Przepyszny klasyk – babka gotowana – podbije serca nawet największych sceptyków babek . Jest doskonale wilgotna, mięsista, delikatna i przepyszna. Babkę gotowaną znam z dzieciństwa, ale niestety nie
Słodki sentymentBabeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii
Humanistka w kuchniBabeczki kurczakiWielkanocne babeczki kurczaki spodobają się wszystkim maluchom - na wierzchu widać urocze kurczaczki, w środku są wypełnione kolorowymi cukiereczkami. Ich przygotowanie może być dosyć pracochłonne, dobrze
Ciastkozercyjogurtu , a ich słodycz przełamuje kwaśna nutka cytryny ! Zapraszam do pieczenia i eksperymentowania z dekoracją :D SKŁADNIKI: (na 6 babeczek, jeśli chcemy upiec 12 wystarczy podwoić składniki ) 1 i 3/4 szklanki mąki 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki oleju rzepakowego/kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytyny 2 łyżki nasion chia
Marcepanowa kuchniaczekolady posypka kolorowa Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Do masy dodawać po 1 jajku i miksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, miksować stopniowo dolewając mleka do uzyskania gładkiej masy. Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości. Po upieczeniu babeczki polać polewą czekoladową i posypać posypką. Piec 10 - 15 minut w temperaturze
Przepisy kulinarne babci AntoninyZielone i wiosenne babeczki zajączki. W środku schowany jest pyszny krem i słodki dżem. Macie ochotę na więcej babeczek? ↓ Babeczki cytrynowo-borówkowe Kruche babeczki z kremem i truskawkami Kokosowe babeczki z wiśniami Babeczki z mietą i rabarbarem Wielkanocne babeczki majonezowe Składniki (9 sztuk): 150 g. świeżego szpinaku 3 jajka 100 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szkl. oleju rzepakowego(...)cukier waniliowy. Miksuj na najwyższych obrotach około 5 minut, masa stanie się jasna i puszysta. Do ubitych jaj wlej szpinak i dodaj skórki z cytrusów. Krótko zmiksuj. Dodaj w dwóch partiach wcześniej przesiane przez sito i wymieszane z proszkiem do pieczenia obie mąki, wymieszaj delikatnie szpatułką, aż ciasto będzie jednolite. Ciasto rozłóż do foremek na babeczki (najlepiej silikonowych, wtedy można
Delicious Placesłodkie, dlatego dodałam krem na bazie śmietanki i żelatyny. Co tutaj dużo mówić. Też je zróbcie! Składniki na 12 babeczek : * 180 g Kasi* 2,5 szklanki mąki pszennej* 2 jajka - ja nie dałam * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * szczypta soli * szklanka cukru pudru * szklanka maślanki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * barwnik spożywczy niebieski Przygotowanie : Margarynę utrzeć(...)ekstraktem waniliowym. Dodać jajka - ja nie dałam, bo zapomniałam. Wymieszać na zmianę z mąką połączoną z solą i proszkiem oraz maślanką. Połączyć z barwnikiem. Piec 20 minut w 180 stopniach. Krem : * mała śmietanka kremówka * łyżka żelatyny * pół szklanki wrzątku * 2 łyżki cukru pudruPrzygotowanie : Kremówkę ubić z cukrem, dodać dobrze rozmieszaną żelatynę we wrzątku. Ubić. Ozdobić babeczki. Przełożyć
Magiczne Życie Martycukru - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1 szklanka maślanki - 4 łyżki oleju arachidowego - mały cukier waniliowy dodatki: - 100g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) - powidła węgierkowe - orzechy włoskie Kresto Forma: forma silikonowa na babeczki + blacha od piekarnika z papilotkami Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszam, jeśli jest zbyt gęste, dodaję więcej maślanki. Nakładam ciasto
Kuchnia co dniacytryny. Zastosowałam mrożone owoce. Te babeczki to takie małe urocze słodkości. Bardzo trudno się powstrzymać aby nie sięgać po kolejną babeczkę. Składniki: 125 g margaryny 1,5 szklanki mąki 1/3 szkl. cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem: 200 ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki cytryny gorzka czekolada maliny(...)dekoracji jagody do dekoracji Przygotowanie: W misie robota mieszamy sypkie produkty: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy margarynę pokrojoną w małe kostki, jajko i zagniatamy ciasto hakiem robota. Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut. W między czasie smarujemy foremki margaryną i obsypujemy delikatnie w środku mąką. Po wyjęciu z lodówki ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępostów 46,057 wyświetleń najpopularniejsze posty : Kapsalon czyli holenderski fast-food Green juice Mini pączki na serku waniliowym Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie MartyDruga część weekendowego muffinkowania. Te babeczki są obłędnie dobre! Wszystko dzięki dodaniu naturalnej wanilii (zdecydowanie odradzam stosowanie cukru waniliowego, a zwłaszcza wanilinowego - ten ostatni to sama chemia, szkodliwa i niedobra). Laski wanilii można tanio kupić w jednym z popularnych niemieckich dyskontów;) Przepis ten jest prawie taki jak poprzedni, różni się tylko dodatkami. Zrobiłam w dwóch wersjach. Pyyyycha!!! Składniki
pyszne zdrowościpieczenia, sodę, kakao, kawę zbożową. Jajka, mleko i masło mieszam w osobnej misce, Do suchych składników dodaję mokre, cukier, cukier waniliowy oraz posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszam. Surowe ciasto przelewam do foremek na muffiny i piekę babeczki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Babeczki studzę. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Mascarpone miksuję z czekoladą
Mango Papajailości-około 1 łyżeczkę, wtedy też musicie dodać więcej fruktozy) 1 łyżeczka fruktozy krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOstatnio dość często robiąc coś słodkiego na deser, decyduję się na kruche wypieki. Ostatnio były rogaliki i kruche babeczki z kremem, wcześniej jakaś szarlotka, kruche ciasto z rabarbarem. Dziś natomiast zdecydowałam się na kruche ciastka roladki z dżemem. Użyłam dżemu rabarbarowego domowej roboty, który jest dość kwaśny, więc ciastka nie wyszły przesłodzone. Można je spokojnie posypać do dekoracji cukrem pudrem(...)tortowej 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 0,5szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 150g masła dżem (u mnie dżem rabarbarowy) Sposób przygotowania: Mąkę wsypałam do dużej miski. Dosypałam cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodałam dwa cale jajka i jedno żółtko, kwaśną śmietanę
Waniliowe ImprowizacjePost Babeczki red velvet pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje