babki - 8450 przepisów (strona:157/564)

Piaskowa babka z czekoladą 87

Piaskowa babka z czekoladą to babka łatwa w przygotowaniu a przy tym lekka, piękna i pysznie czekoladowa. Świetnie pasuje na … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Piaskowa <span>babka z czekoladą</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Babka drożdżowa bez zagniatania 87

Był chleb mieszany łyżką, to teraz będzie baba drożdżowa bez zagniatania. Do przygotowania babki drożdżowej bez zagniatania wystarczy miska, łyżka i garnuszek do rozpuszczenia masła. Nie musicie mieć żadnych robotów, ani brudzić rąk! Z podanych składników możecie zrobić jedną dużą babkę lub dwie mniejsze. U… The post Babka drożdżowa bez zagniatania appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Babka Z Mlekiem W Proszku 121

Pyszna, prosta i niezwykle smakowita babka z mlekiem w proszku i na dodatek z polewa z mleka w proszku, ja się w jej smaku zakochałam :D Ale uważajcie na czas pieczenia, bo babka bardzo szybko się rumieni i może za bardzo z suszyć się w środku ! Składniki na małą babkę (na dużą podwoić składniki): 1 nieczubata szkl mąki pszennej

Gotowanie...to proste !
Najlepsza babka kawowa 101

Zostańwdomu poskutkowało u mnie trzema przepisami na wielkanocne wypieki… to chyba mój rekord. I tak dzisiaj prezentuję kolejną babkę, którą wraz z Coffeedesk przygotowałam dla wszystkich fanów małej czarnej. Chodźcie na bloga Coffeedesk, pokażemy Wam … Artykuł Najlepsza babka kawowa pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Babka piaskowa bezglutenowa 108

Babka piaskowa należy do grupy przepisów tradycyjnych, które świetnie wychodzą też w wersji bezglutenowej. Dziś przypominam przepis na ten wypiek, który może zagościć na wielkanocnych stołach właśnie u osób na diecie bezglutenowej. Miąższ babki jest suchy i łatwo się kruszy. Jednak to nie minus ale właśnie jej urok, a dzieci za nią przepadają! Większość przepisów … Artykuł Babka piaskowa bezglutenowa

Wiszniówka
Waniliowa babka na białkach 102

Bardzo delikatna i puszysta babeczka. Jeśli masz zamrożone białka proponuję upiec właśnie taką babkę na święta. Jestem pewna, że każdemu posmakuje. Do ciasta można dodać trochę soku i skórki startej z cytryny aby uzyskać jeszcze lepszy smak i aromat :)   100 g miękkiego masła 1 szkl cukru pudru 150 ml mleka 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku(...)Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierając dodawać na przemian mleko i mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z utartym ciastem. Metalową formę na babkę posmarować tłuszczem i posypać mąką, wlać ciasto. Babkę piec ok 40 minut w 170 stopniach. Ostudzić, polać lukrem

Smakołyki Asi
Prosta babka jogurtowa 117

Zbliża się Wielkanoc i nie ma co się oszukiwać, w tym roku na pewno będzie inaczej. Mimo wszystko mam dla Was prosty przepis na smaczną babkę jogurtową z odświeżającą, pomarańczową nutą. Wydaje mi się, że … Artykuł Prosta babka jogurtowa pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
babka piaskowa – klasyczna 100

przekładamy do wąskie formy /keksówki, natłuszczonej i prószonej kaszą manna lub bułką tartą. Pieczemy w 160-170 st. C do tzw suchego patyczka, przez ok. 60 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ketochleb ze smalcem (ze skwarkami) 190

Składniki: 8 wiejskich jajek, 6 łyżek wody, 30g mąki konopnej, 110g łupiny babki jajowatej*, 200g roztopionego, ostudzonego smalcu (u mnie ze skwarkami i cebulą ), 1,5 – 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 2-3 łyżki pokrojonego szczypioru.   * Uwaga!! Podczas stosowania składników zawierających babkę jajowatą warto pamiętać o przyjmowaniu dużej ilości płynów.   Wykonanie: Jajka ubijam przez kilka(...)gorący) tłuszcz. Mieszam dokładnie i odstawiam na kilka minut (łupina musi napęcznieć). Po tym czasie przekładam do foremki (u mnie keksówka 15×30 cm) posmarowanej masłem i posypanej łupiną babki jajowatej lub otrębami. Piekę w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 35-45 minut (chlebek musi być rumiany). Po wyjęciu z piekarnika czekam, aż chleb wchłonie wytopiony w trakcie pieczenia

Saganek
BABKA BUDYNIOWA 96

Babkę budyniową zaliczam do smacznych i łatwych w przygotowaniu ciast. Jest wilgotna, pachnąca i nie krusząca się. Idealna na święta i nie tylko. Polecam. SKŁADNIKI :  250 g margaryny lub masła  4 jajka 3/4 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru  1 szklanka mąki pszennej (150 g )  2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)odkładamy. Dodajemy m ą k ę  proszek i budynie, miksujemy. Na koniec dodajemy pian ę  z białek i delikatnie mieszamy.  Ciasto przekładamy do małej formy na babkę i wyrównujemy wierzch.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 1 godzinę.  Po ostudzeniu babkę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
BABKA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI + FILMIK 90

Babka drożdżowa jest smaczna i dobra na każdą okazję. Zawsze podaję ją pokrojoną i posmarowaną masłem, chociaż jest tak smaczna że moje dzieci zjadają ją samą, polecam.  SKŁADNIKI :   3 żółtka 1/2 szklanka mleka 1/2 szklanka cukru  100 g rozpuszczonego masła 50 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej  1/2 szklanka rodzynek + kilka kropel olejku rumowego(...)chwilkę miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę, rodzynki i wyrabiamy ciasto. Miskę nakrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia.  Wyrośnięte ciasto lekko ugniatamy, formujemy wałeczek i układamy w wysmarowanej formie na babkę. Ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.  Ciasto pieczemy około 35 minut, w temperaturze 180 % C.  Babkę studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy z formy i po ostudzeniu

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka drożdżowa na białkach 93

Babka drożdżowa na białkach , przepis z książki Marii Disslowej Jak gotować z 1930 roku. Babka jest ciastem mało słodkim, bardziej słodka bułka niż ciasto. Zdecydowanie polecam jeść ją z miodem, dżemem, lub z konfiturą różaną. 500 g mąki pszennej (u mnie krupczatka), 250 ml mleka, 10 g suchych drożdży, 80 g cukru pudru, 100 g masła, 4 białka, łyżeczka soli(...)podwoi objętość przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasta nałożyć do 1/2 wysokości formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopniu na około godzinę (gdy babka będzie upieczona, patyczek włożony do ciasta będzie suchy

królestwo garów
Babka czekoladowa mojej babci 62

Kiedy dwa lata temu przygotowaliśmy z mężem Wielkanoc u siebie w domu upiekłam babkę czekoladową i sernik. Teraz sytuacja się powtarza – święta też będą u nas, ale nie będzie sernika. Babka czekoladowa z przepisu mojej babci – wyszła wspaniała, (przygotowałam ją w ramach testów). Upieczona w starej babcinej, kamionkowej formie pięknie się prezentuje. W ogóle spodobał mi się pomysł(...)pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 1 h. Po wyjęciu z piekarnika studzimy a gdy ciasto będzie chłodne wierzch oprószmy kakao. Czy Wy też pieczecie babki na Wielkanoc? Macie jakieś ulubione przepisy, formy, smaki

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania