 jajko 2 łyżki suszonych jagód goji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

mecooks
Pleśniak – kruche ciasto porzeczkowe 158

pianki z białek, która tworzy smakowitą „bezę”. Pierwszy pleśniak upiekłam z przepisu w czasopiśmie humorystycznym “Uśmiech numeru”, które co miesiąc kupowałam w kiosku kiedy miałam 10 lat. To była taka mała książeczka z krzyżówkami, zagadkami, dowcipami i komiksami dla “młodzieży”. Bardzo to była zabawne, żeby kazać dzieciom piec to ciasto. Nawet dziś, kiedy mam bloga i jestem fanem(...)mnie skomplikowany i muszę się bardzo zmóżdżyć, żeby nie pomylić kolejności warstw. Co mi się często zdarzało, kiedy piekłam pleśniaka jako nastolatka. Na szczęście nie szkodziło to smakowi ciasta,   Składniki: 3 szklanki mąki 200 g masła schłodzonego łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru łyżka ekstraktu z wanilii   6 jajek – osobno żółtka i białka 1 łyżka gęstej

Ugotowane pozamiatane
Kruche ciasteczka z bezą 137

cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 2 białka jaj 1/2 szklanki cukru pudru kolorowa posypka cukrowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na kruche ciasteczka wkładamy do malaksera (lub pojemnika blendera z końcówką do siekania) i blendujemy, aż składniki się rozdrobnią i połączą. Jeśli robimy ciasto ręcznie: mąkę należy wymieszać z cukrem(...)następnie posiekać nożem z zimnym masłem. Gdy powstanie kruszonka dodajemy żółtka i krótko wyrabiamy – ciasto zagniatane rękoma trzeba potrzymać przez 15-20 minut w lodówce. Jeśli zagnietliśmy ciasto w maszynie (nie ogrzało się od ciepła rąk), przechodzimy do następnego kroku. Z ciasta odrywamy po małym kawałku i toczymy kulki wielkości małego orzecha włoskiego (wychodzi ok. 30-35 kulek). Kulki

Poezja smaku
Kajmak z dyni 148

jemy prostu z pucharka albo używamy jako polewy do ulubionego ciasta. W przepisie jest odrobina whisky, którą możemy pominąć, jeśli krem będą jadły dzieci, ale możemy mieć też dodatkową szklaneczkę dla kucharza, jeśli dzień był ciężki.   Składniki: pół kilo puree z dyni hokkaido lub pieczonej dyni bez pestek puszka kajmaku szczypta soli pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki whisky

Ugotowane pozamiatane
Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia 487

oraz kakao lub karobu. Batoników się nie piecze. Są słodkie, czekoladowo-orzechowe, po prostu pyszne i zdrowe. Na dodatek są bez glutenu więc świetne dla dzieci uczulonych na gluten. Polecam jako przekąskę dla naszych pociech, jak również dla nas samych. Składniki: (ok. 20 batoników) 300 g miękkich daktyli bez pestek 100 g orzechów laskowych 2-3 łyżki kakao(...)orzechy laskowe. Wyrobić. Gdyby ciasto było zbyt gęste można podlać wodą. Na blacie ułożyć arkusz papieru do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Uformować placek. Przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość ok. 5 milimetrów. Powycinać prostokątne batoniki, owinąć w papier i wstawić do lodówki, aby lekko stwardniały. The post Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru

Moja Delicja
Pączki pieczone 124

najważniejsze- pieczone a nie smażone. Jestem pewna, że Wam zaskakują. Szczerze polecam!   Składniki: ( na ok. 20 sztuk)   Ciasto: 40 g świeżych drożdży 1/2 szkl ciepłego mleka 3 łyżki cukru 400 g mąki pszennej+ 1 łyżka szczypta soli 3 jajka 140 g miękkiego masła   Dodatkowo: marmolada do nadziania cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto(...)ciasta drożdżowego (wyrobione ciasto powinno być sprężyste i nie powinno kleić się do rąk. W razie potrzeby dodać odrobiny mleka lub mąki). Uformować z ciasta kulę i umieścić ją w oprószonej mąką misce. Przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny do podwojenia objętości. Ważne, by ciasto rosło w ciepłym miejscu bez przeciągów (więcej przeczytasz TUTAJ )   Wyrośnięte ciasto

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowy z suszonymi śliwkami 230

łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 litra mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru 250 g masła 200 g nutelli 250 g suszonych śliwek Kresto 100 ml spirytusu Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki jogurtu naturalnego Do dekoracji bezy czekolada gorzka śliwki suszone Kresto Przygotowanie:Biszkopt:   Białka(...)żółtka i nadal ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne i nie będzie  spadać z łyżek z miksera. Mąkę, proszek do pieczenia i  kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać łyżką. Wylać na tortownicę 26 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 st. Wyjąć

Ala piecze i gotuje
Moje nominacje do Liebster Award 160

potrawa z dzieciństwa?- szpinak, ale teraz jadam3. Twoje popisowe danie?- wybieram ciasto: cassatta siciliana4. Gotowanie czy pieczenie?- zdecydowanie pieczenie)5. Ostatnio przeczytałam/em...- “Zumba living- dalla palestra alla cucina”6. Spacer czy kino?- spacer7. Romantycznie czy hardcorowo?- romantycznie…8. Twoja ulubiona przyprawa?- rozmaryn i cynamon9. Bez czego nie wyobrażasz sobie życia?- bez rodziny…10. Potrawa, którą

Mia Cucina Sofieta
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5223

wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Po 30 minutach ciasto wałkujemy i przekładamy do foremki, podnosząc brzegi na około 2 cm. Nie mam obciążników do ciasta kruchego więc zanim włożę ciasto do nagrzanego piekarnika wkładam je (razem z foremką) na 10 min do zamrażarki. Potem piekę 25 – 30 min. Ciasto musi być mocno(...)przelewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki. Po 10 minutach układamy na cieście maliny lekko je wciskając w czekoladę, która nie będzie już całkiem płynna, ale jeszcze nie zastygnie i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Mi z podanej porcji wyszło za dużo masy jogurtowej. Mam w domu malutką keksówkę, której dno i ścianki wyłożyłam papierem do pieczenia

Relaxtime
Sernik klasyczny 296

Kolejna propozycja sernikowa, według domowników najlepszy sernik, jaki do tej pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się zmieniło(...)chociaż nasze wybredne nie są i lubią zajadać się przysmakami przygotowanymi przez mamę Składniki: Ciasto: – 125 g margaryny; – 1 szklanka mąki – 1/2 szklanki cukru; – 2 łyżki mąki ziemniaczanej; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju; – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie

dom-agi.pl
Tarta po lotaryńsku (Quiche Lorraine) 148

bcie na jednolitoł masa. Potyn wejście sie 2 k ō nski 14 papi ō ru do pieczynioł, wrołźcie 15 sie pomiyndzy te ciasto i nudelkul ō m rozwałkujcie na łokr ō ngło. 16 Wł ō nczcie sie piec na 200 stopni. Jedyn papi ō r ściepcie 17 i t ō m seblecz(...)wejście wiynkszoł forma na torta abo jako inkszo łokr ō ngłoł 20 ). Ta reszta ciasta, co wyłajzi 21 ze formy, mogecie 22 urwać i wkleić kaj 23 na środku- co sie moł 24 marnować. Tera wrołźcie tyn spodek do pieca na 15 minut. Bez tyn czas 25 pokr ōno wyndzōnka dejcie 26 na patelnia i niech sie fajnie podpiecze

Chop w kuchni
Słonecznikowiec 150

przeszkadza to w sięgnięciu po następny kawałek :) W dodatku inne niż większość ciast ze słonecznikiem bo bez masy kajmakowej. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki maki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 szklanki mleka 3 budynie waniliowe 200 g masła 1/3 szklanki cukru Słonecznik: 300 g słonecznika(...)jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie studzimy i przekrawamy

Na Ciasteczkowych Papierach