bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:438/1508)

Moje trzy tegoroczne świąteczne wypieki 233

gorzkiej i mlecznej czekolady oraz żurawiny suszonej. Piekłam z 2/3 porcji, ale zapomniałam, by piec krócej. W efekcie przypalił mi się z góry i stał się bardzo kruchy i trochę za suchy. Ścięłam przypalony wierzch, a po odwróceniu polałam ciasto polewą. Kawałek ciasta odłamał mi się, więc go wykorzystałam do sernika. Ciasto pyszne, mocno makowe. Słyszałam, że świetnie pasuje(...)świetnie do tych ciast pasowała. Ozdobiłam posiekanymi w malakserze orzechami włoskimi. Robiłam ciasto z mniejszej liczby składników, ale zbyt cienko rozwałkowałam je, więc strucle wyszły całkiem długie. Do masy makowej dałam mniej cukru, a więcej miodu, rodzynki, żurawinę i posiekane orzechy włoskie. Ciasto wyszło bardzo cienkie, ale było pyszne i nie pękało przy pieczeniu. Za to strzeliłam niezłą gafę

Anioszek w kuchni
Cappuccino 288

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 200 g masła 3-4 łyżki kawy cappuccino w proszku(...)porcjami dodawać cukier cały czas miksując. Następnie dodawać po trochu przesianą mąkę z proszkiem i kakaem. Blaszkę o wymiarach 22 x 37 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno, porcjami dodawać cukier cały czas

Na Ciasteczkowych Papierach
Żurawinowiec 216

Przygotowanie ciasta biszkoptowego: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać Wylać na formę z papierem do pieczenia, piec w temp. 160-180 *C przez ok. 30 min Składniki na masę : 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe, takie na 1/2 l.- bez cukru(...)wierzch ciasta: 1 czekolada mleczna i 1 czekolada gorzka 125 g masła żurawina Przygotowanie masy czekoladowej : Masło ogrzać w rondelku i rozpuścić w nim obie czekolady, uważać by nie zagotować! Dodać do tego osączoną z alkoholu żurawinę - wymieszać dokładnie, a alkohol zachować Przygotowanie ciasta: Kroimy biszkopt na 2 części, jedną układamy w foremce na papierze do pieczenia, nasączamy częścią

Proste Potrawy
Cytrynowe tartaletki z bezą i jagodami 143

cytryny. Dodaj mąkę i pokrojone w kostkę zimne masło. Zagnieć delikatnie ciasto bez nadmiernego ugniatania. Ciasto powinno być puszyste. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Nastaw piekarnik na 180ºC. Wyjmij ciasto z lodówki, lekko rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenie. Wytnij okrągłe placki o wielkości dostosowanej do foremek. Wyklej foremki ciastem(...)Dodaj do gorącej śmietanki energicznie mieszając i podgrzewając. Mieszaj aż krem zacznie gęstnieć, nie gotuj ! Napełnij podpieczone tartaletki kremem i wstaw do piekarnika na 25 minut. W międzyczasie przygotuj bezę. Białka, sok z cytryny i cukier rozpuść w kąpieli wodnej cały czas mieszając. Kiedy cukier już się rozpuści (najlepiej sprawdzić między palcami czy cukier jest wyczuwalny) ubij pianę na sztywno

codojedzenia
Wspaniały sernik z jogurtów greckich 223

kremowy. Polecam SKŁADNIKI  *przepis na duża blaszkę Ciasto -100g margaryny -2 jajka -cukier waniliowy -0,5 szklanki cukru -2 łyżki kakao -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka śmietany gęstej masa jogurtowa -3 jogurty greckie po 400g -2 budynie śmietankowe  bez cukru po 40g -3/4 szklanki oleju(...)jajka miksujemy w malakserze, lub mikserem. następnie dodajemy śmietanę oraz kakao Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka.  wszystko, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Pięknie się zarobi. Ciastem wyklejamy dno blaszki. Ciasta jest sporo, wiec można zrobić też kilka kulek i położyć na dnie. Masa jogurtowa Żółtka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z Gruszkami i Kremem Waniliowym „Gruszkowe Słoneczko” 1120

ciasto, wyrównać i znów ciasto wstawić do lodówki, aż masa gruszkowa stężeje. Wierzch: 15. Galaretki zalać gorącą wodą i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 16. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Z ostygniętej galaretki odlać 200-250ml i cały czas mieszając mikserem, powoli wlewać ją do ubitej śmietanki. Gotową śmietankę wylać na schłodzone ciasto, wyrównać. Ciasto(...)wstawić do lodówki na około 15 minut. Na koniec na ciasto wylać pozostałą lekko tężejącą galaretkę i blaszkę wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. 17. Ciasto kroić na prostokąty, przed podaniem można ozdobić mini bezami. Przechowywać w lodówce. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Czekoladowy suflet z Nutelli 169

czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z kilku składników i naprawdę nie jest to skomplikowane ciacho! Moje ceramiczne miseczki, w których piekłam suflety mają średnicę 10 cm, z podanych składników zrobicie 2 większe lub 3 mniejsze porcje – mnie wyszło tak 2 i pół, bo nie mogłam się zdecydować przy rozlewaniu ciasta ;) Składniki: 2 jajka(...)ścianek i nie popęka w czasie pieczenia. Nie tak jak u mnie ;) Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Musi być koniecznie nagrzany przed włożeniem do niego sufletów. Rozdzielamy białka od żółtek. Do Nutelli dodajemy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Białka ubijamy z 1 łyżką cukru – można ubić bez cukru, ale dzięki niemu piana jest

Ciastkozercy
Piernik staropolski 181

wiem już, że też zrobię ciasto długo dojrzewające, a nad samym wykończeniem na pewno pomyślę w odpowiednim momencie :) Póki co w głowie mam mazurki! Składniki na ciasto: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 2 opakowania przyprawy do piernika bez cukru i mąki Składniki(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy  na ok 5-6 tygodni do lodówki lub innego zimnego miejsca. Z dnia na dzień staje się co raz bardziej twarde. Przed pieczeniem blatów piernikowych ciasto dzielimy na 3 części. Wałkujemy na grubość ok ½cm, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 17 minut w temp

Kuchnia w czekoladzie
Kruche kostki dyniowe na Halloween (bezglutenowe, bez cukru) 135

Zapach po otwarciu opakowania? Ekhm… siano? Serio. Może nie brzmi zachęcająco, ale tak właśnie pachnie Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas pieczenia, a smak jest  nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu Na pewno(...)miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy). Piec w 180 stopniach ok. 10 minut. Artykuł

Fitkot
Korzenne fit ciasteczka bez tłuszczu 328

jest ubrana w pierniczki: https://www.tarkaimiarka.pl/formy-foremki/1469-zestaw-4-wycinakow-do-ciasteczek-x-mas-4007371057097.html?search_query=foremki&results=196 Ciasto należy rozwałkować na grubość 2-3 mm na delikatnie podsypanym mąka blacie. Powycinane ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.   Piec w temp. 180 przez około 10 minut, aż delikatnie się przyzłocą. Smacznego!       Artykuł Korzenne fit ciasteczka bez tłuszczu pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
TRUFLA CZEKOLADOWA Z MUSEM BANANOWYM – 1,80 zł 279

PRZYGOTOWANIE KĄPIELI WODNEJ (4 min): pieczenie tym sposobem polega na zanurzeniu naczynia z ciastem w innym naczyniu napełnionym do połowy wodą. W skrócie, potrzebujecie szczelnej formy na ciasto i większej formy w której ją umieścicie. Chociaż to też można obejść, umieszczając wodę w blaszce poniżej formy z ciastem (na niższej półce, oddzielnie – podobno też działa). My zabezpieczyliśmy tortownicę podwójną(...)jest szczelna – a ciasto też upiecze się bez problemu (próbowaliśmy tego przy większej porcji i było ok). Jak już macie zabezpieczoną formę, lekko wysmarujcie ją od środka masłem lub olejem. Wlejcie do niej gotową masę i całość włóżcie do większej formy. Następnie wlejcie do większej formy wrzącej wody do wysokości ok. połowy formy z ciastem. I teraz najtrudniejsze – trzeba

Nerds Kitchen
Chlebki Naan 115

Chlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry. Idealnie pasują również do różnego rodzaju dipów. Jeśli chodzi o mnie , to ja po porostu uwielbiam chlebki naan. Nie są trudne w przygotowaniu, a stanowią smaczny zamiennik ryżu, czy nawet ziemniaków. Chlebki Naan 10 sztuk Składniki(...)wyrośnięte drożdże. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy przez 10 minut do powstania sprężystego ciasta. Przykrywamy nasze ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, do momentu podwojenia przez niego swojej objętości. Kiedy nasze ciasto wyrośnie, nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury (u mnie 250°C). Najlepiej do pieczenia tych chlebków użyć kamienia do pizzy, ale jeśli

PatiGotuje
Quiche z dynią i kozim serem 225

powstaną drobne okruchy ciasta. Następnie dodaj wodę i zagnieć ciasto, łącząc składniki w kulę. Owiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyklej nim formę o średnicy 26 cm. Nakłuj spód widelcem i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Piecz przez 10 minut

codojedzenia
Gofry z kaszy jaglanej 133

się składają. Gofry podałam z pudrem i sezonowymi owocami- truskawkami i jagodami. Żałuję, że przygotowałam najmniejszą możliwą porcję ciasta, z której wyszły cztery ciastka. Eksperyment z pewnością nieraz powtórzę. Nie tylko w wersji na słodko, ale także w wytrawnej- w cieście nie ma cukru. I dodawać go nie radzę, bo gofry się spalą. Dodatek masła sprawia, że gofry(...)dodatkiem soli. Po ubiciu łączymy z mąką ziemniaczaną. Delikatnie mieszamy białko z żółtkiem i kaszą. Wylewamy porcjami ciasto do gofrownicy. Pieczemy, aż ładnie się zarumieni. Jeśli po otwarciu gofrownicy gofry się rozlatują, to znaczy, że trzeba je jeszcze trochę podpiec. Upieczone gofry bez problemu dają się wyciągać w jednym kawałku. Wyśmienicie smakują z pudrem i owocami. PS. Gofry się

Wrzosowa Polana
Ciasto bananowe z gorzką czekoladą (bez glutenu) 144

dodałam do niego gorzką czekoladę, która jest na mojej liście top 10 jeśli chodzi o ulubione składniki.😋  Bez dodatku mąki pszennej, wersja bezglutenowa i bez cukru. Wykorzystałam mocno dojrzałe banany, które już same w sobie były dość słodkie, a resztę słodkości nadrabiałam dżemikiem domowym, tym razem śliwkowym.😊 Zdradzę Wam sekret, że posmarowane masłem orzechowym również smakuje bombowo(...)Mieszamy intensywnie, ale krótko.  6. Odlewamy 1/3 masy i do mniejszej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po czym mieszamy do połączenia składników.  7. Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na to wylewamy ciemną i nakłuwamy patyczkiem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze całego ciasta: 2200 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu