Sezon na rabarbar trwa, dlatego jeśli macie godzinkę wolnego to zachęcam do zrobienia smacznych babeczek z rabarbarem i orzechami włoskimi. Szybka, smaczna przekąska. Idealna na piknik, drugie śniadanie czy po prostu kiedy mamy ochotę na małe co nieco. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babeczki z rabarbarem i orzechami włoskimi Porcje 15 Składniki 2 szklanki pokrojonego rabarbaru około 240 g ½ szklanki mąki(...)foremki do pieczenia muffinek prawie do pełna, posypujemy dość obficie brązowym cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 35-40 (do suchego patyczka). Smacznego. Artykuł Babeczki z rabarbarem i orzechami włoskimi pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Muffiny z borówkami to smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu babeczki, które są uwielbiane przez dzieci, jak i dorosłych. Ich wykonanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, ale ostrzegam, równie szybko znikają z talerza! Muffinki z borówkami są bardzo miękkie, puszyste a dzięki owocom soczyste i jeszcze bardziej smaczne. Sprawdzą się świetnie jako pyszna przekąska w ciągu dnia(...)także słodki posiłek do pracy. Domowe muffinki możemy przygotować także z dodatkiem innych ulubionych owoców. Z pewnością Wam posmakują! Składniki na 6 dużych babeczek: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 1/3 szklanki roztopionego masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 2,5 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jagód Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez
Przepiski.plDzisiaj kolejna odsłona babeczek, tym razem z kremem ryżowym. Pomyślałam sobie, że skoro chętnie jemy ryż na słodko, to krem z ryżu też musi być świetny. I tak właśnie jest. Krem z ryżu jest naprawdę super. Z pewnością wykorzystam go to tortu, a dzisiaj proponuję muffinki czekoladowe ozdobione kakaowym kremem ryżowym. Same pyszne składniki zamknięte w jednej małej babeczce(...)przygotowania ok. 16 babeczek potrzebujemy: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 szklanki oleju Dodatkowo tabliczka czekolady (ulubionej) Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy
Słodki sentymentPrzepyszne babeczki, które osłodzą nawet najbardziej ponury dzień. Orzechowo-owsiany spód wypełniony aksamitnym, kokosowym kremem a'la Rafaello z białą czekoladą i jagodami do dekoracji. Te małe słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do prezentu dla bliskiej osoby. Zamiast kupnych bombonierek poświęćcie chwilkę czasu na przygotowanie tych pyszności. ❤ SKŁADNIKI/ 11 babeczek jedna babeczka dostarcza średnio: 145 kalorii
Kuchnia EllieMałe, delikatne babeczki z kremem, orzechami i kiwi. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)rozgrzanym piekarniku ok. 10-13 min w temp. 180°C. Krem: Mleczko kokosowe połącz z serkiem mascarpone, bananem i masłem orzechowym, a później dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Do babeczek dodaj mleczno-orzechowy krem, posyp posiekanymi orzechami i plasterkami kiwi. Zjadaj ze smakiem. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Kruche
Mrs. EndorfinaBabeczki do koszyczka 🌼 Co prawda w tym roku święcić ich nie będziemy jednak czymś przy stole podzielić się trzeba 👌 Mało słodkie, idealne na świąteczne śniadanie do jajek 🐣 Składniki na ok. 20 babeczek: 300 g mąki 15 g drożdży 45 g erytrolu/cukru (minimum 1 łyżeczka cukru) 1 łyżka oleju 1 jajko 1 żółtko 0,5 szkl. ciepłego mleka Szczypta soli Przygotowanie(...)potrzeby dodać odrobinę mąki. Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce na 45 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy. Przekładamy do foremek (dajemy go mało, bardzo rośnie). Babeczki wkładamy do piekarnika, podwyższamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy
Czarnawisienkababeczek: 180 g mąki okiszowej (szklanka i czubata łyżka) 30 g mąki ziemniaczanej (2 łyżki) 100 g ksylitolu lub cukru (niewiele ponad szklanka) 90 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 większa gruszka tłuszcz i kasza manna lub bułka tarta do przygotowania formy Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Gruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach(...)masa będzie jasna i puszysta, dodajemy po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Następnie dodajemy partiami mąkę, stale mieszając. Na koniec dodajemy startą gruszkę i mieszamy masę. Formę na babeczki smarujemy tłuszczem i oprószamy kaszą manną Masę przekładamy do przygotowanej formy. Pieczemy ok. 25 min w 170 st. C. Polewę przygotowałam z musu gruszkowego i białej czekolady. Do roztopionej w kąpieli
