babeczki - 15371 przepisów (strona:340/1025)

Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 159

Babeczki powstały poprzez modyfikację przepisu na ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą . Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów.  Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów(...)cukrem waniliowym, cały czas ubijając. Dodajemy do masy białkowej pozostałe składniki i delikatnie wszystko mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ja u żyłam foremek silikonowych, które w wypadku tych babeczek sprawdzają się doskonale. Przekładamy ciasto do foremek. Pieczemy około 35-40 minut.  Studzimy babeczki w piekarniku. Przygotowujemy w międzyczasie krem. Wszystkie składniki na krem mieszamy mikserem na niskich obrotach

Mania Gotowania
Kruche babeczki z masłem orzechowym i musem czekoladowym 206

kosteczkę. Łączymy z pozostałymi składnikami - szybko zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą - odkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy koła. Foremki do babeczek smarujemy olejem, posypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Wylepiamy ciastem foremki. Babeczki pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Upieczone, ostudzone babeczki ostrożnie wyjmujemy z foremek. MUS CZEKOLADOWY: 2 białka(...)sztywną pianę. Do piany z białek powoli dodajemy rozpuszczoną czekoladę - delikatnie mieszamy. Masło orzechowy solimy szczyptą soli morskiej. Jeśli mamy masło solone - pomijamy ten krok. Do każdej kruchej babeczki nakładamy po łyżeczce masła orzechowego. Następnie babeczkę uzupełniamy musem czekoladowym, posypujemy tartymi orzechami laskowymi. Gotowe babeczki wstawiamy do lodówki, żeby mus zastygł. Smacznego

kolorowotorcikowo
KRUCHE BABECZKI RABARBAROWE Z TRUSKAWKAMI. 188

zaczął się sezon rabarbarowy. Szykują się placki drożdżowe, babeczki, kompoty, ciasteczka, sosy i inne rabarbarowe cuda. Zapewne i do mięsa coś się na blogach spotka, jak i słodkości, które będą górować. Ale wiecie co? Strasznie ciężko u mnie rabarbar dostać! Na targowisku, w sobotę, kiedy zjeżdża się cała okolica, cały mi wykupili (wracałam z pracy pod koniec bazaru). Szukałam wszędzie(...)lubię stamtąd warzyw i owoców, tak rabarbar był naprawdę przyzwoity. Obkupiłam się, po czym wróciwszy do domu, zabrałam się za jego solidną obróbkę. Co powstało? Właśnie dzisiejsze kruche babeczki. I przepyszne ciasto drożdżowe, ale o nim później. Gotowi na słodkie, kruche, rabarbarowo-truskawkowe ciastka? Robi się je zaskakująco szybko, a ciasto kruche... powstało ot tak, po prostu. Bez przepisów

W kuchni Karmel-itki
Kruche Babeczki a`la Toffifee z Orzechami Macadamia 220

Każdy lubi Toffiefee. Ja też i to bardzo. Postanowiłam nie ograniczać się do samej masy karmelowej i czekolady. Puściłam wodze fantazji i upiekłam kruche babeczki z przepisu mojej mamy, w które wlałam masę toffi i czekoladę, oraz orzechy macadamia, które miałam okazję wypróbować dzięki uprzejmości firmy  SKWORCU . Orzechy idealnie skomponowały się z całością. Warto je wypróbować. Składniki na babeczki(...)mąki pszennej 60 g masła 40 g cukru pudru 2 surowe żółtka DODATKOWO 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 12 orzechów  macadamia  (ja użyłam podwójnej ilości, bo babeczki piekłam również z podwójnej porcji) 8 kostek czekolady gorzkiej 4 kostki czekolady mlecznej posypka cukrowa - najlepiej taka własnej roboty Wykonanie: Kruche babeczki: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie schładzamy w lodówce

Blondynka Gotuje
PUSZYSTA BABKA DROŻDŻOWA ŚWIĄTECZNA + FILMIK 63

mieszankę keksową i wyrabiamy dalej. Teraz nakrywamy je ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce aby wyrosło. Ciasto po wyrośnięciu, dzielimy na dwie porcje i muszą być równe. Formujemy babeczki i wkładamy do formy. Czekamy teraz około 30 minut aż babeczki drożdżowe ponownie wyrosną. Teraz będę je piekła 30 minut w temperaturze 180 190 %* ,jednak uważamy aby się nie spiekły,funkcja(...)termoobieg temperaturę oczywiście można zmniejszyć gdyby te babeczki zaczęły się robić brązowe. Z podanych skladników robimy lukier i smarujemy ciasta po wierzchu.  Smacznego.                                      Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Babeczki Czarny Las 61

babeczki powstały specjalnie na konkurs organizowany przez firmę Gellwe na portalu kulinarnym Przyślij Przepis. Ze względu na to, że wykonane zostały z półproduktów, miały nie trafić do mojej książki kucharskiej. Okazało się jednak, że zdobyłam tym przepisem nagrodę – mikser Elektroluxa, dlatego chciałam się Wam pochwalić. Celem konkursu było przygotowanie swojego autorskiego przepisu na ciasto lub deser z wykorzystaniem dostępnych(...)wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. ? Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. ? Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. ? Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. ? Całość posypałam drobnymi cukiereczkami

To co kocham
Babeczki wiśniowe z orzechami 56

Wiśnie zamknięte z orzechami włoskimi w kruchej babeczce! Prosty i zarazem wykwintny deser. Składniki: Ciasto kruche ? 300 g mąki pszennej ? 150 g masła ? 100 g cukru ? 3 żółtka ? masło do smarowania foremek Nadzienie ? kilka łyżek orzechów włoskich ? dżem wiśniowy ? kilkanaście wiśni wydrylowanych ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Makę wymieszać z cukrem. ? Masło zetrzeć do mąki na grubej tarce, posiekać nożem(...)żółtkami. ? Szybko zagnieść ciasto, jeśli jest zbyt sypkie można dodać łyżkę kwaśnej śmietany. ? Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. ? Foremki na babeczki wysmarować roztopionym masłem. ? Ciasto rozwałkować dość cienko, wykrawać kółka większe od średnicy foremek i wylepić nimi foremki. ? Do środka włożyć po połówce orzecha włoskiego i po łyżce dżemu wymieszanego ze świeżymi wiśniami. ? Wyciąć mniejsze kółka i zakleić

To co kocham
Bostońskie babeczki z jeżynami 48

Bardzo kruche babeczki z pysznym budyniowym nadzieniem. Przepis pochodzi z amerykańskiej książki „Taste cupcakes”, którą dostałam od siostry. Dodałam jeżyny do środka babeczek, co znacznie orzeźwiło ich smak. Najsmaczniejsze są następnego dnia, niestety tylko przypadkiem jedna się ostała. Składniki na 12 sztuk: Ciasto ? 150 g masła ? 150 g cukru ? cukier waniliowy ? 6 żółtek ? 350 g mąki pszennej(...)włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby było schłodzone przed pieczeniem. Ciasto ? Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników. ? Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta. ? Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach. ? Piec

To co kocham
Babeczki drożdżowe 53

drożdżowe babeczki upiekłam specjalnie z przeznaczeniem do koszyczka ze święconką, bo są symbolem umiejętności i doskonałości. Bardzo ładnie urosły, ciasto jest puszyste i mięciutkie. Takie saute wydają mi się najładniejsze, bez lukru i ozdób, bo koszyczek i tak będzie bardzo kolorowy i bogaty. Oczywiście moim starym zwyczajem upiekłam wcześniej i zamroziłam. Dwie babeczki zostawiłam sobie, cztery podarowałam, a bułeczki zjedliśmy(...)minut. ? Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. ? Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść w rulon i podzielić na 14 części. ? Mnie wyszło 6 babeczek w formie silikonowej i 8 małych bułeczek. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. ? Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika nastawiając temp. na 180 st.C i piec 15 minut

To co kocham
Babeczki na słono z szynką i serem 65

Babeczki przygotowane z pokrojonych szynki, sera, masła, mleka, mąki i jajek, a następnie pieczone. BABECZKI NA SŁONO SKŁADNIKI chuda, najlepiej dobrze wędzona szynka w ilości 90 gramów; 70 gramów dobrze rozpiekającego się twardego, żółtego sera (np. cheddar); 60 gramów masła; 180 gramów mąki pszennej; 125 ml mleka; szczypiorek lub dymka; 1-2 łyżeczki musztardy (lekko pikantna... Artykuł Babeczki na słono

Kuchnia Tomka
Babeczki bananowe ze biołōm szokoladōm (Babeczki bananowe z białą czekoladą) 73

prŏwdzie takŏ wariacja na tymat chlebka bananowego. Babeczki piekōm sie warciyj1 niż całŏ blacha. Do kŏżdyj wcis2 żech jeszcze kostka biołyj [...] Artykuł Babeczki bananowe ze biołōm szokoladōm (Babeczki bananowe z białą czekoladą) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Puszyste muffiny z czekoladą wg Aleex 71

pyszne muffinki z kawałkami czekolady. To świetny pomysł na zajęcie dzieci w chłodne popołudnie i pyszny deser nie tylko w świąteczne dni. Ja od czasu do czasu przygotowuję te babeczki z przepisu Kuronia razem z moją Maleńką. Ona uwielbia, gdy razem coś robimy, dzielnie mi asystuje, miesza składniki, oblizuje paluszki wymazane czekoladą, jednym słowem pomaga ze wszystkich sił(...)większej radości, jak widok Maleńkiej zaglądającej z zapartym tchem przez szybkę piekarnika i oglądającej, jak rosną babeczki. Oczekiwanie na efekt zawsze jest pełne emocji. A później? Później czekamy, aż ostygną i wreszcie, po kilkunastu minutach, możemy delektować się pysznym deserem z kawałkami aromatycznej czekolady. Polecam!   Składniki:   • 300 g mąki pszennej  • 100 g cukru np. trzcinowego

W mojej kuchni
Czekoladowe muffiny ze śliwkami i czekoladą 131

czekoladowe muffinki ze śliwkami. Są mięciutkie, mięsiste, ekstra czekoladowe, przełamane kwaskową śliwką - w sam raz do kawy i do szkoły:) Polecam również inne przepisy na muffiny: Orzechowo-kakaowe muffinki Babeczki z sercem Malinowe babeczki Muffinki z truskawkami (najlepsze) Kokosowe muffinki z ananasem Babeczki ajerkoniakowe Bananowo-czekoladowe muffinki Muffinki cytrynowo-jagodowe Muffinki z porzeczkami Muffinki z rabarbarem (szybkie i bardzo miękkie

Obiad gotowy
Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami 72

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami to doskonały przepis na lato! Idealnie kruche, maślane ciasto dżemem, bitą śmietaną i morelami. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi! Zapisz przepis The post Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Muffiny cytrynowe z cukinią. 138

pieczenia, sodę oczyszczoną i erytrytol. Następnie dodaj jajka, olej, sok z cytryny i za pomocą miksera połącz składniki. Na koniec w misce umieść startą cukinię. Wymieszaj łyżką. Fomę do babeczek wyłóż papilotkami i umieść w nich ciasto do 2/3 wysokości. Piekarnik nastaw na 200°C i piecz babeczki przez 5 minut a następnie zmniejsz temperaturę na 180°C i piecz(...)przez kolejne 15 minut lub do suchego patyczka. Z przepisu wychodzi 12 babeczek. Przybliżone kalorie to około 170 kcal. Gdy ogród jest pełen świeżej cukinii wykonaj z niej te pyszne cytrynowe muffinki . Lekkie i delikatne muffinki wypełnione soczystą cukinią i orzeźwiającą cytryną . Delikatna muffinka jest pełna smaku i słodyczy. Każdy kęs muffinki jest nieodparcie dobry, nie możesz się powstrzymać

Zdrowy Styl Joanny