jednolitą masę. Dodawać po jednym jajku i ucierać dalej. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Do jajek dodawać suche składniki na zmianę z maślanką i dokładnie całość wymieszać. Na koniec dodać czekoladowe łezki lub czekoladę startą wcześniej na tarce jarzynówce, ewentualnie posiekaną na drobne kawałki. Można dodać również posiekane suszone daktyle - nadają dodatkową słodycz i wilgoć babeczkom. Ciasto nakładać
Ze smakiem bez glutenumasy. Wymieszałam i przełożyłam do foremki. Foremkę z babą wstawiłam do gorącego piekarnika na około 50 minut. Sprawdziłam patyczkiem. Musiałam jeszcze dopiec około 10 minut. Wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w foremce. Po wyjęciu z formy polukrowałam moją babę.... i od razu ją pokroiłam Mam nadzieję, że któraś z tych proponowanych przeze mnie bab, babek, czy babeczek (wszystkie przepisy
Kuchnia u KrysiBUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą miksera. Na dnie foremek układamy kamyczki czekoladowe. Gotową masę przekładamy
Poranek na słodkobabeczki jest banalnie prosty i to sprawia, że fit muffinki goszczą u mnie dość często. Można je spakować do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy/szkoły. PRZEPIS ✔ 3/4 szkl.płatków owsianych @purerein ✔ 1 banan ✔ 1/2 szkl.jogurtu naturalnego ✔ 1 jajko ✔ 2 łyżki siemienia lnianego ✔ 1 łyżka cynamonu ✔ 1 łyżeczka pdp ➡ proszku do pieczenia ✔ słodzik Składniki wymieszać, masę wlać
Tetiisheribabeczek. Całkowity czas jej przygotowania to zaledwie 30 minut. Możemy ją barwić barwnikami spożywczymi każdego typu. Składniki: 270 g pianek Marshmallow Party ( JOJO) ok. 3-4 łyżek wody ok. 600 g cukru pudru (stopniowo!) odrobina oleju Sposób przygotowania: Pianki rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek wody. Następnie stopniowo dodajemy cukier i mieszamy. Gdy masa zacznie być
Wielki apetytbabeczek: 3 białka jaj 40g otrąb owsianych 30g orzechów 2 łyżki stewii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Kurkuma Cynamon Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z otrębami. Dodajemy 1/4 łyżeczki kurkumy i 1 łyżeczkę cynamonu oraz proszek do pieczenia i stewię. Wsypujemy orzechy. Do formy na muffiny wkładamy papierowe kokilki. Nakładamy łyżką masę i pieczemy
Czarnawisienkapuszystą masę. Dodać szczyptę soli i chwilę miksować. Następnie nie przerywając miksowania wbić kolejno jajka. Skończyć miksowanie kiedy składniki się połączą (jeśli temperatura masła i jajek nie będzie zbliżona masa może się zwarzyć, ale po dodaniu składników suchych wszystko wróci do normy). Do składników mokrych dodać składniki suche i wymieszać szpatułką. Ciasto nakładać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Łyżką(...)pokroić w ósemki, a następnie każdą ósemkę, na 3-4 części. Banana pokroić w 2 centymetrowe kawałki, a każdy z nich przeciąć wzdłuż na 2 części. Do każdej babeczki włożyć po 2 kawałki jabłka i 1 kawałek banana. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 175 stopni, grzałka góra-dół, około 20 minut (lub do suchego patyczka). Wyjąć z foremki i przestudzić
Trzeci talerzSKŁADNIKI ¼ średniej dyni 1 średnia lub 2 małe cukini marchew - 1 szt. 2-3 ząbki czosnku jajko - 2 szt. mąka - 2-3 łyżki. jogurt - 100 g
w mojej kuchniSkładniki Babeczki wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 125 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 jajka szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka otarta z 2 wyszorowanych cytryn 2 łyżki (30 ml) soku z cytryny Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę
Słodkie inspiracjeNa pewno robiliście, my pierwszy raz. Naleśniki super, bardzo smaczne, puszyste. U nas były na wytrawnie, ale na słodko też się sprawdzą. Polecam i miłego dzionka
kruche babeczkibabeczek 1 szklanka mąki 60 g masła (miękkiego) 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru drobnego 6 łyżek jogurtu naturalnego (użyłam greckiego) szczypta soli sok z jednej cytryny i otarta skórka z dwóch cytryn Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól przesiać i odstawić. Masło i cukier utrzeć na puszystą masę. Dodawać
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksyna. Przepis jest sprawdzony, krąży w sieci już kilka dobrych lat w troszkę innej wersji. Również na wielu blogach można go znaleźć. To pyszne waniliowe babeczki z czekoladowo-orzechowym smakiem nutelli . Na imprezy szkolne - rewelacja - wszystkie znikają ! Składniki: 150g(...)szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki nutelli Wykonanie: Masło utrzeć do białości , dodać cukier i ucierać dalej. Dodać ekstrakt waniliowy. Do masy dodawać stopniowo po jednym jajku i dokładnie po każdym ucierać aż do połącznia się składników. Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wmieszać do masy za pomocą szpatułki. Na koniec
Pysznie & Piękniebabeczki...na gorąco posmakowały..a na zimno już mniej..ale zjedzone i przez moich domowników i przez sąsiadów [ chyba ] - dałam na spróbowanie. 300 g młodej fasoli szparagowej 80 g cukru 100 g mąki 5 jajek 1 duża cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia Fasolę umyć, pokroić na mniejsze kawałki .Zblendować razem z sokiem z cytryny na gładką masę
Moje domowe kucharzeniemasy. Sparzamy cytrynę wrzącą wodą, trzemy na tarce, dodajemy do ciasta oraz wyciśnięty sok z cytryny (zostawiamy 1 łyżkę soku do białka ). Przez kilka minut jeszcze wyrabiamy ciasto.Ciasto nakładamy do silikonowych foremek pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut. Białko ubijamy razem z cukrem pudrem dodajemy łyżkę soku z cytryny. Lukrem dekorujemy przestudzone babeczki
kgwjanczewoZa oknem szaro, buro i ponuro, a ja już chcę prawdziwą zimę :) W oczekiwaniu na śnieg postanowiłam zrobić muffinki - bałwanki. Zarówno muffinki, jak i dekoracja są
Domowa Cookierenka AgiSzpinak z twarogiem zapiekany w kruchym cieście. Wiosenne zielone wydanie Litewskich kibin. Składniki na ciasto, na ok 50 sztuk: 30 dag mąki
Apetyczna babeczkapodczas przygotowywania. Od razu przypadł mi do gustu, ciężko było go nie wyjadać;) Według mnie krem nadaje się nie tylko do pączków ale także do nadziania malutkich kruchych babeczek czy też pysznych tart. Serdecznie polecam;) Składniki: 6 żółtek 450 ml mleka 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 125 g cukru 50 g mąki pszennej Wykonanie: Białka(...)żółtek. Żółtka wraz z cukrem utrzeć do białości. 50 ml podgrzać, rozpuścić w nim kawę, dokładnie wymieszać. Kawę z mlekiem oraz mąkę dodać do żółtek i zmiksować na gładką masę. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać masę jajeczną i mieszać do czasu, aż krem zgęstnieje. Smacznego
Krakowskie smaki Ani