bez miksera - 1000 przepisów (strona:51/67)

Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi i kruszonką 146

borówką amerykańską Sernik na zimno w kolorach lata Jogurtowy sernik na zimno z borówką Sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką Domowe lody jogurtowo-borówkowe bez jajek Lody rabarbarowe z borówką amerykańską Jogurtowe lody z borówką amerykańską Lody z borówką amerykańską Domowe lody borówkowe Dżemowy deser z nasionkami chia Dżem z borówki amerykańskiej Koktajl(...)każdym kole robimy wgłębienie przy pomocy dna małej szklaneczki i układamy w nim borówki. Bułeczki zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Składniki kruszonki dokładanie wyrabiamy, możemy sobie pomóc mikserem.  Bułeczki malujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Maślankowe ciasto z truskawkami 248

mojprzepisna.pl | Maślankowe ciasto z truskawkami Jest to najprostsze i najszybsze ciasto jakie w życiu robiłam. Jednocześnie jest bardzo smaczne. Lekkie, puszyste, z dużą ilością owoców. Nie wymaga użycia miksera. Jedyne co trzeba zrobić to parę godzin wcześniej wyjąć mokre składniki z lodówki, wymieszać składniki widelcem, wyłożyć owoce, upiec :). ps. jako, że wolę robić ciasto odmierzając wszystko w gramach składniki(...)Owoce umyć, oczyścić, odszypułkować (w przypadku truskawek), pozostawić do osuszenia, pokroić na pół, jeżeli są duże, jeżeli małe to pozostawić w całości. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st. bez termoobiegu lub 160 st. z termoobiegiem. Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia/sodą, przesiać, odłożyć. Do miski wlać maślankę, wbić jajka, olej, wymieszać widelcem, tylko do połączenia składników

moj przepis na
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 382

Orzeźwiający, przepyszny, kremowy sernik na zimno z kawałkami czekolady, puszystym biszkoptem i galaretką z kawałkami truskawek. Wyjątkowy smak, który urzeknie niejednego fana truskawek.Sernik przygotujemy jeszcze szybciej

Słodka Strona
Jagodowy mus z kaszy manny 224

I zawsze ten dylemat: co zrobić do jedzenia, kiedy odwiedza mnie osoba na diecie... Szybki rzut oka na lodówkę i... ciasto czekoladowe odpadło ;) Za to wygrzebałam

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pomarańczowe bułeczki. Ale bez pomarańczy 190

Tak, jak wspomniałam wczoraj - dzisiaj przepis na naprawdę niesamowite bułeczki. Co jest w nich wyjątkowego? Przede wszystkim kolor, ale też składnik, który tej niesamowitej barwy nadaje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik jogurtowy z malinami 194

blaszce do pieczenia, do której wlewamy wrzątek (woda powinna sięgać do wysokości ok. 2,5 cm formy z ciastem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (pieczenie góra – dół, bez włączonego termoobiegu) na najniższą półkę. Pieczemy 18 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 160°C i pieczemy kolejne 15 minut. Wyłączamy piekarnik i pozwalamy ciastu dojść przez 30 minut(...)przełożyć dowolną masą i użyć ulubionych owoców. Gorąco polecam i życzę smacznego. Mój przepis na torcik jogurtowy z malinami na trzeciej pozycji wśród najchętniej czytanych wpisów dodanych wczoraj na Mikserze Kulinarnym. Dziękuję. Wydrukuj przepis The post Torcik jogurtowy z malinami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Mandarynkowy tort na Walentynki 212

karmelowejkrem:300 ml śmietany kremówki (38%)250 g serka mascarpone1 łyżka cukru waniliowego200 g mandarynek z puszkigalaretka:1/2 opakowania galaretki cytrynowej (37 g)200 ml wrzącej wodykrem maślany na bezie szwajcarskiej:250 g miękkiego masła3 białka205 g cukru100 g mandarynek z puszki1 łyżka soku z cytryny25 ml soku mandarynkowego z puszkidodatkowo:400 g curdu mandarynkowegoMąki przesiać, wymieszać.W dużej misce(...)ustawić nad kąpielą wodną, mieszać białka trzepaczką, aż cukier się rozpuści. Jeśli masa zbytnio się zagrzeje, zestawić i przestudzić.Gdy cukier całkowicie się rozpuści, ubijać białka na najwyższych obrotach miksera, aż staną się sztywne i lśniące, i całkowicie ostygną - około 10 minut. Po tym czasie po kawałeczku dodawać masło, cały czas miksując. Pod koniec masa będzie wyglądać na zważoną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MIĘTOWY SERNIK NA ZIMNO 165

Delikatna masa serowa, bita śmietana i świeża mięta nadają sernikowi wielkiego orzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis. Spód 200g orzechowych

Słodki Zakątek
Sernik dla początkujących 161

sernik jest najprostszy jak to tylko możliwe! Minimalna ilość składników przy zachowaniu maksimum smaku. Bez spodu, bez dodatków, jedynie z wanilią i sokiem z cytryny i pomarańczy. W małej formie, w małym kształcie, na małą paterę. A może to taki sernik, od którego zacząć naukę pieczenia tego ciasta? Taki sernik dla początkujących Zauważyłam, że grudniowy czas mija niezwykle(...)cytryny lukier 4 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki soku z cytryny wierzch pokruszone ciasteczka / pokruszone pierniki / ozdoby cukrowe / świeży owoc   Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy do misy miksera i dodajemy cukier oraz ziarenka wanilii. Miksujemy na średnich obrotach miksera. Wbijamy po jajku i miksujemy, aby składniki ładnie sie połączyły. Wyciskamy sok z cytryny i dodajemy otartą skórkę

Raj dla Podniebienia
Biscotti di Prato 179

pszennej- 70 g białego cukru- 1 jajko- 100 g migdałów w całości ze skórką- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia- szczypta soli- skórka otarta z 1 cytryny      Do misy miksera wbijamy jajko, wsypujemy cukier i ucieramy na gładką puszystą masę. I to właściwie jest cały sekret udanych biscotti: jajko musi być utarte na puch, bardzo dokładnie.  Następnie dodajemy sól(...)cytryny można zastąpić skórką z pomarańczy, albo dodać obie. Można też modyfikować o wcześniej wspomniane składniki, jeśli chcemy takie mniej oryginalne biscotti. Bardzo często w przepisach podawane są migdały bez skórki, ale po pierwsze te w skórce są smaczniejsze, a po drugie oryginalne biscotti mają właśnie migdały w skórce. A opcjonalnie można też dodać kilka kropli aromatu migdałowego. Szczelnie

mojewypiekiinietylko
Brzoskwiniowy Puch 206

Delikatne, lekkie i puszyste ciasto wręcz rozpływa się w ustach :)  nie jest za słodkie, a dzięki soku z brzoskwiń można wyczuć delikatną kwaśną nutę słodyczy

Kulinarna (nie)codzienność
Pyszne jagodzianki z cynamonem i muscovado 132

lubię oba rodzaje. W dzisiejszym przepisie zdecydowałam się na bułeczki z kruszonką . Następnym razem wykończę je lukrem. Nazbieraliśmy mnóstwo jagód, więc starczy ich jeszcze na dwa wypieki. Lato bez jagodzianek dla mnie nie istnieje. To są moje ulubione słodkie bułeczki. Zawsze je piekę z leśnych jagód. Na szczęście w Szwecji jest ich pod dostatkiem i wcale nie musimy daleko(...)łyżki cukru jajko do posmarowania Kruszonka 30 g masła 70 g pszennej mąki 2 łyżki cukru Podgrzej mleko do temperatury pokojowej i rozpuść w nim pokruszone drożdże. Do misy miksera wsyp odważoną mąkę, muscovado i ekstrakt waniliowy. Wlej rozczyn i zacznij zagniatać ciasto ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem. Następnie dodaj sól i jajko. Zagniataj aż ciasto

codojedzenia
Rustykalny chleb świąteczny z suszoną śliwką 195

pszenną. Wyrabiać ok. 10 minut aż ciasto będzie elastyczne i gładkie - posłużyłam się tu mikserem z mieszadłami hakowymi ; w ko ń cowej fazie trochę pozagniatałam jeszcze ciasto ręką, gdy mikser nie dawa ł ju ż rady . Można ewentualnie podsypać trochę mąką, gdyby ciasto było zbyt luźne - generalnie ma być mocno zw arte, żeby nie "rozpływało" się na blasze podczas wyrastania(...)standardową, dużą blachę z wyposażenia piekarnika. Piekarnik rozgrzać do 250C. Na dnie umieścić dodatkową blaszkę z gorącą wodą. Chleb wstawić do piekarnika - w 1/3 wysokości od do łu , bez termoobiegu, grzałka góra-dół . Piec przez 5 minut w temp. 250C. Następnie zmniejszyć temp. do 200C i dopiekać ok. 55-60 minut - do uzyskania głuchego odgłosu przy stukaniu w spód

Grunt to przepis!
Różyczki - tort czekoladowo-pomarańczowy w stylu angielskim 222

100g) mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki (35g) mąki ziemniaczanej Masa czekoladowa: 1 budyń waniliowy 1 - 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka masła Mus pomarańczowy: miąższ z 4 pomarańczy, bez błonek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Masa maślana: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka mleka kilka kropel ekstraktu(...)Pomarańcze krótko przesmażyć w garnku, dodać cukier i sok z cytryny do smaku, wymieszać. Zdjąć z ognia i wmieszać żelatynę. Odstawić do stężenia. Źródło: Pin-up Cake Masa maślana: Mikserem utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać kilka kropel ekstraktu z wanilii, miksować do uzyskania puszystości. Można dodatkowo zabarwić barwnikiem spożywczym lub kakao. Biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć sokiem

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania