Bawienie się czekoladą nie wiem dlaczego zawsze mnie relaksuje. Wcale nie muszę jej jeść, aby poczuć się dobrze. Czyżby tworzenie czekoladowych smakołyków działało na mnie terapeutycznie
Blondynka GotujeTym razem nie będzie konkretnego przepisu, ale zamiast tego inspiracja dla Was i kilka słów ode mnie. Stali czytelnicy doskonale wiedzą, że lubię pobawić się czekoladą
Blondynka GotujePrzy ostatnich pralinkach obiecywałam Wam pralinki Ferrero w wersji De Luxe, więc oto i one. Trudno mi je nazwać pralinkami, bo zwykle są małe na praktycznie
Blondynka GotujeW temacie pralinek pomysłów mi przybywa na nowe kombinacje, mojemu dziecku to bardzo pasuje, bo uwielbia. Jak zaczęłam kilka dni temu pralinkami, wpadł mi do głowy
Blondynka GotujeSiedząc wieczorem i popijając herbatę tak się zastanawiałam dlaczego ja nigdy nie robiłam pralinek i trufli? No właśnie. Zaczęłam przeglądać różne przepisy i tradycyjnie udałam się
Blondynka GotujeTak! Matcha to moje Love! Mój ulubiony smak, a te pralinki dla mnie są idealne! Ponad rok temu pokazywałam Wam różne połączenia białej czekolady z tą
Blondynka GotujeCzasami jak przechadzam się po internecie, napotykam na swojej drodze przepis, patrzę na listę składników i wszystko mam w domu, hmm, więc nie da
Blondynka GotujePrzepraszam za przerwę. Wróciłam. Składniki na 4 batony: 30g amarantusa ekspandowanego 30g otrębów żytnich lub przennych 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka wiórek kokosowych 2 łyżki
Czarnawisienka„ Ostatnie ciepłe, słoneczne dni zachęcały do wypraw za miasto. Wybraliśmy się więc na działkę, głównie w poszukiwaniu grzybów o których zaczęło być ostatnio głośno. Nie poprzestajemy
Wiem co jemSłodki smak czekolady przełamany kwaskowatym owocem? To jest rewelacja! Nie jest to tylko moja opinia, ale mnóstwa osób, które próbowały te czekoladki. A ja? Ja produkowałam
Blondynka GotujeTak, to są czekoladki dla leniwych, dal tych co nie mają czasu, dla tych co nie lubią za długo przebywać w kuchni, dla facetów, którzy lubią
Blondynka GotujeJak już zrobiłam krem kokosowy, to potem jakoś tak samo wyszły te czekoladki. Czy to będzie przepis precyzyjny? Nie. To będzie inspiracja dla Was. A to
Blondynka GotujeCzekolada i masło orzechowe bardzo często widuję na amerykańskich blogach i stronach. Dodatkowo identyczne zestawienie widziałam kiedyś na Moje Wypieki. Ten duet smaków nie dawał mi
Blondynka GotujeDziś chciałam Wam pokazać podrasowaną wersję pewnego musu, podanie idealne na przyjęcie. Kiedyś ten deser pokazałam Wam w szklanych pucharkach, w których również prezentuje się świetnie
Blondynka Gotuje„Nie mogło się bez nich obyć żadne dziecięce przyjęcie urodzinowe w naszej rodzinie. Robiłam je także na różne imprezy szkolne gdy chłopcy byli młodsi. Dzieci je
Wiem co jem