bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:315/1508)

Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru 304

mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste Hunters , tylko delikatnie go zmodyfikowałam. Zamiast zwykłej marchewki dałam odpady z soku buraczano-marchewkowego, więc ciasto jest bardzo ekonomiczne . Ciasto nie zawiera cukru, nabiału, jajek, glutenu. Jest odpowiednie dla alergików i wegan. Składniki(...)Piec około 50 minut w 175 stopniach, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce w formie przez kilka godzin, wyjąć z formy, pokroić. Nie trzymać w lodówce, bo stwardnieje. Smacznego! Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Wegańskie i bezglutenowe ciasto

moj przepis na
Szarlotka z bezą 195

warto ! To najlepsza szarlotka na tym świecie ! Dzisiejszy przepis wywoła ssanie w żołądku i przyspieszone działanie ślinianek. Kruche ciasto...soczyste nadzienie z jabłek i delikatna beza, a wszystko to w jednym cieście. Kto oprze się pokusie i zje tylko jeden kawałek ? Ja nie zdołam, w starciu szarlotka kontra ja, 1:0 dla szarlotki. Przed nami Dzień Babci i Dziadka, może(...)kwaśnych i twardych ) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki bułki tartej Beza: 5 białek 1,5 szklanki drobnego cukru    Wykonanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odstawić by puściły sok. W tym czasie zagnieść kruche ciasto. Na stolnice lub blat wysypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier - wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki

kolorowotorcikowo
Maślane rogaliki drożdżowe 130

ciasto było zwijane. Rogale są bardzo puszyste i doskonale nadają się do nadziewania czy to marmoladą (część moich tak właśnie potraktowałam), czy to czekoladą. Rogaliki możecie upiec solo, oddzielnie na dużej blaszce. Ja część z nadzieniem tak piekłam. Za to te bez nadzienia, ułożyłam dość ściśle na blaszce tak, aby się delikatnie zeszły w pieczeniu i można(...)Dodajemy pozostałą mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto będzie kleiste. Przekładamy je do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy folią. Odstawiamy na 1-2h do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na trójkąty. Smarujemy rozpuszczonym masłem. Zawijamy maślaną stroną na zewnątrz. Gotowe rogaliki odstawiamy na blasze do wyrośnięcia ok 1 h, pod folią lub ściereczką kuchenną. Pieczemy w 180 stopniach

Mieszam w Garnku
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 186

łyżka octu * bądź 2 łyżki przyprawy do piernika ( jeżeli unikamy mąki pszennej, szukajmy przyprawy bez jej dodatku ) Do miski przekładamy wszystkie składniki oprócz przypraw i octu. Miksujemy na gładką masę blenderem/malakserem. Na koniec dodajemy przyprawy i ocet.  Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 55-60 minut w 170'C lub do tzw. suchego

kawawszklance
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 176

malinami i delikatną pianką budyniową idealne na letni deser.  Składniki: (blacha 25x35) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju(...)Dodatkowo: 500 g świeżych malin (jeśli mrożone to nie rozmrażać) cukier puder Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Podzielić na dwie części i owinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażalnika na godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce jedną część ciasta, lekko wyrównać i delikatnie docisnąć. Podpiec w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni około

talerz przyjemności
Poziomkowy sernik na zimno (paleo, bez glutenu, bez cukru) 181

Początek tygodnia (tak wiem wtorek, ale czas wakacji rządzi się swoimi prawami). Pamiętacie ten przepis “ szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo karmelowe ”? To najbardziej popularny wpis od początku założenia bloga, pewnie dlatego, że nie wymaga pieczenia, jest proste do przygotowania, a do tego super pyszne. Dlatego dzisiaj kolejny przepis na słodkości, tym razem Poziomkowy sernik na zimno z orzechów(...)ciasta, prażone orzechy laskowe i daktyle, które idealnie balansują pomiędzy słodką owocową warstwą a naszym kremem. Składniki: Spód ciasta: ⅔ szklanki orzechów laskowych ⅔ szklanki daktyli Warstwy: 2 szklanki orzechów nerkowca (namoczonych przez noc w wodzie) ¼ szklanki miodu (jeśli lubicie słodkie można dodać więcej) ½ szklanki mleka migdałowego albo kokosowego szczypta soli laska wanili ½ szklanki jagód ½ szklanki malin ½ szklanki poziomek Przygotowanie: Spód ciasta

PaleoLife
CYNAMONOWE PLACKI Z JABŁKAMI 178

łyżeczka ksylitolu lub innego słodzidła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej olej kokosowy/masło klarowane do smażenia 1. Roztrzepałam jajka, dodałam otręby, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, ksylitol i obie mąki. Dokładnie połączyłam składniki. Ciasto ma być dosyć gęste. 2. Jabłko bez ogryzka (ale ze skórką) pokroiłam w małą kosteczkę, dodałam

Vroblewska-fitlife
Migdałowiec bez pieczenia 385

pysznie to i z większą ilością kcal;)  Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu ciacho, bez pieczenia i naprawdę smaczne! Wymiary blaszki: 25x20 ale wielkość blaszki ma znaczenie tylko jeżeli chcemy osiągnąć wysokie ciasto. Jeśli niższe lub nie ma to dla nas znaczenia, wtedy możemy użyć większej blaszki lub taką jaką mamy w domu(...)Składniki: 2 paczki krakersów po 200 g 100 g płatków migdałowych puszka kajmaku 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 l mleka 250 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody 500 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Do miski

Życie zaczyna się w kuchni
Tort w kształcie motyla 198

całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia (boki pozostają bez papieru). Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160C piekarniku przez 35 minut. Po upływie tego czasu, biszkopt wyciągamy z piekarnika i zrzucamy go z wysokości ok. 50 cm na stół(...)oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat).Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem. Ostatni blat pozostaje bez zwilżenia i dżemu. Całość lekko do siebie dociskamy, przekrawamy na środku

Emcia Pichci
Dyniowa tarta na pochmurne poniedziałki i inne dni tygodnia 128

gładkie i sprężyste.) 4. Formę do tarty posmaruj cienką warstwą oleju, wysyp mąką/ bułką tartą i wylep ją ciastem. 5. Ciasto obficie ponakłuwaj widelcem i piecz 15min. w 180*C. Farsz: 1. Dynię ugotuj do miękkości w wodzie bez soli. 2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju, dodaj szczyptę soli. 3. Ugotowaną dynię rozgnieć na puree(...)wymieszaj z rozkłóconymi jajami, mlekiem i przyprawami. 4. Dodaj do całości groszek i cebulkę i wymieszaj wszystko razem. Całość: 1. Gotowy farsz wylej na upieczony spód ciasta i zapiekaj w 180*C kolejne 15-18min. 2. Podawaj ciepłą posypaną pokruszonym serem bałkańskim/ fetą i natką pietruszki. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 201

przełożyć do misy malaksera lub do wysokiego naczynia, zmielić na gładką masę, bez żadnych grudek ani drobin, nożem w kształcie litery S lub blenderem. Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do masy dodać skórkę i czekoladę, wymieszać. Przelać do formy, ciasto będzie bardzo rzadkie. Piec 40-45 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie ostudzić w formie, na kratce. Wyjąć(...)ciasto. Ciasto schłodzić przez 2 godziny, przed podaniem udekorować kleksami zrobionymi z dżemu. Wartości odżywcze dla całego ciasta (1623 g): kcal: 3863 Białko: 130 g Węglowodany: 320 g Tłuszcz: 204 g Wartości odżywcze dla jednej porcji (80 g): kcal: 193 Białko: 6 g Węglowodany: 16 g Tłuszcz: 10,2 g Smacznego! Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej

moj przepis na
Babka wielkanocna 162

Puszysta, wilgotna babka bez których Wielkanoc nie jest Wielkanoc. Moje dzieciaki ja uwielbiają więc piekę ja bardzo często.  Babka w klasycznej odsłonie, ale dobrych przepisów nigdy dość.   Składniki: 1 i 1/2 szklanki cukru 250g masła 1/2 szklanki wody laska wanilii 2 szklanki mąki krupczatki 4 jajka opcjonalnie aromat do ciast do posypania cukier puder Sposób przygotowania: Cukier(...)ziarenka z laski wanilii oraz sama laskę. Pozostawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto jest już chłodne dodajemy mąkę krupczatkę oraz żółtka jajek. Jeżeli chcemy użyć aromatu możemy go dodać na tym etapie. Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy jako ostatnie, delikatnie mieszając. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 170 stopni

Pyry na Gaz
Szybkie ciasto z porzeczką. 188

Szybkie ciasto z porzeczką. Edyta Guhl. Najprostsze ciasto na świecie, bez wydziwiania, sztucznych dodatków, ciężkich kremów, czy lukru. Takie ciasto smakuje zarówno do popołudniowej kawy

dolcevitainmykitchen
Ciastka/babeczki "grzybki" 189

grzybków (+/- w zależności od wielkości foremek i grubości ciasta po rozwałkowaniu). Kiedy Mama piekła jakieś ciasteczka czy babeczki z kremem zawsze zagniatała potrójną, a nawet poczwórną porcję ciasta, a następnie angażowała nas do pomocy (czworo dzieci i nikogo nie trzeba było namawiać). Foremek do kruchych babeczek ma całe mnóstwo, bo w piecu mieściły się aż 3 czy 4 duże brytfanny(...)plątaliśmy się pod nogami! :) A pieczone były wtedy zawsze w kaflowym piecu. Z pewnością większość z Was zna taki piec, który ma nie tylko część grzewczą do gotowania z fajerkami, ale też piec chlebowy (myślę, że duża część z Was miała okazję tak jak ja uczestniczyć w pieczeniu w nim czegoś). Z takiego pieca wychodziły kiedyś wszystkie wypieki mojej

Kolorowy Przepisownik