KucharzycaBabeczki są dobre na wszystko. Na podwieczorek, na wycieczkę, do pracy. Jako deser albo przekąska. Wygodniej sięgnąć po jedną babeczkę niż po kawałek ciasta . Wystarczy wziąć ją w rękę i cieszyć się smakiem. Bo babeczki smakują wspaniale! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaczekoladowego, konfitury żurawinowej, bezy. [:Listonic] Składniki na 20 ciastek: Składniki na spody: Mogą być gotowe spody babeczkowe 20 szt. lub ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody. Zrobić biszkopt zgodnie z przepisem jak biszkopt kakaowy . Jak jest upieczony
moj przepis naupiec. O dziwo, udało się. Gdybyście mieli ochotę na co ś słodkiego a w lod ó wce brak masła i jajek, serdecznie polecam mój dzisiejszy przepis. Upiekłyśmy babeczki na kefirze z bananami z dodatkiem kropelek czekoladowych i płatków migdałowych. Babeczki, których smak przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Niezwykle delikatne, puszyste i wilgotne, rozpływające się w ustach. Jedyn(...)płatki migdałowe. Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Riscaldate il forno a 180 gradi. Schiacciate le banane con una forchetta. In una ciotola montate la polpa di banane
La grande e la piccola cuocaBabunie, bo to takie babeczki, ale budyniowe. Zamiast budyniu można wykorzystać mąkę ziemniaczaną w podanej ilości oraz kilka kropel waniliowego aromatu. Szczypta kurkumy doda żółtego koloru. 400 g chudego twarogu 4 jajka 100 ml mleka 2 budynie waniliowe (80 g) 6 łyżek ksylitolu lub cukru tłuszcz do natłuszczenia formy, kasza manna lub bułka tarta do jej posypania. Wszystkie składniki miksujemy(...)dokładnie. Masa powinna być gładka i mieć konsystencję maślanki. Formę na babeczki smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszą manną lub drobną bułką tartą. Do tak przygotowany foremek przelewamy masę. Wylewamy do pełnej wysokości. Babeczki podczas pieczenia delikatnie uniosą się, ale po ostygnięciu opadną. Pieczemy ok. 25 minut
KucharzycaPyszne czekoladowe babeczki, I karmelowy popcorn-doskonałe do koszyczka i dekoracji stołu Wielkanocnego.Super zabawa dla najmłodszych przy przygotowaniu. Przy okazji podaje przepis na czekoladę plastyczną, z której wykonałam główki baranków. Na 16 dużych babeczek: 2 szkl mąki (200 ml) 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1 szkl mleka 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)wymieszać szpatułką. Na samy końcu wmieszać w ciasto czekoladę. Nakładać do papilotek po czubatej łyżce( stołowej) ciasta. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez 18 min. Po upieczeniu babeczki ostudzić. Czekolada plastyczna Rozpuszczamy 200 g mlecznej czekolady na parze, kiedy się już rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy 70 g miodu. Tak przygotowana masę wylewamy na pergamin i zostawiamy
Krylowa KuchniaKiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie mamy za dużo czasu proponuję zrobić babeczki jogurtowe. Są ekspresowe i łatwe w wykonaniu, nie wymagają użycia miksera. Mięciutkie i wilgotne, dodatkowo smak czarnej porzeczki dodaje im kwaskowości. Nie trzeba używać jakiegoś szczególnego jogurtu, użyjcie jaki macie w domu ( u mnie był akurat trudkawkowy), resztę składników na pewno znajdziecie w lodówce(...)cukrami aż będą białe. Następnie dodać jogurt i olej i znów wymieszać, na sam koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać na gładką masę. Do foremek na babeczki włożyć papilotki. Ciastem napełnić foremki do połowy wysokości. Następnie każdą babeczkę posypać porzeczkami. Piec 20 minut, po wyjęciu ostudzić. Smacznego
Krylowa KuchniaDelikatne, mocno czekoladowe babeczki, idealne zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych do kawki. Delikatne i dość słodkie, ale można je też zrobić z czekolady gorzkiej, ja zrobiłam z czekolady mlecznej, ponieważ zarówno mąż jak i córcia wolą wypieki nieco słodsze. NA 12 sztuk: 100 g masła 200 g mlecznej czekolady 150 g cukru 1 czubata łyżka prawdziwego kakao(...)cukru z masłem. Kakao wymieszać z mąką, następnie dodawać stopniowo do mieszanki maślano-czekoladowej ciągle mieszając. Na samym końcu dodać do mieszanki jajka i dokładnie wymieszać. W foremkach na babeczki umieścić papilotki. Każdą z foremek wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Każdą babeczkę posypać resztą posiekanej czekolady. Piec przez 20 minut. Smacznego
Krylowa KuchniaNadszedł czas rozmrożenia zapasów jagód z lata. Padło na babeczki, bo najszybciej. Babeczki wyszły wilgotne i mocno pachnące wanilią. Jagody sprawiły, że zatęskniłam za latem. Niestety znikają znacznie szybciej, niż sie je przygotowuje, choć przygotowanie , ich to naprawdę ekspres. 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 2 jajka L 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)olej-wszystko dokładnie zmiksować. Jagody świeże umyć ,osuszyć ( ale można dodać również mrożone, nie trzeba ich rozmrażać, przed pieczeniem.) i dodać do ciasta. Bardzo delikatnie wymieszać szpatułką. Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami do pieczenia. Napełniać foremki do 2/3 wysokości foremki. Piec przez 20 minut do tzw. suchego patyczka. Smacznego
Krylowa Kuchnia