babka wilgotna - 1288 przepisów (strona:22/86)

Babka z majonezem 141

moich tegorocznym świąt wielkanocnych - babka majonezowa :) Przygotowana bez dodatku masła, czy margaryny. Puszysta, lekko wilgotna i łatwa do upieczenia. Babka nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje od razu po upieczeniu. Wiem, że niektórzy z Was mogą zrobić skwaszone miny na myśl o cieście z dodatkiem majonezu, ale uwierzcie mi na słowo - nie jest on w ogóle wyczuwalny w smaku :) Składniki

Ugotować
Babka serowa z pomarańczą 1625

przepyszną      Babkę serową z pomarańczą . Wpadł mi do głowy pomysł na takie  właśnie połączenie   , w smaku jest pyszna i przede wszystkim wilgotna , nie przepadam za babkami bo są dla mnie za suche , ale przyznam się      że w takiej wersji z kawką smakowała wybornie

Sama słodycz i szczypta chili
Babka adwokatowa 232

jest babka którą najbardziej lubię. Jest wilgotna na zewnątrz i w środku. Dodatek adwokatu sprawia że babka ma bardzo ciekawy smak i jest bardzo aromatyczna. Składniki: 1 kostka margaryny 100 ml oleju rzepakowego Rapso 100 ml adwokatu 1,5 szk cukru 2 łyżki cukru waniliowego 6 jajek 2 1/4 szk mąki pszennej 2 łyżeczki kopiaste proszku do pieczenia Przygotowanie:Margarynę

Ala piecze i gotuje
Babaka z adwokatem 147

Dzisiaj przepis na pijaną babkę. Babka z dodatkiem likieru jajecznego jest wielkanocnym ciastem w wersji dla dorosłych, ale likieru w niej praktycznie nie czuć. Jest słodka, wilgotna i pyszna. Spróbujcie. BABKA z ADVOCATEM Składniki: 3 jajka 175 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml likieru adwokat 50 ml oleju 1/2 kostki margaryny 3/4 szkl cukru 1 biała czekolada

Bon appetit mon amie
Babka marchewkowo – pomarańczowa 75

Wielkanoc , a mianowicie babka marchewkowo – pomarańczowa z polewą z białej czekolady z dodatkiem soku z pomarańczy. Aromatyczna, pyszna, w cudnym żółto – pomarańczowym kolorze. Jeśli lubicie wilgotne ciasta, to ta babka jest dla Was idealna. Obok przepysznych mazurków , na pewno będzie zdobić świąteczny stół. Tylko… niezbyt długo, bo zniknie w mgnieniu oka Składniki: Babka marchewkowo – pomarańczowa

Oryginalny smak
Brazylijska babka marchewkowa 166

się jego wielkimi fanami. Dlatego jak natknęłam się na przepis na babkę marchewkową to od razu trafił on do mojej listy do zrobienia… i oto jest:)! Babka wyszła pyszna i bardzo wilgotna. Niestety nie starłam marchewki na puree tylko bardzo drobno i babka nie ma takiego pięknego koloru jak w oryginale, ale do smaku absolutnie nie można się przyczepić

UgotujmyTo.pl
Babka marmurkowa ucierana 102

Ucierana babka marmurkowa Wielkanocne ciasto na ostatnią chwilę Babka marmurkowa ucierana, miękka, wilgotna i bardzo smaczna jest idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Długo zachowuje świeżość, pięknie prezentuje się na stole i... błyskawicznie z niego znika. Babkę marmurkową ucieraną można upiec w zwykłej keksówce lub w foremce na babki. Proporcje z tego przepisu pasują do: dwóch foremek z kominem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
BABKA CYTRYNOWA 362

BABKA CYTRYNOWA Pierwsza z moich Wielkanocnych propozycji, która sprawdzi się również doskonale jako całoroczny wypiek – babka cytrynowa. Mięciutka, lekko wilgotna, delikatna, idealna do herbaty czy kawy. Z przyjemnym, cytrynowym aromatem i pięknym zapachem. Łatwa w przygotowaniu i niesprawiająca problemów podczas pieczenia, uda się każdemu! Babkę możecie upiec w formie z kominkiem, ale świetnie wyjdzie też w keksówce. Ja swoją

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto cytrynowe - babka cytrynowa 112

Ciasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze roku. Można upiec je w formie babki lub w tzw. keksówce. Składniki na babkę cytrynową 5 jajek jedna szklanka mąki pół szklanki mąki ziemniaczanej jedna łyżeczka proszku do pieczenia jedna kostka masła jedna szklanka

Gotujemy i jemy
BABKA KOKOSOWA Z CUKINIĄ (bez jajek) 135

wielkanocną babkę w wersji oryginalnej - babka kokosowa z cukinią, na mleczku kokosowym, bez jajek, oblana białą czekoladą....Mniam 😋 Jest doskonała! Ciasto nie ma nic wspólnego z tradycyjną babką. Jest ciężkie i wilgotne, a do tego bardzo proste w wykonaniu- nie trzeba posiadać nawet miksera, gdyż wszystkie składniki mieszamy łyżką i gotowe! Można wykonać również wegańską wersję tej babki, należy tylko

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto cytrynowe - babka cytrynowa 583

Ciasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze roku. Można upiec je w formie babki lub w tzw. keksówce. Składniki na babkę cytrynową 5 jajek jedna szklanka mąki pół szklanki mąki ziemniaczanej jedna łyżeczka proszku do pieczenia jedna kostka masła jedna szklanka

Korniszonki
Wegańska marcepanowa babka 137

spokojnie ciastem świątecznym, do tego banalnie prostym to jest to ciasto typu „wymieszaj i upiecz”, czyli fachowo nazywane „ucieranym”. Aha, żeby nie było, babka jest mięciutka i wilgotna, a nie żaden suchy wiór i piasek. ps. Jeżeli będziecie mieć okazję kupić gdzieś miedzianą formę do pieczenia to bierzcie w ciemno. Bałam się że cała babka się

greenscarf
Bezglutenowa babka wielkanocna z czekoladą 235

delikatnie uderzając w formę od spodu. Ja formę dodatkowo wkładam do lodówki, aby tłuszcz zastygł. Ta metoda w połączeniu z owijaniem formy po wyjęciu z piekarnika wilgotną szmatką od jakiegoś czasu gwarantuje, że babka ładnie wychodzi z formy. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz(...)minut w 180°C do suchego patyczka. 12 Po upieczeniu wyjmuję formę z piekarnika i okręcam ją wilgotną ściereczką aby ciasto łatwiej wyszło z formy. 13 Pozostawiam je na ok. 10 minut i po tym czasie delikatnie wyciągam babkę. 14 Zostawiam ją na kratce do całkowitego wystygnięcia. 15 Polewam ciasto pozostałą czekoladą (jeśli zastygła można ją delikatnie podgrzać), ciasto powinno

Book of spells
Bezglutenowa babka wielkanocna z czekoladą 235

delikatnie uderzając w formę od spodu. Ja formę dodatkowo wkładam do lodówki, aby tłuszcz zastygł. Ta metoda w połączeniu z owijaniem formy po wyjęciu z piekarnika wilgotną szmatką od jakiegoś czasu gwarantuje, że babka ładnie wychodzi z formy. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz(...)minut w 180°C do suchego patyczka. 12 Po upieczeniu wyjmuję formę z piekarnika i okręcam ją wilgotną ściereczką aby ciasto łatwiej wyszło z formy. 13 Pozostawiam je na ok. 10 minut i po tym czasie delikatnie wyciągam babkę. 14 Zostawiam ją na kratce do całkowitego wystygnięcia. 15 Polewam ciasto pozostałą czekoladą (jeśli zastygła można ją delikatnie podgrzać), ciasto powinno

Book of spells
Bezglutenowa babka kasztanowa 226

delikatnie uderzając w formę od spodu. Ja formę dodatkowo wkładam do lodówki, aby tłuszcz zastygł. Ta metoda w połączeniu z owijaniem formy po wyjęciu z piekarnika wilgotną szmatką od jakiegoś czasu gwarantuje, że babka ładnie wychodzi z formy. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz(...)minut w 180°C do suchego patyczka. 12 Po upieczeniu wyjmuję formę z piekarnika i okręcam ją wilgotną ściereczką aby ciasto łatwiej wyszło z formy. 13 Pozostawiam je na ok. 10 minut i po tym czasie delikatnie wyciągam babkę. 14 Zostawiam ją na kratce do całkowitego wystygnięcia. 15 Polewam ciasto pozostałą czekoladą (jeśli zastygła można ją delikatnie podgrzać), ciasto powinno

Book of spells
Bezglutenowa babka kasztanowa 226

delikatnie uderzając w formę od spodu. Ja formę dodatkowo wkładam do lodówki, aby tłuszcz zastygł. Ta metoda w połączeniu z owijaniem formy po wyjęciu z piekarnika wilgotną szmatką od jakiegoś czasu gwarantuje, że babka ładnie wychodzi z formy. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz(...)minut w 180°C do suchego patyczka. 12 Po upieczeniu wyjmuję formę z piekarnika i okręcam ją wilgotną ściereczką aby ciasto łatwiej wyszło z formy. 13 Pozostawiam je na ok. 10 minut i po tym czasie delikatnie wyciągam babkę. 14 Zostawiam ją na kratce do całkowitego wystygnięcia. 15 Polewam ciasto pozostałą czekoladą (jeśli zastygła można ją delikatnie podgrzać), ciasto powinno

Book of spells

Proponowane wyszukiwania