bez miksera - 1000 przepisów (strona:6/67)

Czy warto kupić maszynę do lodów 117

czekoladą - żaden problem. Wrzucasz składniki i wyjmujesz najlepsze lody, jakie w życiu jadłaś domowe lody przygotowane w maszynie są puszyste i kremowe, nie zawierają kryształków lodu. Lody zrobione bez maszyny nigdy nie dorównają smakiem, puszystością i konsystencją tym "ukręconym" w automacie do lodów. nie lubisz lodów? Twój wybór, ale w maszynce do lodów możesz przygotować także inne zimne przysmaki(...)puszyste. I co najważniejsze, w przypadku większości przepisów, moja rola ogranicza się do włączenia urządzenia i umieszczenia składników w misie. Całą pracę automat do lodów wykona bez mojego udziału. W porównaniu z mikserem moja maszyna do lodów pracuje znacznie ciszej, a niewielkie gabaryty sprawiają, że bez problemu mieści się na kuchenny blacie. Czy warto kupić maszynę do lodów

Cztery Fajery
BABKA MARMURKOWA 137

PRZYGOTOWANIE: Żółtka oddzielam od białek. Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Żółtka ucieram mikserem na najwyższych obrotach ze szklanką cukru i cukrem z wanilią. Do masy z żółtek dosypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, miksuję powoli dolewając mleko. Następnie wlewam olej, mieszam krótko

Zasmakuj Kuchni
Ciasto bez pieczenia z kremem na bazie soku winogronowego i kaszy manny 209

myślę, że Was zaskoczę! Nie dość, że krem przygotowany z kaszy manny, to jeszcze jego podstawą są świeżo wyciśnięte soki z ciemnych i jasnych winogron. Wszystko to bez odpalania piekarnika, z mikserem w ręku.   Przyznać się Wam muszę, że zabierając się w ogóle za wyciskanie soku z winogron, w planach miałam zrobić takie deserki w kieliszkach. Zresztą

Kuchnia w czekoladzie
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI 175

czekoladą. W drugiej misce łączymy składniki suche: oba rodzaje mąki ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 20-30 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie:  Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Tarta makowa 251

włoskich 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 szt. jajek 1 łyżeczka pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania Kruchy spód Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do misy miksera lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kosteczkę masło. Miksować mieszadłem miksera lub siekać składniki na desce aż powstanie drobna kruszonka

Wypieki i Rumieńce
Ciasto orzechowo-jabłkowe 169

Ciasto..z serii ..zamieszać ...i do blaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu

Moje domowe kucharzenie
Ciasto kefirowe z truskawkami 221

Szybkie ciasto ....nie potrzebny nawet mikser ..podobne ciasto jest już na blogu..tym razem skorzystałam z tego  przepisu..a , że ciasto robiłam w nocy..i

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka tatrzańska 205

Jabłecznik dziś ponoć króluje na każdym stole..u mnie oczywiście  też....u mnie w sumie to jest szarlotka tatrzańska upieczona w ramach wspólnego pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Lebkuchen 174

garnuszku razem z masłem ciągle mieszając aż powstanie jednolita masa. Ściągamy z ognia odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa jest letnia dodajemy ją do mąki i miksujemy mikserem aż powstanie ciasto bez grudek. Następnie odstawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie formujemy z ciasta kulki (co chwilę maczając dłonie w wodzie - ciasto nie klei się wtedy do rąk

Emcia Pichci
Makaroniki z kremem porzeczkowym 193

zmielonych migdałów. Dodać białka, dokładnie wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy, że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować 35 gr cukru. W małym garnuszku umieścić 150 gr cukru i 50 gr wody. W garnuszku umocować termometr cukierniczy. Gotować(...)osiągnie wymaganą temp. 118 st. natychmiast zdjąć z palnika, mikser ustawić na małe obroty i powolutku strużką wlewać syrop cukrowy. Po wlaniu całego syropu mikser ustawić na najwyższe obroty i miksować 5-8 min. Bezy mają się wystudzić. Po tym czasie w 3 turach dodawać ubite białka do masy orzechowej. Delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Mieszać tylko do połączeniu

moj przepis na
Crème brûlée 206

kiedyś nad obowiązkowym wyposażeniem swoich kuchni? Bez czego nie wyobrażacie sobie jej, a co jest zupełnie zbędne? W mojej kuchni niewiele (chyba) jest urządzeń. Oprócz miksera (najzwyklejszego) nie wyobrażam sobie kuchni bez elektrycznej maszynki do mielenia. Odkąd stałam się jej posiadaczką, czyli wiele lat temu, przestałam kupować mielone mięso. Oprócz tego mielę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Karpatka 201

Przyznaję się bez bicia: raz w życiu robiłam Karpatkę i to z torebki, jakieś 10 lat temu. Ambicje wzrosły i zrobiłam od początku do końca. Torebki niech sobie leżą, ale w sklepie jak komuś potrzebne. A Karpatka, albo jak mówi mój syn "Garbatka" jest naprawdę bajecznie prosta w wykonaniu! Uwierzcie mi.  Składniki na ciasto: 1 szklanka wody(...)szklanka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:Masło rozpuszczamy w garnku, dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Potem wsypujemy mąkę i ucieramy mikserem do powstania gęstej masy bez grudek. Po przestudzeniu wsypujemy proszek do pieczenia i dodajemy jajka, wbijając po jednym cały czas miksując. Gotową masę dzielimy na dwie części. Blachę o wymiarach

Blondynka Gotuje
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1312

minut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać ją z białkami. Na koniec wsypać budynie oraz wiórki kokosowe. Ponownie dobrze zamieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód

My simple kitchen
Bezy czekoladowe z kremem mascarpone 175

przyjemności przygotowane na urodziny Mamy : ) Ciasteczka być może wyglądają na skomplikowane, ale zapewniam, że takie nie są. Pieką się krótko, a krem nie wymaga wyjmowania miksera - zdążycie przygotować zanim przyjdą goście :)   Bezy: 3 białka jaj 100 g cukru pudru 125 g gorzkiej czekolady Czekoladę roztopić w mikrofali lub na parze i odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną

Chocolate Muffin Blog
Krem dla wytrwałych i kuchenne czary 200

problemu wycisnąć, będzie ładnie trzymał kształt i da się zafarbować bez ryzyka rozpłynięcia. Sięgnęłam więc do Moich wypieków i stwierdziłam, że krem na bazie bezy szwajcarskiej powinien być w porządku (wszystko na bazie bezy musi być dobre, prawda...?). Moi drodzy! Jeśli nie macie miksera planetarnego, albo przynajmniej takie zwykłego ze stojakiem, to ten krem wspaniale się sprawdzi(...)ładnie nie ubiją. Później miksujemy, po malutkim kawałeczku dodając masło. Mój mikser zgrzał się chyba jeszcze bardziej niż ja, ręce bolały mnie przez trzy dni, ale było warto! Krem jest bowiem naprawdę smaczny - słodki mocno, ale dość delikatny i lekki, świetnie trzyma fason i daje się zafarbować bez najmniejszego ryzyka. Owszem, w pewnym momencie robi psikusa - masa wygląda

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania