bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:361/1508)

Ciasto z cukinią i orzechami 269

cukinii startej na tarce o grubych oczkach (może być ze skórą, ale bez pestek) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 150g orzechów włoskich LUKIER 100g cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - masło roztopić, ostudzić - orzechy włoskie posiekać

Smakołyki Bereniki
Tarta z jagodami i jabłkiem 113

cukier trzcinowy  3 łyżki woda zimna  3 łyżki 120 g masła zimnego bez laktozy jagody świeże lub mrożone 3 szklanki żelatyna lub agar agar 4 łyżki cukier waniliowy  1 opakowanie kwaśne jabłko - 1 szt Ciasto: Wsyp mąkę owsianą, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy do malaksera. Dodaj pocięte w kostkę zimne masło. Zmieszaj. Dodaj

AZgotuj!
Drożdżowy chlebek szpinakowy 108

Piekłem swego czasu bardzo dużo chlebów, ale muszę przyznać, że ten jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszy z moich dotychczasowych wypieków. Chleb jest miękki, puszysty

AleTorcik
Mus czekoladowy 91

Bardzo słodki deser do kawy. Pyszny i delikatny zamiennik ciasta. Mus wykonuje się bardzo szybko, jednak przed podaniem należy schłodzić go przez kilka

KuchniaWeDwoje.pl
Tort bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 64

jednej części dodałam kakao. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam część ciasta, z kakaem.  W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. U mnie część z kakaem tworzyła spód. Drugą część, bez kakaa upiekłam w ten sam sposób, 25 min, temp

nietadieta
Chałwa domowa z pistacjami 186

lepiej zachować umiar. Gdy tylko składniki się połączą masę przekładamy do pojemnika wyłożonego folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Ubijamy (użyłam szklanki), przykrywamy szczelnie i wstawiamy do stężenia, do lodówki. Chałwa została zrobiona w ramach akcji Ciasto na niedzielę . Ciastem co prawda nie jest, ale wyjątkowym łakociem – na pewno. Chałwą domową z pistacjami mogą się rozkoszować diabetycy, weganie, wegetarianie(...)polecam – w prezencie – na święta… i nie tylko. Smacznego. W akcji Ciasto na niedzielę ( Słodkości z sezamem i/lub chałwą ), wraz ze mną udział wzięły autorki niżej wymienionych blogów: - ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI – Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia - MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Sezamowe ciasteczka szczęścia - RÓŻOWA KUCHNIA – Pleśniak z owocami, sezamem

mojewypiekiinietylko
Oczy carycy 126

szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju krem: 1 i 3/4 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru opakowanie cukru waniliowego kostka miękkiego masła polewa(...)posypania Sposób przygotowania: Jasne ciasto Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając, aż powstanie lśniąca sztywna masa. Następnie dodajemy mąkę ocet i olej i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Ciemne ciasto Żółtka i jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie jasna masa. Na przemian dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej, dokładnie mieszamy. Blaszkę

na moim stole...
Jabłecznik i chwile w rodzinnym mieście 141

jabłecznik, jaki udało mi się upiec kiedykolwiek. Wielokrotnie próbowałam udoskonalić zwykłe szarlotki w zakresie ciasta, ale zawsze coś mi w nich nie pasowało. Tym razem wypiek udał się bez dwóch zdań. Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 2,5 łyżki oleju cukier waniliowy 100g dobrego masła 1kg jabłek 1 łyżeczka

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka owsiane z kokosem 190

dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka wlewamy powoli do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość. Gotowe ciasto wykładamy na blachę do pieczenia za pomocą łyżki i formujemy ciasteczka. Pieczemy od  8-10 minut w 165ºC (termoobieg), do zarumienienia się ciastek. Ciasteczka owsiane po wyciągnięciu z piekarnika będą(...)się kruszyć możemy dodać więcej roztopionego masła. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Bez termoobiegu ustawiamy temperaturę wyższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy też od wielkości i grubości ciastek. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić

Słodki Pomysł
Sernik 190

dużą blaszkę około 22x35cm CIASTO 3/4 kostki margaryny lub masła  4 żółtka [białka odłożyć do piany] 2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia  1 szkl. mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku  3/4 szkl oliwy z oliwek 3 budynie śmietankowe po 40 g bez cukru [ u mnie o smaku(...)waniliowy 6 żółtek (białka odłożyć do piany) PIANA 10  białek (4 z ciasta, 6 z masy ) 1,5 szkl. cukru Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć  ciasto. Ciasta nie wychodzi zbyt dużo, ale  wystarczy na blaszkę i podczas pieczenia podrośnie. Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym , dodać ser, następnie budynie, oliwę

Moje domowe kucharzenie
CHLEB MARCHWIOWY Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI 191

Ciasto będzie lepkie i takie ma być. Wsyp orzechy i żurawinę, i dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę lnianą ściereczką i odstaw na 12-18 godzin (u mnie 12 godzin), aż ciasto podwoi swoją objętość i utworzą się bąbelki. Po tym czasie porządnie posyp blat mąką i skrobaczką lub szpatułką zeskrob ciasto z miski w jednym kawałku. Ręką oprószoną mąką zagnieć ciasto(...)umieść ciasto na ściereczce (wierzch możesz posypać mąką), następnie złóż lub zwiąż luźno rogi ściereczki i pozostaw ciasto w cieple do wyrośnięcia na 1 - 2 godziny . Ciasto jest gotowe, gdy jego ilość się prawie podwoi. Pół godziny przed końcem wyrastania ciasta nagrzej piekarnik do temperatury 230 stopni C z garnkiem żeliwnym, naczyniem żaroodpornym lub kamieniem do pieczenia

Słodko-Słony Świat Ilony
Banana-na! 133

Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki Bananowy wierzch 2 szt banan 1/2 szt cytryna sok z połowy cytryny 6 łyżka olej kokosowy roztopiony 2 szt banan 3 łyżka olej kokosowy roztopiony 1 szt jajko 250 g jogurt grecki 1 łyżeczka esencja waniliowa 1/2 szklanka mąka kukurydziana 1/2 szklanka mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia Sposób(...)pieczenia lub folią aluminiową. 2 banany kroimy na plasterki i mieszamy z 6 łyżkami rozpuszczonego oleju i sokiem z cytryny. Przekładamy na spód formy, pokrywając spód równomiernie. 2 banany miksujemy na gładką masę lub ugniatamy widelcem. Mieszamy z jogurtem, 3 łyżkami roztopionego oleju i jajkiem. Dodajemy esencję oraz wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na przygotowany

Kucharzyca
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 110

jednej miski, czeka 4 godziny, miksuje i piecze z dowolnymi owocami i kruszonką. Ja upiekłam drożdżowe ze śliwkami, ale można z innym owocami. np. jabłkami, jagodami, wiśniami. Można też zrobić samo, bez dodatków, albo dodać rodzynki do środka. Przepis godny zapamiętania. Składniki: Ciasto drożdżowe • 100 g drożdzy • 1 szklanka cukru(...)Wykonanie: Ciasto drożdżowe • Wszystkie składniki ciasta wsypać warstwami do miski w kolejności: – pokruszone drożdże – cukier – roztrzepane jajka – podgrzane, ciepłe mleko – olej – przesianą mąkę i sól • Miskę przykryć i odstawić na 4 godziny. Wszystkie składniki zmiksować razem. • Ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kruszonka

To co kocham
Szarlotka z budyniem 125

kostki masła2 jajka1/2 szklanki cukru pudru2 łyżki śmietany 18%łyżeczka proszku do pieczenia1,5 kg jabłekcukier waniliowyodrobina soku z cytrynyłyżeczka cynamonu2 budynie waniliowe bez cukru4 łyżki cukru750 ml mlekaWykonanie:Z podanych składników zanieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki minimum na 30 min.Następnie jedną cześć wyjąć z lodówki i dokładnie wygnieść nim spód(...)odwrocie opakowania, z tym, że używając 750 ml mleka (na oba budynie). Budyń nałożyć na jabłka.Następnie wyjąć drugą część ciasta z lodówki i zetrzeć je na budyń.Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec 50 min.Przestudzić.Smacznego :) *do jabłek można dodać rodzynki*najlepiej dobrze przestudzić ciasto, aby budyń dokładnie się ostudził i zgęstniał

Moje pyszne gotowanie
Ciasto Mleczny Wafelkowiec 204

ciasto wyciągamy z blachy, delikatnie zdejmujemy papier. W przypadku gdyby „skórka” biszkoptu oddzielała się od niego, ją również delikatnie usuwamy (ciasto będzie się ładniej prezentowało bez niej). Przykładamy do boku ciasta cwibakówkę i odkrawamy pas o jej szerokości (to będzie spód ciasta). Pozostałą, większą część biszkoptu (póki ciasto ciepłe) wkładamy do cwibakówki wyłożonej papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu