Bezglutenowe muffiny cynamonowe…

Bezglutenowe muffiny cynamonowe…

Bezglutenowe muffiny cynamonowe…

Pomysł na zrobienie tych dziecinnie prostych muffinów naszedł mnie dzisiaj popołudniu, z racji że cynamon darzę wielką miłością przypadły mi one do gustu, były wprost genialne do popołudniowej kawy. Składniki: (6 szt.) 250g mąki z tapioki (można zastąpić miksem) 50g mąki kukurydzianej 2 łyżki cynamonu 3 łyżki miodu 2 jajka 1/3 szklanki mleka migdałowego 40g miazgi migdałowej   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki mieszamy w misce. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Ciasto wlewamy do formy na muffin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu madamekuchnia.wordpress.com

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.