Babeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową

Babeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową

Babeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową

Składniki:450 g mąki pszennej pełnoziarnistej250 g margaryny 5 żółtek 150 g cukru pudru 1 cukier waniliowykonfitura żurawinowa (lub inna)Sposób przygotowania:1. Mąkę siekamy z margaryną, następnie dodajemy żółtka, cukry i zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 20 minut.2. Ciastem wylepiamy foremki babeczek, nakładamy po jednej łyżeczce konfitury żurawinowej, wykładamy na blaszce, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 st. C.Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.