babeczki - 15371 przepisów (strona:343/1025)

Babeczki wiśniowe z orzechami 34

Wiśnie zamknięte z orzechami włoskimi w kruchej babeczce! Prosty i zarazem wykwintny deser. Składniki: Ciasto kruche ? 300 g mąki pszennej ? 150 g masła ? 100 g cukru ? 3 żółtka ? masło do smarowania foremek Nadzienie ? kilka łyżek orzechów włoskich ? dżem wiśniowy ? kilkanaście wiśni wydrylowanych ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Makę wymieszać z cukrem. ? Masło zetrzeć do mąki na grubej tarce, posiekać nożem(...)żółtkami. ? Szybko zagnieść ciasto, jeśli jest zbyt sypkie można dodać łyżkę kwaśnej śmietany. ? Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. ? Foremki na babeczki wysmarować roztopionym masłem. ? Ciasto rozwałkować dość cienko, wykrawać kółka większe od średnicy foremek i wylepić nimi foremki. ? Do środka włożyć po połówce orzecha włoskiego i po łyżce dżemu wymieszanego ze świeżymi wiśniami. ? Wyciąć mniejsze kółka i zakleić

To co kocham
Bostońskie babeczki z jeżynami 27

Bardzo kruche babeczki z pysznym budyniowym nadzieniem. Przepis pochodzi z amerykańskiej książki „Taste cupcakes”, którą dostałam od siostry. Dodałam jeżyny do środka babeczek, co znacznie orzeźwiło ich smak. Najsmaczniejsze są następnego dnia, niestety tylko przypadkiem jedna się ostała. Składniki na 12 sztuk: Ciasto ? 150 g masła ? 150 g cukru ? cukier waniliowy ? 6 żółtek ? 350 g mąki pszennej(...)włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby było schłodzone przed pieczeniem. Ciasto ? Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników. ? Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta. ? Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach. ? Piec

To co kocham
Babeczki drożdżowe 28

drożdżowe babeczki upiekłam specjalnie z przeznaczeniem do koszyczka ze święconką, bo są symbolem umiejętności i doskonałości. Bardzo ładnie urosły, ciasto jest puszyste i mięciutkie. Takie saute wydają mi się najładniejsze, bez lukru i ozdób, bo koszyczek i tak będzie bardzo kolorowy i bogaty. Oczywiście moim starym zwyczajem upiekłam wcześniej i zamroziłam. Dwie babeczki zostawiłam sobie, cztery podarowałam, a bułeczki zjedliśmy(...)minut. ? Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. ? Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść w rulon i podzielić na 14 części. ? Mnie wyszło 6 babeczek w formie silikonowej i 8 małych bułeczek. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. ? Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika nastawiając temp. na 180 st.C i piec 15 minut

To co kocham
Babeczki na słono z szynką i serem 45

Babeczki przygotowane z pokrojonych szynki, sera, masła, mleka, mąki i jajek, a następnie pieczone. BABECZKI NA SŁONO SKŁADNIKI chuda, najlepiej dobrze wędzona szynka w ilości 90 gramów; 70 gramów dobrze rozpiekającego się twardego, żółtego sera (np. cheddar); 60 gramów masła; 180 gramów mąki pszennej; 125 ml mleka; szczypiorek lub dymka; 1-2 łyżeczki musztardy (lekko pikantna... Artykuł Babeczki na słono

Kuchnia Tomka
Babeczki bananowe ze biołōm szokoladōm (Babeczki bananowe z białą czekoladą) 46

prŏwdzie takŏ wariacja na tymat chlebka bananowego. Babeczki piekōm sie warciyj1 niż całŏ blacha. Do kŏżdyj wcis2 żech jeszcze kostka biołyj [...] Artykuł Babeczki bananowe ze biołōm szokoladōm (Babeczki bananowe z białą czekoladą) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Puszyste muffiny z czekoladą wg Aleex 48

pyszne muffinki z kawałkami czekolady. To świetny pomysł na zajęcie dzieci w chłodne popołudnie i pyszny deser nie tylko w świąteczne dni. Ja od czasu do czasu przygotowuję te babeczki z przepisu Kuronia razem z moją Maleńką. Ona uwielbia, gdy razem coś robimy, dzielnie mi asystuje, miesza składniki, oblizuje paluszki wymazane czekoladą, jednym słowem pomaga ze wszystkich sił(...)większej radości, jak widok Maleńkiej zaglądającej z zapartym tchem przez szybkę piekarnika i oglądającej, jak rosną babeczki. Oczekiwanie na efekt zawsze jest pełne emocji. A później? Później czekamy, aż ostygną i wreszcie, po kilkunastu minutach, możemy delektować się pysznym deserem z kawałkami aromatycznej czekolady. Polecam!   Składniki:   • 300 g mąki pszennej  • 100 g cukru np. trzcinowego

W mojej kuchni
Czekoladowe muffiny ze śliwkami i czekoladą 99

czekoladowe muffinki ze śliwkami. Są mięciutkie, mięsiste, ekstra czekoladowe, przełamane kwaskową śliwką - w sam raz do kawy i do szkoły:) Polecam również inne przepisy na muffiny: Orzechowo-kakaowe muffinki Babeczki z sercem Malinowe babeczki Muffinki z truskawkami (najlepsze) Kokosowe muffinki z ananasem Babeczki ajerkoniakowe Bananowo-czekoladowe muffinki Muffinki cytrynowo-jagodowe Muffinki z porzeczkami Muffinki z rabarbarem (szybkie i bardzo miękkie

Obiad gotowy
Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami 47

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami to doskonały przepis na lato! Idealnie kruche, maślane ciasto dżemem, bitą śmietaną i morelami. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi! Zapisz przepis The post Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Muffiny cytrynowe z cukinią. 110

pieczenia, sodę oczyszczoną i erytrytol. Następnie dodaj jajka, olej, sok z cytryny i za pomocą miksera połącz składniki. Na koniec w misce umieść startą cukinię. Wymieszaj łyżką. Fomę do babeczek wyłóż papilotkami i umieść w nich ciasto do 2/3 wysokości. Piekarnik nastaw na 200°C i piecz babeczki przez 5 minut a następnie zmniejsz temperaturę na 180°C i piecz(...)przez kolejne 15 minut lub do suchego patyczka. Z przepisu wychodzi 12 babeczek. Przybliżone kalorie to około 170 kcal. Gdy ogród jest pełen świeżej cukinii wykonaj z niej te pyszne cytrynowe muffinki . Lekkie i delikatne muffinki wypełnione soczystą cukinią i orzeźwiającą cytryną . Delikatna muffinka jest pełna smaku i słodyczy. Każdy kęs muffinki jest nieodparcie dobry, nie możesz się powstrzymać

Zdrowy Styl Joanny
Babeczki migdałowe z truskawkami i kruszonką 55

Proste, ale bardzo smaczne babeczki wykonane w nucie migdałowej, z dodatkiem soczystych truskawek i chrupiącej migdałowej kruszonki. Puszyste, mięciutkie, a dzięki zawartości jogurtu naturalnego smakowicie wilgotne. Wymagające troszeczkę więcej pracy niż muffinki, musimy tu bowiem dokładnie utrzeć masło z cukrem, ale i tak bajecznie proste w wykonaniu :). Idealne na leniwe popołudnie przy filiżance ulubionej kawy lub herbaty ;). Polecam! Wpis powstał(...)kruszonkę ( jeżeli kruszonka byłaby zbyt wilgotna, dosypać odrobinę mąki ), odłożyć. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki ( mniejsze truskawki wystarczy pokroić na ćwiartki, większe trochę drobniej ). Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę ( należy ucierać przez minimum 5 minut

Opowieści z piekarnika
Babeczki marchewkowe bez cukru 126

Babeczki marchewkowe to sposób na przemycanie warzyw w diecie mojego synka, który się nimi zajada Babeczki nie są dodatkowo słodzone, są zdrowe i pożywne! Świetnie sprawdzą się podczas rozszerzania diety u niemowląt, dodatek do śniadaniówki dla dzieci do szkoły, jak również deser do kawy dla osób na diecie. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 9-12 porcji Składniki(...)mokre produkty do suchych 4. Wymieszać łyżką do połączenia składników 5. Dodać startą marchew i jeszcze raz wymieszać 6. Przełożyć ciasto do foremek Prev 1 of 6 Next Artykuł Babeczki marchewkowe bez cukru pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pomarańczowo-brzoskwiniowe babeczki z kajmakiem 41

Moje ulubione babeczki dyniowe zyskały poważną konkurencję. Pomarańczowe ciasto bez jajek jest niesamowicie delikatne, wilgotne i puszyste zarazem. Z soczystą brzoskwinią, słodkim kajmakiem i pachnącym cynamonem smakuje jak niebo. 220 g mąki orkiszowej jasnej 40 g cukru trzcinowego 200 ml soku z pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody(...)wysokości). Brzoskwinię kroimy na mniejsze cząstki i układamy je na cieście. Posypujemy cukrem i cynamonem i pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka). Od razu po wyjęciu z piekarnika babeczki smarujemy kajmakiem, po czym studzimy na kratce. Smacznego :) Artykuł Pomarańczowo-brzoskwiniowe babeczki z kajmakiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
MUFFINKI Z RICOTTĄ I BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI 79

Piekarnik nagrzać do 170'C, piec muffinki około 25-30 minut. Po przestudzeniu można posypać je cukrem pudrem albo polać lukrem zrobionym z cukru pudru i wody. Polecam także: Babeczki z bitą śmietaną i kolorową posypką Babeczki z truskawkami Proste babeczki biszkoptowe

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania