bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:370/1508)

Jak upiec w domu pizzę jak z włoskiej pizzerii? - darmowy ebook na Międzynarodowy Dzień Pizzy! 165

bloga, bo zawarłam w nim także poradnik na temat przygotowywania ciasta oraz pieczenia pizzy w domowych warunkach. Po przeczytaniu mojego ebooka będziecie wiedzieć: jak przygotować tradycyjne włoskie ciasto na pizzę, ale też ciasto na drożdżowym zaczynie, ciasto z mąką pełnoziarnistą, szybką pizzę na podpłomyku bez drożdży i pizzę na cieście bezglutenowym z mąki z ciecierzycy jak przygotować pyszne

Chilli Czosnek i Oliwa
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 147

będzie względnie jednolita. Ciasto wyjdzie nam dosyć gęste. Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem do mniej więcej do 3/4 wysokości otworu (fot.1) . Muffinki podczas pieczenia sporo urosną. Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce  (fot.2) . W międzyczasie przygotować krem cynamonowy(...)wycisnąć krem na babeczki  (fot.5) . Oprószyć lekko cynamonem  (fot.6) , wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Jeżeli dodatkowo chcecie ozdobić babeczki ciasteczkowymi ludzikami, polecam ten przepis . Z ciasta należy wyciąć foremką 15 ludzików, upiec i ozdobić lukrem królewskim, przygotowanym z 1 białka, 200 g cukru pudru i 1/2 łyżeczki soku z cytryny. Pomysł na dekorację: zdjęcie Pinterest

Świat Ciasta
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 202

wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką. Wyrównać. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki(...)średnicy), na porzeczkach porobić „kleksy” z piany bezowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 170ºC i piec przez 25 minut, do lekkiego zrumienienia bezy (jeżeli beza zacznie się bardzo szybko rumienić, należy zmniejszyć temperaturę). Wyjąć, całkowicie wystudzić. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego

moj przepis na
BABECZKI KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 192

łyżeczki zmielonego kardamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonego anyżu ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie 10-20 g ksylitolu 4-6 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub wody 60-80 g powideł śliwkowych bez cukru Przygotować silikonowe foremki lub posmarować tłuszczem metalowe formy. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować(...)uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by się nie spiekły za bardzo. Smacznego! — BTW całości bez słodzików przy użyciu 60 g powideł

Ola la LCHF
Keks makowy z figami 178

utracić konsystencji piany wtedy jest puszysty i nie opada. Polany tradycyjnie lukrem.  Dla wielbicieli makowych ciast bez ciężkich kremów. Składniki Forma 38/12 cm 4 jajka 20 dag cukru 1 szklanka śmietany kremowej 10 dag mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag maku ja miałam zmieszany niebieski i biały 16 g cukru z prawdziwą wanilią(...)suszonych fig można dać morele lub śliwki 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki mleka Aromat migdałowy Wykonanie ciasta: 1. Mak zalewamy  wodą, gotujemy 5 minut, odcedzamy dobrze na sicie, studzimy  po czym kręcimy  2 razy w maszynce do mięsa. 2. Kremówkę ubijamy na pianę pod koniec wsypujemy cukier z wanilią , wlewamy żółtka i nadal ubijamy, dodajemy

Wanilia i Kardamon
Torcik kakaowo- śmietankowy z wiśniami i czekoladową koronką 150

zwykłą i ziemniaczaną przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i kakaem do miski . W drugiej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Jak już je ubijemy dodajemy partiami cukier i żółtka. Nadal ubijamy.   Następnie do masy jajecznej dodajemy mąkę. Delikatnie miksujemy. Wymieszaną masę przekładamy do formy o średnicy 26 cm. Pieczemy w temperaturze 160C przez ok. 30-40 minut(...)gotowa oddzielamy od niej ¼ masy. Do reszty dodajemy odsączone wiśnie. Mieszamy. Masą z wiśniami przekładamy blaty ciasta. Wierzch i boki tortu smarujemy masą bez wiśni. Dokładnie wygładzamy. Odstawiamy do lodówki. W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Z papieru do pieczenia wycinamy pasek. Pasek ten musi być wysoki i szeroki tak jak nasz tort ( może być też

Passion of Cooking
Kleryżki 293

jajka. Dodać posiekaną margarynę. Wszystko razem siekamy, a na koniec wyrabiamy ręką. Ciasto będzie lepkie i tłuste. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, w każdym robimy dziurkę. Można ją wypełnić dżemem, wisienką lub zostawić je bez nadzienia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i w temperaturze 180 stopni, pieczemy 25 minut. Ciasteczka po wyciągnięciu będą bardzo miękkie

Lawendowe Niebo
Wegańskie kruche rogaliki z makiem – bez nabiału 190

łyżki soku z pomarańczy Do mąki dodajemy cukier puder, szczyptę soli oraz posiekaną kostkę do pieczenia. Zagniatamy na jednolite ciasto, dodając podczas wyrabiania ok. 2-4 łyżki zimnej wody (lub tyle, aby składniki połączyły się). Ciasto można zagnieść też w malakserze. Kulę z ciasta wkładamy na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotowujemy masę makową. Mak zalewamy wrzątkiem(...)miskę o średnicy ok. 21 cm i odrysować nożem). Kroimy ciasto jak pizzę – na 8 trójkątów. Na podstawę trójkąta nakładamy trochę maku i zwijamy rogaliki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (190°C z termoobiegiem) i pieczemy ok. 20-25 minut (do zarumienienia). Jeszcze ciepłe smarujemy za pomocą pędzelka lukrem

Poezja smaku
Chleb żytni razowy z siemieniem lnianym (szybki) 127

trzeba dużo pracy poświęcać na jego przygotowanie. Do wypieku użyłam mąki razowej żytniej firmy Młynomag . Przymierzam się też do zakwasu, bo jeszcze nigdy nie robiłam anni zakwasu ani nie piekłam na nim chleba (chociaż ktoś już chciał się nim ze mną podzielić). Składniki: 3 szkl. mąki razowej żytniej 1 op. suszonych drożdży 2 i 1/3 szkl. letniej wody 1 płaska(...)lniane i wlewamy letnią wodę. Całość mieszamy łyżką 2-3 minuty, aby dokładnie połączyć składniki. Ciasto powinno być lepkie i klejące, ale bez problemu odchodzić od miski niemal nie pozostawiając śladów na jej bokach. Tak przygotowane ciasto przekładamy łyżką do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (26x9cm), przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około

Kolorowy Przepisownik
Drożdżówki dyniowe Cinnamon Rolls 157

międzyczasie przygotowujemy nadzienie z puree z dyni. Wyrośnie ciasto wykładamy na lekko podsypaną mąką stolnicę. Wałkiem do ciasta rozwałkowujemy je na kształt prostokąta o wymiarach 40 x 25 cm. Następnie smarujemy ciasto roztopionym masłem i wykładamy równomiernie nadzienie. Tak przygotowane ciasto zwijamy na kształt długiej rolady. Ostrym nożem kroimy ‘roladę(...)Użyłam mąki pszennej luksusowej, typ 550. Uważajmy z dodawaniem mąki. Ciasto powinno być trochę lepiące a nie suche. Ciasto drożdżowe im dłużej wyrabiane tym lepiej rośnie! Nie warto więc skracać czasu ugniatania. Zamiast noża możemy użyć nitki do krojenia ciasta. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 190°C, piekłam na najniższym poziomie

Słodki Pomysł
KRUCHE KSIĘŻYCE MOCNO WANILIOWE 134

waniliowego  (domowy cukier waniliowy) * 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru * 2 łyżki cukru waniliowego i 3 łyżki cukru pudru do obtoczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz cukrów do obtoczenia) zagnieść ciasto. Odrywać od ciasta kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kształt księżyca. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Do nagrzanego piekarnika

Zrób to smacznie
Trufle czekoladowe 129

Trufle czekoladowe – postanowiłam, że biorę je na tapetę. Bo bez pieczenia, bo na szybko no i czekoladowe. Jednak szybko okazało się, że nie

Relaxtime
Ambasador 130

Ciasto to piekłam będąc jeszcze nastolatką, smakowało zawsze wszystkim gościom. Teraz naszła mnie tak wielka ochota i upiekłam znowu, smak i aromat nie do pobicia. Polecam i Wam wersję z alkoholem dla dorosłych lub bez, dla dzieciaków. Ciasto "Ambasador". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Metrowiec 188

pyszne, polecam :-) Składniki na ciasta: 2 szklanki mąki + 2 łyżki 6 jajek 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej. 1 szklanka cukru 18 łyżek oleju 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest bez cukru 750 ml mleka(...)polewę: 1 czekolada deserowa 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1 łyżka margaryny Sposób wykonania ciast: Jajka w całości utrzeć z cukrem. Nie przerywając miksować dodać stopniowo olej i 2 szklanki mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej

Na słodko lub wytrawnie
kruche z owocami 164

szkl. (200g) maki białej orkiszowej 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki lodowatej wody jak ciasto będzie za suche Piana 5białek 1 szkl. (200g)drobnego cukru 1 budyń bez cukru (40gr.) dowolne owoce,dżem,powidła -u mnie banan i dżem jagodowy Wykonanie Pokrojone na kawałki zimne masło połączyć(...)minut.-ja ciasto robię wieczorem i jak potrzebuje to wykorzystuje rano...ciasto może leżeć 2-3 dni w lodowce. Piekarnik włączyć na 190 o C. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 2 części. 60-40%. Na blaszkę wyłożoną papierem starkować na tarce o dużych oczkach pierwszy -większy kawałek ciasta,ugnieść delikatnie łyżka ,lub ręką . Wyłożyć owoce dowolne ,lub dżem

w mojej kuchni