Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 1 jajko tabliczka czekolady 250g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru cukier wanilinowy 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao kolorowe posypki Sposób przygotowania: Suche składniki mieszamy razem.W drugiej misce mieszamy mokre składniki.Potem(...)mokrych dodajemy suche.Napełniamy papilotki i pieczemy(20min -180stopni).Dekorujemy masą czekoladową i posypkami. Polewa czekoladowa: Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę z Kasią.Polewamy babeczki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki suche: 2 szklanki mąki bezglutenowej (mix B Schär ) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru Składniki mokre: 2 jajka 180 g jogurtu naturalnego 170 ml mleka 6 łyżek oleju rzepakowego Dodatkowo: borówki lub inne owoce sezonowe Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre. Mokre składniki wlewamy(...)się połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki wkładamy kilka borówek, następnie wlewamy ciasto do 1/2 wysokości foremki i wciskamy po kilka borówek do każdej babeczki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kuchnia bezglutenowa Loliduże (ale przecież to ciasto na dietę więc po kawałku wystarczy :)), ale naprawdę mięciutkie, i takie puszyste. Wszystkim na diecie, ale i nie tylko polecam jak najbardziej.Składniki:2 jajka (żółtka oddzielone od białek)4 łyżki otrąb owsianych3 łyżki otrąb pszennychłyżeczka cynamonułyżeczka proszku do pieczeniałyżka słodzikapół szklanki gęstego jogurtu greckiegoWykonanie:Sypkie składniki wymieszać dokładnie w misce, dodać same żółtka, jogurt(...)białek ubić pianę i delikatnie dodać, wymieszać ze składnikami (najlepiej łyżką). Ciasto przelać do formy. U mnie forma do babki. (Można dać do foremki kwadratowej lub okrągłej, lub zrobić babeczki, to zależy już od was).Piekarnik nagrzać do 190 stopni piec ok. 30 -35 minut.*Ciasto wyszło mało słodkie mimo łyżki słodzika, mi to nie przeszkadza, siostra trochę marudziła, więc
Moje pyszne gotowaniePrzepis ten dedykuję wszystkim osobom będącym na diecie bezglutenowej (szczególnie tym, które muszą stosować ją nie z własnej woli, a z konieczności) spragnionym pysznych wypieków. Muffinki
Smakowity Blog Kulinarnyczekolady gorzkiej dekoracje cukiernicze lukier Wszystkie składniki na muffinki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao, spulchniaczami i wymieszać z cukrem. W drugim naczyniu rozmącić trzepaczką jajka z olejem i mlekiem. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać. Nie należy ucierać zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Przelać masę do formy na muffinki do wysokości(...)Iwona Cieplik http://izioni-smaki.blogspot.com/…/mini-muffinki-na… Ewa Rola http://wmojejkuchni.blox.pl/…/Kruche-ciasteczka… Marzena Szkodzińska http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/…/sernic… Julianna Bednarczuk http://obiadgotowy.blogspot.com/…/babeczki-z-sercem.html Dorota Owczarek http://doowa.blogspot.com/…/zimowy-fool-wedug-jamiego… Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Na specjalne okazje , Walentynki Tagged: czekolada , kakao , olej , pomarańcze
https:KKuchniaMniamopcjonalnie) Przygotowanie: W misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Masło zmiksować przez 2 minuty, dodać cukier i miksować, aż do uzyskanie gładkiej, puszystej masy. Dodać jajko i aromat waniliowy. Zmiksować do połączenia składników. Maślankę dokładnie połączyć z barwnikiem. Do maślanej masy dodawać na zmianę mąkę i maślankę (cały czas miksując na niskich obrotach) zaczynając i kończąc(...)misce zmiksować masło, dodać cukier puder. Miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać serek mascarpone i aromat. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Przełożyć krem do szprycy i ozdobić ostudzone babeczki. Posypać posypką
Mania GotowaniaSezon na rabarbar jeszcze trwa więc u mnie nie mogło zabraknąć muffinek z rabarbarem :) Do tego dużo kruszonki i cynamon. Pycha! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki
Na Ciasteczkowych PapierachDzisiejszy tort robiłam na urodziny mojej siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam
CiastkozercySuperłatwe, szybkie w przygotowaniu i cudownie smaczne. Puszyste, wilgotne... doskonałe jako słodkie do kawy czy na podwieczorek. Można z łatwością zmieniać ich smak poprzez dodawanie różnych
Pyry na Gazhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Super przekąska, która niesamowicie wciąga. Świetnie smakują same, z różnymi dipami czy nawet barszczem. Jeśli nie lubicie kminku - doprawcie
Di gotujeKolejny przepis na zbliżające się Święta :) Kruche ciasteczka maślane z domowym dżemem porzeczkowym – pyszne i proste! Do ciasteczek potrzebny będzie dobrze przesmażony domowy dżem bez
CiastkozercyKonfitury żurawinowej użyłam między innymi jako nadzienia do rogalików z orzechami laskowymi. Do ciasta dodałam również puree z dyni piżmowej. Są bardzo, bardzo smaczne.... Ciasto: 500
Czerwień i błękitKolejna śniadaniowa propozycja to amerykańskie naleśniki czyli Pancakes. Pyszne i śliczne jak z prawdziwego dineru ;) Pancakes to takie nasze racuchy z dodatkiem stosunkowo dużej ilości proszku
CiastkozercyNajlepiej smakują ciepłe, wyjadane widelcem lub wgryzając się w papierek.Wytrawne, inne, zdrowe. Pachną jak zwykły bolognese.Smakują świetnie skropione pyszną oliwką i podane z bazylią.Składniki
CzarnawisienkaW sklepach i warzywniakach są jeszcze dostępne śliwki. Kupiłam duże okrągłe, bardzo słodkie. I upiekłam krucho-drożdżowe koperty pełne kawałków śliwek z cynamonem i cukrem migdałowym
Czerwień i błękitMajówkowy wypoczynek już nie długo...majówka z Aniołami już trwa;) Wiemy, że pogoda nie zachęca...Jeśli nie macie jeszcze pomysłu zapraszamy do Starego i Nowego Sącza
Anioły w kuchni