bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:318/1508)

Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 257

górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem. Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego z owocami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku

Uwaga Babcia Gotuje
Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 236

naturalnie jęczmieniem i nie ma to żadnego wpływu na smak. Ciasto jest smaczne i zebrało same dobre opinie testujących :D  Piekłam już kiedyś wersję szpinakową, jednak jest z nią trochę więcej pracy i wychodzi nieco cięższe. Dzisiejsza propozycja to typowy biszkopt, ale o ciekawym kolorze. Słodzony jak zwykle bez użycia cukru. Całość podzieliłam na 3 części, chociaż trudno(...)jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: Ksylitol, nasiona chia i mąkę kokosową zmielić w blenderze

FitKot
Szybkie ciacho z truskawkami 197

Ciągle brak czasu, ciągle coś nie tak..ale ciasto zrobiłam..skoro już są swoje truskawki na działce - trzeba coś z nich robić..na początek proste i

Moje domowe kucharzenie
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 168

nieco więcej proszku do pieczenia niż w oryginale i zamiast mleka użyliśmy gęstego jogurtu greckiego, rozcieńczonego mlekiem. Kamień winny jest kwaskowy i lekko kwaśny jogurt doskonale sprawdzi się w słodkim cieście, dodatkowo nadając racuchów puszystości. Zamiast jogurtu możecie dodać maślankę, której nie trzeba mieszać z mlekiem, bo jest znacznie rzadsza od jogurtu. Tu uwaga: ciasto na racuchy powinno być(...)pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki stopionego masła Szczypta soli 100 g klarowanego masła do smażenia* Przygotowanie: Krok 1 Przesiej mąkę do głębokiej misy, dodaj 2 łyżki cukru, 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli. Wymieszaj. Dodaj jogurt, wlej mleko i wymieszaj całość. Wbij jajko i połącz z masą. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Jeśli

Niedzielny kucharz
O nieudanym początku. Z bardzo smacznym finałem. 175

tradycyjna pizza to jednak nie gruby mały placek z keczupem, a pyszne chrupiące ciasto z aromatycznym sosem i dodatkami, i bez keczupu!  Dla mnie jednak od planowanych lub spontanicznych wypadów do pizzerii, najmilsze były chwile, gdy domową pizzę piekła dla mnie Mama.  Kwadratową, na blasze. Na weekendowy powrót ze studiów, na poprawę humoru, na wspólne popołudnie(...)dwoma zgniecionymi ząbkami czosnku (Asia z Kwestii Smaku gotuje sos, ja tego nie robię) . Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części, obsypać mąką, rozwałkować na placki. Ułożyć je na posmarowanej oliwą blasze, odstawić na 1/2 godziny do podrośnięcia w ciepłe miejsce (pominęłam ten etap bez szkody dla pizzy). Placki  posmarować sosem pomidorowym i nałożyć dodatki - rukolę dodaję dopiero

KUCHARNIA
Empanadas z meksykańskim farszem 146

Taką przekąską bez wątpienia zaskoczycie swoich gości. SKŁADNIKI 350 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 1 cebula oliwa 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej kidney 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego chili, sól, świeżo mielony pieprz 4 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot WYKONANIE Cebulę(...)odparuje nadmiar wody i całość będzie gęsta. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zostawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć i wykrawać koła o średnicy około 10 cm. Na środku każdego nałożyć łyżeczkę farszu i skleić jak pierogi dociskając boki widelcem. Gotowe empanadas układać na blaszce

Passions hobbies life
Puszysty sernik na pełnoziarnistym kakaowym spodzie (bez cukru) 169

całej kuchni? Dowiecie się z tego filmiku! ( link ) 😍 Składniki na okrągłą blaszkę 24cm: Ciasto: 1 szkl. mąki pełnoziarnistej  1/3 szkl. cukru trzcinowego lub ksylitolu ok. 100 g masła 1 jajko 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na min. 30 min lub całą noc. Masa serowa(...)mnie bez laktozy) 2 budynie waniliowe bez cukru 5 jaj 2 łyżki cukru waniliowego (opcjonalnie)  Aromat waniliowy Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać zmielony ser, aromat waniliowy, wsypać budynie, wlać mleko, dodać cukier waniliowy. Wszystko delikatnie połączyć z ubitymi białkami.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na to ciasto na grubej tarce. Dodać masę serową

