czekoladą - żaden problem. Wrzucasz składniki i wyjmujesz najlepsze lody, jakie w życiu jadłaś domowe lody przygotowane w maszynie są puszyste i kremowe, nie zawierają kryształków lodu. Lody zrobione bez maszyny nigdy nie dorównają smakiem, puszystością i konsystencją tym "ukręconym" w automacie do lodów. nie lubisz lodów? Twój wybór, ale w maszynce do lodów możesz przygotować także inne zimne przysmaki(...)puszyste. I co najważniejsze, w przypadku większości przepisów, moja rola ogranicza się do włączenia urządzenia i umieszczenia składników w misie. Całą pracę automat do lodów wykona bez mojego udziału. W porównaniu z mikserem moja maszyna do lodów pracuje znacznie ciszej, a niewielkie gabaryty sprawiają, że bez problemu mieści się na kuchenny blacie. Czy warto kupić maszynę do lodów
Cztery FajeryPRZYGOTOWANIE: Żółtka oddzielam od białek. Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Żółtka ucieram mikserem na najwyższych obrotach ze szklanką cukru i cukrem z wanilią. Do masy z żółtek dosypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, miksuję powoli dolewając mleko. Następnie wlewam olej, mieszam krótko
Zasmakuj Kuchnimyślę, że Was zaskoczę! Nie dość, że krem przygotowany z kaszy manny, to jeszcze jego podstawą są świeżo wyciśnięte soki z ciemnych i jasnych winogron. Wszystko to bez odpalania piekarnika, z mikserem w ręku. Przyznać się Wam muszę, że zabierając się w ogóle za wyciskanie soku z winogron, w planach miałam zrobić takie deserki w kieliszkach. Zresztą
Kuchnia w czekoladzieczekoladą. W drugiej misce łączymy składniki suche: oba rodzaje mąki ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 20-30 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie: Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy
Kuchnia MagdaLenywłoskich 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 szt. jajek 1 łyżeczka pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania Kruchy spód Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do misy miksera lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kosteczkę masło. Miksować mieszadłem miksera lub siekać składniki na desce aż powstanie drobna kruszonka
Wypieki i RumieńceCiasto..z serii ..zamieszać ...i do blaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu
Moje domowe kucharzenieSzybkie ciasto ....nie potrzebny nawet mikser ..podobne ciasto jest już na blogu..tym razem skorzystałam z tego przepisu..a , że ciasto robiłam w nocy..i
Moje domowe kucharzenieJabłecznik dziś ponoć króluje na każdym stole..u mnie oczywiście też....u mnie w sumie to jest szarlotka tatrzańska upieczona w ramach wspólnego pieczenia
Moje domowe kucharzeniegarnuszku razem z masłem ciągle mieszając aż powstanie jednolita masa. Ściągamy z ognia odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa jest letnia dodajemy ją do mąki i miksujemy mikserem aż powstanie ciasto bez grudek. Następnie odstawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie formujemy z ciasta kulki (co chwilę maczając dłonie w wodzie - ciasto nie klei się wtedy do rąk
Emcia Pichcizmielonych migdałów. Dodać białka, dokładnie wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy, że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować 35 gr cukru. W małym garnuszku umieścić 150 gr cukru i 50 gr wody. W garnuszku umocować termometr cukierniczy. Gotować(...)osiągnie wymaganą temp. 118 st. natychmiast zdjąć z palnika, mikser ustawić na małe obroty i powolutku strużką wlewać syrop cukrowy. Po wlaniu całego syropu mikser ustawić na najwyższe obroty i miksować 5-8 min. Bezy mają się wystudzić. Po tym czasie w 3 turach dodawać ubite białka do masy orzechowej. Delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Mieszać tylko do połączeniu
moj przepis nakiedyś nad obowiązkowym wyposażeniem swoich kuchni? Bez czego nie wyobrażacie sobie jej, a co jest zupełnie zbędne? W mojej kuchni niewiele (chyba) jest urządzeń. Oprócz miksera (najzwyklejszego) nie wyobrażam sobie kuchni bez elektrycznej maszynki do mielenia. Odkąd stałam się jej posiadaczką, czyli wiele lat temu, przestałam kupować mielone mięso. Oprócz tego mielę
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzyznaję się bez bicia: raz w życiu robiłam Karpatkę i to z torebki, jakieś 10 lat temu. Ambicje wzrosły i zrobiłam od początku do końca. Torebki niech sobie leżą, ale w sklepie jak komuś potrzebne. A Karpatka, albo jak mówi mój syn "Garbatka" jest naprawdę bajecznie prosta w wykonaniu! Uwierzcie mi. Składniki na ciasto: 1 szklanka wody(...)szklanka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:Masło rozpuszczamy w garnku, dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Potem wsypujemy mąkę i ucieramy mikserem do powstania gęstej masy bez grudek. Po przestudzeniu wsypujemy proszek do pieczenia i dodajemy jajka, wbijając po jednym cały czas miksując. Gotową masę dzielimy na dwie części. Blachę o wymiarach
Blondynka Gotujeminut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać ją z białkami. Na koniec wsypać budynie oraz wiórki kokosowe. Ponownie dobrze zamieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód
My simple kitchenprzyjemności przygotowane na urodziny Mamy : ) Ciasteczka być może wyglądają na skomplikowane, ale zapewniam, że takie nie są. Pieką się krótko, a krem nie wymaga wyjmowania miksera - zdążycie przygotować zanim przyjdą goście :) Bezy: 3 białka jaj 100 g cukru pudru 125 g gorzkiej czekolady Czekoladę roztopić w mikrofali lub na parze i odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną
Chocolate Muffin Blogproblemu wycisnąć, będzie ładnie trzymał kształt i da się zafarbować bez ryzyka rozpłynięcia. Sięgnęłam więc do Moich wypieków i stwierdziłam, że krem na bazie bezy szwajcarskiej powinien być w porządku (wszystko na bazie bezy musi być dobre, prawda...?). Moi drodzy! Jeśli nie macie miksera planetarnego, albo przynajmniej takie zwykłego ze stojakiem, to ten krem wspaniale się sprawdzi(...)ładnie nie ubiją. Później miksujemy, po malutkim kawałeczku dodając masło. Mój mikser zgrzał się chyba jeszcze bardziej niż ja, ręce bolały mnie przez trzy dni, ale było warto! Krem jest bowiem naprawdę smaczny - słodki mocno, ale dość delikatny i lekki, świetnie trzyma fason i daje się zafarbować bez najmniejszego ryzyka. Owszem, w pewnym momencie robi psikusa - masa wygląda
Pożeraczka, czyli raz adobrze