jednolitą masę, dodać masło, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować kule i nakładać jagody do środka, zlepiać, włożyć do foremki wysmarowanej olejem kokosowym. Ciasto powinno wypełnić foremkę do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 50 st. gdy podrośnie odkręcić piekarnik do 185 st. i piec 25 min. Do wypieku tych babeczek użyłam foremek z wgłębieniem
harrisasłodka śmietankowa masa świetnie współgra z świeżymi w smaku kwiatuszkami. A wykonanie jest bajecznie proste. FIOŁKOWA PANNA COTTA olej do natłuszczenia foremek (jak najmniej wonny) 20g żelatyny 6 łyżek zimnej wody 300ml śmietanki 36% 80g konfitury z płatków fiołka ( przepis ) 300ml mleka mała wiązanka fiołków do dekoracji (nasze!) Foremki lekko natłuszczamy- użyłam silikonowych foremek w kształcie babeczek, ale na dobrą
les mirabellesjako małe babeczki. Pyszne, ze słodką i chrupiącą skorupką! SKŁADNIKI 150 g masła 1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 15 g cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oddzielić
zabawa smakiemTiramisu – znany chyba wszystkim i lubiony przez miliony osób deser.Niesamowicie delikatny , a zarazem intensywny w smaku.Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą
Ostra na SłodkoPost z cyklu ,,Zrób to Sam,,. Własnoręcznie wykonane pająki do zdobienia ciast, tortów, muffinek i różnych deserów. Wykonanie ok. 50-80 pająków kosztuje nie więcej niż
Apetyczna babeczkaforemkach na babeczki.. 75 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g masła 50 ml mocnej kawy 1 jajko 75 g cukru W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić i połączyć z z kawą. Jajko utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę z proszkiem, a później masło z kawą. Powstałą masą napełniać formę
Moje domowe kucharzenieśrodku babeczek, natomiast kupny (który owoce miał zatopione w sporej ilości galaretki) "uciekał" górą i bokami pestki dyni i ziarna słonecznika zamiast kruszonki Muffinki przygotowuje się bardzo prosto. Tak prosto, że prościej chyba się nie da. Mąkę, otręby, płatki, wiórki, cukier, sodę, jajka, mleko oraz olej mieszamy w dużej misce widelcem na w miarę jednolitą masę i... To jest
Ratunku obiadProste, jednak rewelacyjne, najdelikatniejsze i najbardziej puszyste muffinki jakie jadłam. Jagody idealnie się z nimi komponują tworząc przepyszne, kuszące babeczki, a cynamonowa kruszonka zwieńcza dzieło niczym wisienka na torcie. Muffinki są bardzo proste w wykonaniu, a domownicy z pewnością będą nimi zachwyceni. Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką Marthy Stewart - Składniki:Muffinki: (ok. 24 nieduże muffinki(...)szklanki mąki1/2 szklanki cukru trzcinowego3/4 łyżeczki cynamonu115 g stopionego i ostudzonego masłaszczypta soli Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką Marthy Stewart - Sposób przygotowania:Masło ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy cukier - ciągle ucierając. Kolejno wbijamy całe jajko i żółtka. Wlewamy esencje (ew. cukier waniliowy), wsypujemy proszek do pieczenia, sól, a następnie (ciągle nie przestając mieszać) na przemian dodajemy mąkę
Słodka StronaTort jenorożec (ang. unicorn cake) robiłam na urodziny mojej córeczki. Marzył mi się od dłuższego czasu, ale potrzebowałam specjalnej okazji, żeby się za niego zabrać. Pracę
CiastkozercyMiodowniki u mnie czasem na Święta robiła mama. Bardzo to ciasto lubię, za smak, za to, że nie jest bardzo słodkie i kojarzy się ze Świętami
kruche babeczkiLubicie placuszki na śniadanie ? My bardzo :-) Tym razem z ciasta, które robiłam niedawno ( klik ) zostało mi kilka łyżek kajamku. Nie dodałam go całego do ciasta, żeby
kruche babeczkimojprzepisna.pl | Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako
moj przepis najakoś niespecjalnie się lubimy z rękawem cukierniczym;) Mojemu Synkowi to jednak nie przeszkadzało:) Dla niego też specjalnie babeczki z kolorową posypką – żeby było jeszcze bardziej słodko, a co!:) Babeczki: 90 g gorzkiej czekolady (70% kakao) 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 115 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szkl. cukru(...)Odpowiednio wcześniej wyjmujemy z lodówki wszystkie składniki, by nabrały temperatury pokojowej. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, odkładamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy przestudzoną, płynną czekoladę i miksujemy do połączenia. Dodajemy po jednym jajku, miksujemy dalej. Następnie dodajemy śmietanę, miksujemy jeszcze chwilę. Mikser odkładamy, a do masy naprzemiennie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną
Smaki Na TalerzuGotową masę przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie możemy lody wyciągnąć i zmiksować, lub przemieszać, by były bardziej puszyste. By łatwiej nakładało się lody, przed podaniem warto wcześniej wyciągnąć je z zamrażalnika. Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik Kakaowe babeczki
NiePieprz.plmamą babeczki waniliowe z truskawką w środku i udekorowałyśmy je kremowymi kwiatami. Składniki: 115 g miękkiego masła 115 g drobnoziarnistego cukru 2 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 115 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mleka kilka truskawek żeby włożyć do ciasta 1/2 l Decor UP Przygotowanie: Cukier i masło ubijamy na jasną puszystą masę. Stopniowo dodajemy
Lili w kuchni