Czarnawisienka
Ciasteczka z quinoa i migdałami 159

upieczenie ciasteczek. Hmm, dawno nic nie piekłam specjalnie dla dzieci. W sumie to unikamy słodkich przekąsek. Ostatnio ciasta piekę tylko przy okazji. A ponieważ dziś okazji specjalnej nie było, to i ciasteczka będą inne. Bez cukru i bez białej mąki, za to z quinoa, mąką migdałową i mąką gryczaną.  Rodzina orzekła, że ciastka są pyszne(...)migdałowych oraz masło. W tym momencie dodajemy też cukier jeśli ktoś ma ochotę. Zagniatamy ręką. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jedno ciastko to jedna łyżeczka. Ciasto należy rozsmarować łyżeczka na cienki okrąg. Przygotowane do pieczenia ciasteczka posypujemy resztą migdałów. Lekko dociskamy je palcami do ciasta

Przysmaki Karolki
Kakaowo-jogurtowe ciasto ze śliwkami i jagodami 174

dodajemy jajka i jogurt cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia po czym dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy (użyłam 22 x 33 cm). Na wierzchu układamy przekrojone na pół węgierki (bez pestek). Możemy lekko wcisnąć je w masę. Całość posypujemy jagodami a następnie schłodzoną kruszonką. Pieczemy

Mienta blog
Kruche ciasto jabłkowo- dyniowe z pianką. 148

usmażone jabłka Na wierzch rozłożyć ubite białka z cukrem pudrem i budyniem w proszku, a na to poskubać resztę ciasta Piec do zarumienia ciasta w temp. 180* C Na piankę : 5 białek szklanka cukru pudru 2 małe budynie bez cukru - razem 80 g 1/2 szklanki oleju Przygotowanie pianki: Do ubitych na pianę białek dodać cukier, ubić razem Dosypywać stopniowo(...)koniec wlać strużką olej i ubić całość na sztywno. Na farsz użyłam  60 dag przesmażonych jabłek i ok. 20 dag utartej dyni. Cukru dodałam tylko do lekkiej słodkości. Ciasto piekłam w okrągłej foremce o średnicy 25 cm dlatego wyszło mi takie wysokie. Lepiej upiec w większej foremce i użyć trochę więcej przesmażonych jabłek. Ewentualnie można dodać dyni jak zrobiłam

Proste Potrawy
łatwe ciasto w kilku smakach 168

pieczenia. Wsypać do masy jajecznej, zmiksować. Na końcu wlać masło i zmiksować na jednolitą konsystencję. Połowę ciasta wyłożyć do foremki, napełniając otworki do 3/4 wysokości. Resztę ciasta zmiksować z kakao. Dodać posiekaną czekoladę. Wyłożyć ciasto do foremki. Na jasnym cieście ułożyć owoce (mrożonych nie rozmrażamy). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem (lub 180*C bez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wielkanocna babka cytrynowa 156

pieczenia i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać skórkę z cytryny (pamiętajcie, by cytrynę wcześniej sparzyć, by pozbyć się sztucznego wosku) i aromat cytrynowy i ponownie wymieszać. Blachę do babki posmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać gotowe ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut z termoobiegiem i kolejne 40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu

W SMAK
Przepis na Bułki zwykłe 222

tłuszcz wchłonie w ciasto Tak przygotowane ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i wyrabiam ciasto dłonią około 4 minut aż będzie ładnie odstawało od dłoni Wyrobione ciasto wkładam ponownie do miski lekko oprószonej mąką , nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce tak żeby podwoiło swoją objętość - na około 40 minut. Po 40 minut – formowanie bułek : Ciasto wykładam na blat(...)minutach – pieczenie bułek Wyrośnięte bułeczki przed wstawieniem do piekarnika spryskuję wodą – zamiast spryskiwać można bułki pomalować wodą za pomocą pędzelka Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę . Bułki piekę około 18 minut w piekarniku ogrzewanym góra/dół bez używania termoobiegu. I . Jeżeli w kuchni jest chłodno to ciasto możemy wstawić do lekko nagrzanego

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Brzoskwiniowiec 159

łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 twarda margaryna lub masło, 150 g serka homogenizowanego waniliowego, 1 jajko, 20-25 połówek brzoskwiń (ilość zależy od wielkości)   Lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka śmietany 12%   Wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Dzielimy je   na dwie części jedną rozwałkowujemy(...)wykładamy na blaszkę tak aby zakryło dno i połowę wysokości boków blaszki. Na to układamy przekrojone na pół brzoskwinie (oczywiście bez pestek). Wałkujemy drugą część ciasta i przykrywamy brzoskwinie. Boki zgniatamy tak aby nie było widać brzoskwiń .Pieczemy 30-40 min. w 180 stopniach. Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy

Passion of Cooking