bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:439/1508)

Cycki murzynki 729

kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić. Krem: ½ szklanki mleka odlać, dodać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i żółtka, zmiksować do jednolitej konsystencji bez grudek, resztę zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym, wlać masę z mąką(...)budyń. Wystudzić. Miękkie masło o temp pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu, wlać kilka kropli migdałowego aromatu, miksować do powstania gęstego kremu. Masą przełożyć ciasto. Galaretę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać między biszkopty na krem. Schłodzić w lodówce. Polewa:  Żelatynę zalać

Wanilia i Kardamon
Bawarska pizza na grubym cieście 190

mieszamy , odstawiamy do wystygnięcia . Wyrośnięte ciasto rozciągamy palcami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , następnie wierzch smarujemy musztardą , układamy smażoną kiełbasę z cebulą . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C , a to po to ,żeby ładnie wyrosła " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pieczemy około 15 – 20 minut, bez termoobiegu , po tym czasie otwieramy(...)się porządnie rozpuścił . Ser dodany pod koniec pieczenia jest wspaniale ciągnący ( moi chłopcy to uwielbiają ) i nie robi się suchy , ani twardy . Po tym czasie pizza jest gotowa . Najsmaczniejsza ze zwykłym ketchupem . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Post Bawarska pizza na grubym cieście pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem z dyni i masła orzechowego. 188

rosnąć przez 40 minut.  NADZIENIE DYNIOWO - ORZECHOWE DO ROGALIKÓW DROŻDŻOWYCH: -  4 czubate łyżki puree z pieczonej dyni Green - 2 łyżki masła roztopionego gorącego - 1/3 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka miodu - 4 łyżki masła orzechowego, ja użyłam marki Primavika masło orzechowe bez konserwantów i ulepszaczy jest idealne, są w nim zmielone orzechy wyczuwalne w smaku i tylko takie prawdziwe(...)brązowego cukru Wszystko za pomocą trzepaczki mieszamy z gorącym masłem, na gładką masę. Ciasto dzielimy na 3 części, z każdej robimy okrągły blat, smarujemy masą orzechowo-dyniową. i kroimy na ósemki, rolujemy w rogaliki. Układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odstawiamy na 15 minut. Wstawiamy do pieca. 165 stopni 25-30 minut.  Smacznego Kochani! Mam nadzieję, że przepis przypadł

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasto z brzoskwiniami i lekką budyniową pianką 149

lodówki w przeddzień pieczenia. Średnią blachę o wymiarach  33 x 20 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą.  Większą część zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce jako spód ciasta. Leciutko docisnąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni aż do chwili aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu, pozostawić ciasto do wystudzenia. Przygotować(...)stopniowo wlewać olej nie przerywając miksowania. Na podpieczony wystudzony spód wyłożyć pianę, na niej poukładać gęsto pokrojone w kostkę brzoskwinie a następnie na to zetrzeć mniejszą porcję ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu wystudzić, posypać cukrem pudrem

Na słodko lub wytrawnie
CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 173

mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ2000)- 110g ksylitolu (lub cukru)- 50g suszonej żurawiny (najlepiej bez dodatku cukru)- 120g oleju kokosowego nierafinowanego (o zapachu kokosa)- 100ml mleka owsianego (lub innego, ew.wody)- 3 łyżki uprażonych (na suchej patelni) ziaren słonecznika- 2 jajka- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie zawsze bezglutenowy)Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut(...)miski z jajkami dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy i układamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.25 minut (do lekkiego zrumienienia ), bez termoobiegu, tylko program góra-dół.Z termoobiegiem - krócej.Studzimy na blaszce. Wystudzone najlepiej

Smaczne Zdrowe
kruche ciasto z czerwoną porzeczką i bezą 211

pieczenia wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy na stolnicę, siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Po tym czasie wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim dno i boki natłuszczonej foremki na tartę. Spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 – 20 min. w 170 st. C. Następnie ciasto wyciągamy i odstawiamy(...)odsączamy. Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy mąkę ziemniaczaną a następnie stopniowo cukier, cały czasy ubijamy. Następnie dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy. Na podpieczony spód rozsmarowujemy konfiturę. Wykładamy bezę. Pieczemy 20 min w 200 st. C, aż wierzch lekko się zrumieni

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka z rodzynkami 87

proszek do pieczenia pół łyżeczki rodzynki bez namaczania 2 garście Krok 1 Do miski wbijamy całe jaja, wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Dodajemy pokrojone miękkie masło, śmietanę i mąkę z proszkiem do pieczenia, przesianą.Zagniatamy składniki, na końcu dodając rodzynki. Krok 2 Stolnice silikonową posypujemy delikatnie mąką.Ciasto wałkujemy na prostokąt, który kroimy w poprzek i wycinamy

Różowa kuchnia
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami i kruszonką 165

mąki razowej garść płatków migdałowych 1/4 szklanki brązowego cukru 100 g zimnego masła szczypta soli Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni  2. Formę na ciasto natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia 3. W misce miksera ucieramy masło wraz z cukrem na puszystą i jasną masę 4. Wbijamy kolejno jajka wciąż ucierając  5. Do masy dodajemy serek(...)wierzchu układamy połówki śliwek, bez pestek, przecięciem do góry. oprószamy brązowym cukrem i cynamonem 8. Kruszonka - zimne masło łączymy z dwoma rodzajami mąki, szczyptą soli, cukrem i płatkami migdałów, rozdrabniamy za pomocą miksera lub kruszymy w dłoniach aż powstaną nam w miarę równe grudki 9. Posypujemy ciasto przygotowaną kruszonką i wstawiamy do piekarnika 10. Pieczemy ok 60 minut

Słodki Kompromis
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 202

pieczenia. Ciasto dzielimy na pół. pierwszą połowę wykładamy na spód foremki. Do drugiej dodajemy przesiane kakao oraz mleko, krótko ucieramy i przekładamy do foremki na jasną część. Masę z kakao rozprowadzamy delikatnie, żeby nie pomieszała się z masą jasną. Na masie ciemnej, która jest na wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy(...)minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest w piekarniku. Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w niej budyń dokładnie mieszając. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz

Relaxtime
Bułki dzielone - Bułki nocne (ciasto wyrasta w lodówce) 279

dzielonych: Po 15 minutach blachę z podrośniętymi bułkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową i piekę około 25 minut, długość pieczenia może różnić się w zależności od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Upieczone bułeczki zdejmuję z blachy i odstawiam do wystudzenia. Przygotowanie bułek dzielonych z wyrastaniem nocnym w lodówce(...)nocne: Rozczyn jak i ciasto przygotowuję w taki sam sposób jak w przypadku tradycyjnego wyrastania w cieple. Wyrobione ciasto przekładam do miski wsmarowanej olejem, górę miski nakrywam szczelnie folią spożywczą i miskę wstawiam do lodówki do wyrośnięcia. Ciasto w lodówce trzymam maksymalnie do 12 godzin (można krócej), następnie miskę z ciastem wystawiam z lodówki, ciasto wykładam na blat lekko podsypany

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 267

Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka), 250 g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek   Budyniowa pianka: 5 białek, 1 szklanka drobnego cukru do wypieków, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru, 1/2 szklanki oleju słonecznikowego(...)budynie i   wlewamy olej. Miksujemy do połączenia składników. Na spód przelewamy ubitą pianę. Układamy maliny otworkami do góry. Maliny lekko wciskamy w masę. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta (40%). Pieczemy w 190C przez 30-40 minut. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.   Smacznego

Passion of Cooking
Ciasto ogórkowe 161

Do słodkich wypieków można wykorzystać dowolne warzywa..ale jak dla mnie akurat to warzywo, czyli ogórek nie przypadł do smaku w cieście..ale postanowiłam wpis pokazać

Moje domowe kucharzenie
Eklerki z bitą śmietaną i konfiturą truskawkową 177

mieszając drewnianą pałką do ucierania ciasta, aż masa zacznie odchodzić od ścianek rondelka i będzie gęsta bez grudek. Zestawiamy z palnika, studzimy, gdy masa przestygnie-moja była lekko ciepła, wbijamy po jednym jajku, miksujemy mikserem, każde kolejne jajko wbijamy gdy poprzednie połączy się z ciastem. Na sam koniec wsypujemy szczyptę proszku do pieczenia, miksujemy. Ciasto przekładamy do szprycy

Wanilia i Kardamon
Proste ciasto pomarańczowe bez miksera 176

bez miksera. Uwielbiam takie łatwe ciasta, które zawsze wychodzą. Polecam dziś na deser, jeśli nie macie nic do kawki po południu :) Składniki: skórka starta z dwóch pomarańczy 1/2 szklanki soku z pomarańczy (nie więcej) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 3 jaja 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)krótko mieszać – tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem lub do silikonowej formy. Piec ok. 45 minut. Po tym czasie sprawdzić patyczkiem w środku ciasta. Jeśli wyjdzie suchy – ciasto wyciągamy z pieca. Jeśli będzie mokry potrzymać jeszcze kilka minut. Wg autora przepisu, ciasto powinno siedzieć 60 minut. U mnie po 45 minutach było już

Moja Delicja
KEFIROWE CIASTO Z OWOCAMI 165

szybkie ciasto z jagodami i brzoskwiniami bez użycia miksera   SKŁADNIKI blaszka o wym 10x30 cm 1 jajko, ½ szkl. kefiru, ¼ szkl. oleju, 1/3 szkl. cukru, olejek waniliowy, 1 1/3 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 brzoskwinia, 1/3 szkl. jagód WYKONANIE  Formę z zaokrąglonym dołem smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Suche składniki łączymy w 1 misce(...)mokre. Mokre składniki mieszamy widelcem, dodajemy suche, mieszamy, przelewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Brzoskwinie kroimy w kostkę, Na wierzchu ciasta układamy brzoskwinie i jagody. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek