Witam Was moi kochani po długiej przerwie. Nawet nie wiecie jak bardzo brakowało mi wymyślania kolejnych potraw, ich przyrządzania i gotowania, a zarazem publikowania przepisów
Be Fit Be Strongjuż chyba jest z nami, dziewczynami: te o wymyślnych imionach, gdzie rodzice puścili wodze swych ułańskich fantazji, marzą o imionach prostych, które inni będą potrafili wymówić bez problemu; te z nas, obdarzone imionami bardziej tradycyjnymi, marzą o szczypcie chociaż oryginalności. Wiecie, trochę jak z włosami - dziewczyny z prostymi szaleją z trwałą, a tych z kręconymi najlepszymi przyjaciółkami są prostownice(...)odciśniętą żelatynę, delikatnie wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Żółtka utrzeć ze 100 g cukru na puszystą, jasną masę. Partiami dodawać śmietanę, miksując na najniższych obrotach miksera. Dodać ostudzoną masę porzeczkową, delikatnie połączyć, żeby nie rozgnieść porzeczek. Wstawić do lodówki na 30-60 minut, aż masa zacznie tężeć. Na paterze ułożyć spód ciasta, zamknąć obręcz tortownicy. Wyłożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrze