babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:112/265)

Muffinki waniliowe z czekoladą 169

śmietany kremówki 36 %150 g serka mascarponeniebieski barwnik spożywczy WYKONANIE:MUFFINKI: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.Do miski wrzuć miękkie masło i cukier i utrzyj na puszystą, jasną masę. Po kolei zacznij dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym dodanym.Przesiej przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej(...)kremu. Zmiksuj dokładnie mikserem.DEKORACJA KREMEM: Szprycę z tylką w kształcie dużej gwiazdki (u mnie WILTON 1M) napełnij gotowym kremem i rozpocznij dekorowanie.Chwyć muffinkę, tylkę umieść na środku  babeczki, równolegle, wyciśnij troszkę kremu i zataczaj kręgi dookoła, tak aby powstała róża. Gotowe babeczki przechowuj w lodówce. SMACZNEGO

Słodko-Słony Świat Ilony
Śnieżny puch czyli sernik bez pieczenia dla leniwych 1058

Sernik idealnie pasuje do białej, mroźnej aury za oknem. Robiłam je już kilka razy ale nigdy nie udało mi się pstryknąć fotki, bo jak tylko szczęśliwie

Apetyczna babeczka
Sernik makowy 220

Dzisiaj coś dla wielbicieli serników!,  kolejna ciekawa wersja z makiem  :). Mak niebieski znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.Składniki na ciasto: 30 dag mąki pszennej 25

Apetyczna babeczka
Muffinki z batata (bez glutenu, mleka i jajek) 480

babeczki to mój najbardziej udany kulinarny eksperyment :) To zdecydowanie najlepsze ciasto bez jajek i produktów mlecznych jakie do tej pory upiekłam. Jeśli jesteście na diecie bez nabiału, to koniecznie musicie je wypróbować. Właściwie miałam zamiar piec ciasto marchewkowe, ale gdy mój wzrok padł na kupionego wczoraj batata pomyślałam, że dodanie go zamiast marchewki powinno sprawić, że konsystencja ciasta będzie(...)łyżeczki cynamon (niekoniecznie) 1/3 łyżeczki Przygotowanie: Batata ugotować w całości, bez obierania go ze skórki. (około 30 minut) Po ugotowaniu obrać i zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Jabłko obrać, wykroić gniazdo nasienne i zmiksować razem z batatem. Dodać cukier, olej, cynamon i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ilość mąki uzależniona jest od wielkości i stopnia wilgotności batata

głodny alergik
Lekka panna cotta z nutą wanilii 111

ocalało po wczorajszej degustacji... :) Składniki:  na 12 małych babeczek/ 4-6 porcji (...no chyba, że jest się takim łasuchem jak M., gdzie porcja zaczyna się od 6 babeczek i nadal czuć niedosyt :)) 250ml śmietanki 12% 70ml mleka 0,5% 250g Twarogu aksamitnego Dr.Oetker  (100% twarogu, 100g - 82kcal) 4 łyżeczki żelatyny 2,5 łyżki słodziku w proszku Sussina(...)łyżki słodziku i ziarenka wanilii zagotowujemy w rondelku często mieszając i zdejmujemy z ognia.  W 50ml ciepłego mleka rozpuszczamy żelatynę. Wszystko mieszamy z twarożkiem i miksujemy na gładką masę, przele-wamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W między czasie przygotowujemy truskawki i sos do podania. 5 truskawek, 0,5 łyżki słodziku, 50ml śmietanki

Spektrum Smaku
Czekoladowe babeczki z granatem 125

braku czasu postanowiłam zrobić babeczki i powiem Wam, że pieczone pestki granatu całkiem przyjemnie w nich chrupały.  Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej 100 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru 100 g masła 3 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 owoc granatu Roztapiamy masło, cukier i czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy mąkę zmieszaną

Cynamonowe szczęście
MUFFINKI Z BATATAMI, FETĄ I PARMEZANEM 144

przygotujcie formę do pieczenia babeczek, wyłóżcie ja papilotkami lub nasmarujcie dobrze oliwą. Batata obierzcie i zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach. Posiekajcie chili, obierzcie i drobno pokrójcie cebulę. Mąkę wymieszajcie z proszkiem do pieczenia, zetrzyjcie parmezan, pokruszcie fetę. Wszystkie składniki na muffinki wymieszajcie razem, przyprawcie do smaku dobrą solą i świeżo zmielonym pieprzem. Masę nakładajcie do przygotowanej formy, każdą muffinkę

OliveandThyme
Krem budyniowy 127

krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę i gotujemy budyń, cały czas

magiczna kuchnia Kasi
Babeczki brownie 194

tego dodaję czekoladową masę i mieszam. Na końcu dodaję przesianą mąkę, i mieszam żwawo, pełnymi kulistymi ruchami. Gotowe ciasto przelewam do foremek na muffiny i piekę w temperaturze 180 stopni około 30 minut.  Polewa: Rozpuszczam czekoladę na parze w osobnym rondelku, cały czas mieszając i pilnując, aby czekolada się nie przypaliła. Gotowe babeczki polewam czekoladą i posypuję do ozdoby

Pause Gotowanie!
Piernikowe babeczki z otrębami pszennymi 195

przepisu wychodzi ok 14 babeczek. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanki otrąb pszennych trochę mniej niż ½ szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła lub margaryny 2 łyżki chipsów czekoladowych ½ szklanki mleka 2 jajka Sposób wykonania: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodać stopniowo

Na słodko lub wytrawnie
Szafranowe babeczki 134

Babeczki.. ..smaczne...przepis podpatrzony gdzieś w necie.. 1,5 szkl. mąki  115 g masła lub margaryny  2 jajka  40 g cukru  1/2 łyżeczki cukru waniliowego  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli  1/2 szkl. letniego mleka  kilka nitek szafranu (4-5)  Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Mąkę

Moje domowe kucharzenie
Sernik truskawkowy z serka ricotta i jogurtu 176

Natchniemem był przepis Babeczki Zuzki na Sernik truskawkowy na zimno ( z małymi zmianami).   Sernik truskawkowy z serka ricotta i jogurtu Składniki na spód( tortownica 24 cm): 240 g ciastek 80 g masła/dobrej margaryny Tłuszcz roztopiamy na małym gazie. Ciastka kruszymy w malakserze lub wkładamy do  woreczka foliowego  i tłuczemy wałkiem. Do masy ciasteczkowej wlewamy rozpuszczony

Mia Cucina Sofieta
Wiosenne babeczki z niespodzianka w środku 145

kilka godzin. Ciasto na babeczki: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wyłożyć papilotkami 10 foremek na muffinki. Do miski przesiać razem mąkę, kakao, sól, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej misce mikserem ubić razem masło i cukier przez 3-4 minuty, aż będzie puszyste. Zmniejszyć obroty miksera. Dodać jajko i ubijać dalej. Do masy dosypać polowe suchych składników, następnie dodać

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Słodkie babeczki 156

Były Walentynki, miały być właśnie na ten dzień. No ale cóż były trochę później... Babeczki odkryłam na stronie "Moje Wypieki" pyszne i kuszące. Smak kawy pięknie łączy się z bitą śmietaną. Bez bitej śmietany również pyszne. Proste w wykonaniu, bez pieczenia przygotowanie trwa jakieś 20 minut. Warto!!! Z tej ilości wyszło mi 9 sztuk: Potrzebujemy: 150g masła (miękkie(...)mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ozdoby do dekoracji. W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy jajka, ciągle miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem  oraz olejek waniliowy i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy mleko i jeszcze raz mieszamy. Ciasto dzielimy na pół, do jednej połówki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
kruche babeczki z kremem patissiere 146

składniki na kruche babeczki: 230 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto(...)pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii wykonanie: Mleko zagotowujemy ze śmietanką oraz przeciętą wzdłuż laską wanilii (najlepiej wyciągnąć ziarenka z wanilii). W osobnym naczyniu miksujemy na puszystą masę żółtka z cukrem. Pod koniec miksowania dodajemy obie mąki. Następnie wlewamy część gorącego mleka i dokładnie mieszamy (miksujemy). Wstawiamy na ogień, wlewamy pozostałe mleko, cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania

Domowy Smak Jedzenia