bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:366/1508)

Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  197

kruszonką. Odstawić do napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 20 min. w 180 st., każdą blaszkę z osobna, bez termoobiegu. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić. Smacznego! Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Ciasto drożdżowe 5 szklanek mąki pszennej typ 650 1 szklanka mleka 1 szklanka jajek 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki

moj przepis na
sypana szarlotka mocno jabłkowa jak u babci... 1924

wierzch wyłożyć całą masę jabłkową i też tylko delikatnie wygładzić bez ubijania resztę suchej masy wysypać na jabłka, delikatnie wygładzić, zimne masło można utrzeć na tarce (ja kroje w cienkie plastry) i rozłożyć na wierzchu ciasta piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie dobrze wystudzić, najlepiej całą noc, szarotkę przed podaniem

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka ryżowe 167

łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka słoneczniku Przygotowanie: Masę na ciasteczka można przygotować bez wykorzystania miksera. Najpierw w misce łączymy suche składniki, potem dodajemy mokre składniki: jajko, majonez i jogurt, mieszamy, wsypujemy żurawinę i słonecznik, ponownie mieszamy. Ciasto nabieramy łyżką i układamy na papierze do pieczenia, którym wyłożona jest blaszka, ciasteczka ryżowe lekko rosną. Ciasteczek nie formujemy w specjalnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ucierane ciasto z truskawkami 166

bez owoców to 1 szklanka) - 100g masła - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 2,5 szklanki mąki pszennej - 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki jogurtu naturalnego - truskawki (użyłam mrożonych) Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszać. Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Ciasto

CookYourself
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 206

Pieczone jabłka z płatkami owsianymi, pomarańczą i żurawiną autorka: bastalena | blog: bastalena P... jak pomarańcza. I owsianka do tego. autorka: bastalena | blog: bastalena Cool smoothie autorka: bastalena | blog: bastalena Pieczona owsianka z borówkami autorka: kathi | blog: wyzwania kuchenne Jeszcze trochę świątecznie, chociaż już po Świętach :) autorka: Chocolatestoptempting | blog: chocolatestoptempting Styczniowa Owsianka autorka: Chocolatestoptempting | blog: chocolatestoptempting Na śniadanie...Pieczona Owsianka! autorka(...)autor: tobasco | blog: Kuchnia PROzdrowotna Pyszna i zdrowa pieczona owsianka autorka: JakSmakuje | blog: JakSmakuje jogurtowo-goji owsianka z pomarańczami autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams Bananowo- chia owsianka autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams CHOCOLATE CAKE with oatmeal , meringue and fruit – English version autor: tomas151 | blog: eat CZEKOLADOWE CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH , bezą i owocami autor: tomas151 | blog: eat Błyskawiczna owsianka autorka

Chocolate Stop Tempting
Ciasteczka budyniowe kotki 154

orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(u mnie śmietankowy) 2 żółtka 4 łyżki mleka(można dodać więcej, jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować ciasteczka, najlepiej rożki i piec w 180 stopniach koło 12 minut. inspirowane tym przepisem

FitKot
Kora orzechowa 178

efekty są moim zdaniem oszałamiające. Składniki: Na ciasto orzechowe: 8 białek 200 g cukru 3 żółtka 200 g zmielonych orzechów 100 g wiórek kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem brzoskwiniowy: 400 ml syropu brzoskwiniowego 300 ml wody 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki(...)Później wsypujemy zmielone orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki i łączymy. Powstałą masę podzielić na dwie części i przelać na dwie identyczne formy o wymiarach 25x30 cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. przez ok. 25-30 min. Krem brzoskwiniowy: Syrop brzoskwiniowy zagotowujemy wraz z cukrem. W zimnej wodzie rozprowadzamy proszek budyniowy, mąkę pszenną, żółtka i wlewamy

My sweet a life
Borówkowo poziomkowa pokusa 117

stronę do połączenia składników.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.Wstawiamy do pieca i pieczemy 25 minut w170 stopniach. Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w poprzek i zabieramy się za przygotowanie masy. Masa: Mascarpone miksujemy z cukrem i dodajemy ubitą śmietanę.Przekładamy masą biszkopt ,posypujemy pokruszonymi bezami  i borówkami z poziomkami.Przykrywamy biszkoptem i kładziemy masę

Różowa kuchnia
Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów 191

nawet ziemniaki, pomidory, paprykę itp. Ale jest ciasto czekoladowe, które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa(...)rozgrzanie pieca. Powyższe ilości wystarczą na stosunkowo małą foremkę – ja użyłem okrągłej o średnicy około 20 cm. Na samym końcu dolej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przełóż ciasto do formy. Piecz w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut (do suchego patyczka). Oczywiście jest tyle alergii i nadwrażliwości pokarmowych, że niemożliwe jest zrobienie ciasta bez żadnych alergenów

PaleoSMAK
Kostka cytrynowo - jagodowa 270

bez piekarnika ;). Wierzch ciasta wieńczy warstwa świeżych borówek amerykańskich i galaretka. Ciasto jest przyjemnie kwaskowe i orzeźwiające. Przysłowiowe niebo w gębie :D. Bardzo, bardzo polecam! :D. Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła 3 żółtka 30 g cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)owoców leśnych + 600 ml gorącej wody ( mogą to być też galaretki krystaliczne; u mnie jedna z owoców leśnych i jedna krystaliczna ) Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i pokrojone w kosteczkę zimne masło, przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, aż składniki zaczną formować się

Opowieści z piekarnika
Jak zrobić idealny sernik pieczony 162

czym się je, przechodzimy do PIECZENIA . Gotową masę serową przelewamy do formy (wielkość zawsze dobieramy do ilości twarogu), wyłożonej papierem do pieczenia. Nie polecam wylewać masy do formy, gdzie tylko spód jest zabezpieczony, ponieważ zbyt długa styczność sera z metalem psuje smak (nie tyczy się to form sylikonowych). Sernik pieczemy w temperaturze NIE WIĘKSZEJ niż 180 stopni. Czas(...)reguły do każdego rodzaju to 60 minut. Najlepiej piec na środkowej półce bez termoobiegu, a gdy zauważycie, że wierzch za bardzo się spieka, możecie zakryć go folią aluminiową. Wtedy odcinamy górę i dopiekamy sam dół. WAŻNE, aby nie dotykała ciasta, bo w przypadku gdy za bardzo podrośnie ciasto, wtedy przyklei się do folii i chcąc ją oderwać zostaniemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szarlotka wydanie modern. 194

róże) cukier, cynamon do posypania jabłek Ponadto:   1 budyń waniliowy bez cukru na pół litra mleka + 2łyżki cukru 375 ml mleka  Zaczynamy od wykonania ciasta kruchego. Margarynę kroimy na drobną kostkę. W misce łączymy mąkę cukier i cukier waniliowy i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i rozcieramy ją z mąką. Jak utworzy nam się mokry piasek

Malinowe Pocałunki
Kawa malinowo-różana z białą czekoladą 196

już po prostu jest.  Denerwuję się więc trochę, a jednocześnie staram się ten czas bez niego wykorzystać jak najlepiej. Sprzątam i piorę, żebyśmy, gdy już uda nam się wyrwać razem kilka chwil, mogli spędzić je na czymś przyjemniejszym. Piekę ciasta i przygotowuję desery, żeby chłopakowi (i sobie też - nie oszukujmy się) osłodzić to ciężkie życie. A w między

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lekka pizza na brokułowym spodzie 142

kilka łyżek mąki. Masa powinna być dość gęsta i łatwo się formować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, lekko natłuścić i oprószyć mąką, przełożyć na nią ciasto i uformować okrąg. Podpiekać ok. 10-15 minut w 200 stopniach C. dodatki puszka pomidorów bez skórki łyżka koncentratu pomidorowego kukurydza z puszki różyczki brokułu  ser żółty lub mozzarella rukola

Kuchnia Ellie
ciasto kruche z jabłkami i śliwkami 269

woreczków spożywczych i schładzamy w lodówce, na czas przygotowania nadzienia. Jedną część ciasta rozwałkowujemy, przekładamy do foremki (ok. 21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. (Ja podpiekam) składniki na nadzienie jabłkowo śliwkowe: 1500 g jabłek 100 g rodzynek 500 g śliwek bez pestek 2 łyżeczki cynamonu cukier do smaku 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszy manny(...)grubych oczkach, mieszamy z rodzynkami oraz cynamonem i chwilę podsmażamy. Gdy mamy soczyste jabłka dodajemy mąkę ziemniaczaną. wykonanie ciasta: Na pierwszym cieście posypujemy kaszę manną, rozkładamy równomiernie jabłka i wciskamy ugotowane, odsączone śliwki. Wierzch przykrywamy drugim rozwałkowanym ciastem. Pieczemy przez ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania