Jesień kojarzy mi się z ferią kolorów od zieleni, poprzez pomarańcz, aż do brązów. W takich właśnie kolorach są teraz parki i skwery, ale jesień, to również czas dyni i wielkich możliwości jej wykorzystania. Dzisiaj zapraszam na pyszne mufiny z tym warzywem. Składniki: 1/2 szklanki oleju roślinnego 2 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 szklanka drobno startej dyn... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.