bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:371/1508)

Drożdżówki dyniowe Cinnamon Rolls 151

międzyczasie przygotowujemy nadzienie z puree z dyni. Wyrośnie ciasto wykładamy na lekko podsypaną mąką stolnicę. Wałkiem do ciasta rozwałkowujemy je na kształt prostokąta o wymiarach 40 x 25 cm. Następnie smarujemy ciasto roztopionym masłem i wykładamy równomiernie nadzienie. Tak przygotowane ciasto zwijamy na kształt długiej rolady. Ostrym nożem kroimy ‘roladę(...)Użyłam mąki pszennej luksusowej, typ 550. Uważajmy z dodawaniem mąki. Ciasto powinno być trochę lepiące a nie suche. Ciasto drożdżowe im dłużej wyrabiane tym lepiej rośnie! Nie warto więc skracać czasu ugniatania. Zamiast noża możemy użyć nitki do krojenia ciasta. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 190°C, piekłam na najniższym poziomie

Słodki Pomysł
KRUCHE KSIĘŻYCE MOCNO WANILIOWE 130

waniliowego  (domowy cukier waniliowy) * 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru * 2 łyżki cukru waniliowego i 3 łyżki cukru pudru do obtoczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz cukrów do obtoczenia) zagnieść ciasto. Odrywać od ciasta kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kształt księżyca. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Do nagrzanego piekarnika

Zrób to smacznie
Trufle czekoladowe 125

Trufle czekoladowe – postanowiłam, że biorę je na tapetę. Bo bez pieczenia, bo na szybko no i czekoladowe. Jednak szybko okazało się, że nie

Relaxtime
Ambasador 126

Ciasto to piekłam będąc jeszcze nastolatką, smakowało zawsze wszystkim gościom. Teraz naszła mnie tak wielka ochota i upiekłam znowu, smak i aromat nie do pobicia. Polecam i Wam wersję z alkoholem dla dorosłych lub bez, dla dzieciaków. Ciasto "Ambasador". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Metrowiec 183

pyszne, polecam :-) Składniki na ciasta: 2 szklanki mąki + 2 łyżki 6 jajek 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej. 1 szklanka cukru 18 łyżek oleju 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest bez cukru 750 ml mleka(...)polewę: 1 czekolada deserowa 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1 łyżka margaryny Sposób wykonania ciast: Jajka w całości utrzeć z cukrem. Nie przerywając miksować dodać stopniowo olej i 2 szklanki mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej

Na słodko lub wytrawnie
kruche z owocami 159

szkl. (200g) maki białej orkiszowej 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki lodowatej wody jak ciasto będzie za suche Piana 5białek 1 szkl. (200g)drobnego cukru 1 budyń bez cukru (40gr.) dowolne owoce,dżem,powidła -u mnie banan i dżem jagodowy Wykonanie Pokrojone na kawałki zimne masło połączyć(...)minut.-ja ciasto robię wieczorem i jak potrzebuje to wykorzystuje rano...ciasto może leżeć 2-3 dni w lodowce. Piekarnik włączyć na 190 o C. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 2 części. 60-40%. Na blaszkę wyłożoną papierem starkować na tarce o dużych oczkach pierwszy -większy kawałek ciasta,ugnieść delikatnie łyżka ,lub ręką . Wyłożyć owoce dowolne ,lub dżem

w mojej kuchni
Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie 133

okryta ciastem. Takie ciacho, jakie serwowała Wam kiedyś babcia, czy można czasem spotkać w tradycyjnych cukierniach. Pięknie pachnie w czasie pieczenia, mąż wyjada to ciasto wprost z blachy, jeszcze ciepłe. Jeśli lubicie szarlotkę z lodami, to również się tutaj sprawdzą. Jeśli jak ja, jesteście przywiązani do smarowania blaszek tłuszczem przed pieczeniem i unikacie używania papieru do pieczenia, to jednak go polecam. Papier do pieczenia idealnie sprawdza się we wszelkich ciastach z owocami. Czasem pod wpływem kontaktu blaszki z owocami, ciasto zaczyna mało apetycznie ciemnieć. Jeśli zastosujecie papier do pieczenia, praktycznie zaraz po upieczeniu, ciacho łatwo wyjmiecie z blaszki co zapobiegnie ciemnieniu. Łatwiej też jest je potem kroić. Tak więc, dla ciach z owocami, robię

Mieszam w Garnku
Ciasto marchewkowe 404

jest bardzo podobny, tylko więcej w nim dodatków jak wiórki kokosowe, orzechy czy ananas. Ciasto dzięki marchewce, ananasowi czy dodatku oleju jest bardzo wilgotne. Próbujcie i twórzcie swoje smaki ciasta marchewkowego :)Składniki:200 g mąki200 g startej marchewki (ja ścieram na dużych oczkach)2 jajka200 g cukru brązowego150 ml oleju rzepakowego50 g wiórków kokosowych50 g posiekanych orzechów włoskich3-4 plastry(...)orzechów, wiórków czy ananasa możecie bez problemu ominąć którykolwiek ze składników. Do powyższych produktów przesiewamy mąkę oraz pozostałe sypkie składniki: cynamon, sodę, sól i proszek do pieczenia.Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma średnicę 22 cm) i pieczemy około godziny w 180 stopniach.Jeśli ktoś chce trochę "ubogacić" ciasto, można przełożyć je kremem (trzeba

upichcic
Sernik Królewski 220

Jeden z najstarszych przepisów na sernik i jedno z pierwszych serowych ciast jakie jadłam...     smak dzieciństwa, piękne wspomnienia... trochę więcej pracy ale nie jest trudny, warto choć raz go upiec a jak już raz się upiecze to będzie stałą pozycją na świątecznym stole. Składniki na blaszkę 35x25cm Spód i wierzch: - 500g mąki pszennej - 200g zimnego(...)budynie waniliowe bez cukru (35g jeden) Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na dwie części i wkładamy do woreczka foliowego, dajemy na godzinę do lodówki, po tym czasie z jednej części układamy spód, odrywamy po kawałku ciasta i wykładamy na blaszkę, nie musi być równo a nawet nie powinno :) piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy spód przez

Wypieki Rene
Ptysie z Bitą Śmietaną - Przepis na Ptysie 255

ciasto odstawiam do wystudzenia, tak żeby miała temperaturę niższą niż 40 stopni aby białko z jajek nie ścięło się podczas dodawania. Do letniego ciasta dodaję po jednym jajku i dokładnie mieszam drewnianą łyżką aż jajko wchłonie w ciasto i dodaję kolejne jajko, ciasto możemy mieszać łyżką lub mikserem. Formowanie ptysi i pieczenie: Z tak przygotowanego ciasta formuję ptysie, ciasto(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżką. Pomiędzy ptysiami pozostawiam po kilka centymetrów wolnego miejsca, ponieważ podczas pieczenia wyrosną. Blachę z ptysiami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 33 minut, na mocno złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Taka uwaga

Uwaga Babcia Gotuje
Placek cappuccino z kokosem 442

Kiedy piana będzie błyszcząca obroty miksera zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka(...) i delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, o takich samych rozmiarach co biszkopt i piec przez około 20 minut w 180 stopniach. Bezę ostudzić. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Dolny biszkopt posmarować połową masy. Na masę wyłożyć bezę kokosową. Na bezę wyłożyć drugą połowę masy cappuccino. Wszystko przykryć drugim blatem biszkoptu

na moim stole...
Kruche z borówkami i budyniową pianką 158

wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce na dużych oczkach większą część ciasta, delikatnie docisnąć ręką. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut. Całkowicie wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szklanki oleju szczypta soli Białka z solą(...)powoli dosypujemy budynie, miksujemy. Na koniec, stopniowo dodajemy olej. Tak przygotowaną pianę przekładamy na wystudzony podpieczony spód ciasta. Dodatkowo: 400 g borówek cukier puder Borówki układamy na piance, otworkami do góry.  Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Całość pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut. Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Jogurtowiec piernikowy 208

słodką bezą;) To ciasto ma szansę stać się hitem tegorocznej jesieni:) Przepis bierze udział w konkursie organizowanym na stronie: http://konkurs.kopernik.com.pl/ #przepisnakopernika Ciasto: 3 jajka 50 g miodu 1/2 szkl. oleju 230 g jogurtu greckiego 80 g cukru 170 g mąki 120 g zmielonych pierniczków – Serca Toruńskie lukrowane Kopernik 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 twarde jabłka(...)dodajemy składniki suche, a więc cukier i mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia oraz zmielone pierniczki. Mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy (21x28cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do tzw suchego patyczka przez około 45-55 minut. Obrane ze skórki jabłka kroimy w kostkę. Od razu skrapiamy sokiem

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka cynamonowe 185

Zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na kilka minut. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Rozwałkowujemy ciasto, wycinamy duże kółka szklanką i w środku każdego małe kółko kieliszkiem. (jeśli chcemy przełożyć ciastka dżemem połowę ciastek robimy bez kółka w środku) 6. Pieczemy 15 minut. 7. Na ciasteczka bez kółka w środku nakładamy dżem i przykładamy ciastkiem z kółeczkiem

NA MOIM TALERZU
Sernik z gruszkami. 107

szczypta soli - 250 g masła - 200 g cukru pudru - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 puszka (400 g) gruszek III. Piana: - 3 białka - szczypta soli - 1/2 szklanki cukru   Sposób przygotowania: Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Dzielimy na dwie równe części. Jedną wykładamy przygotowaną formę, a drugą wkładamy do woreczka i mrozimy

DominikaDolci

Proponowane wyszukiwania