babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:43/217)

Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 206

maliny w pełni a te babeczki mają maliny zarówno w środku jak i na zewnątrz :) SKŁADNIKI * z propocji wychodzi około 20 babeczek -2 jajka -250ml mleka -250ml  wody -250ml  oleju rzepakowego -cukier waniliowy -3 szklanki mąki pszennej  -1 szkl cukru -2 łyżki kakao (pełne) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody(...)stopni-do suchego patyczka. Muffinki studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie na czubek każdej babeczki dajemy malinę, babeczki posypujemy pokruszonym ciastem.  Przechowujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami 249

można zachęcić do dekoracji - zabawa gwarantowana. Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami - Składniki (ok. 18-20 babeczek): spody do babeczek: 300 g mąki pszennej 150 g masła (powinno być lekko schłodzone) 3 żółtka ok. 70 g cukru pudru cukier waniliowy szczypta soli masa: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 500 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru

Słodka Strona
kruche babeczki z jabłkami 153

mnie ochota na coś dobrego, i żeby zrobić przyjemność mężowi. :) Przepis prosty a jaki efektowny. :) Zapraszam... Przepis: Składniki: (około 15 babeczek) na ciasto:  130 g mąki 75 g masła 1 jajko 4 łyżeczek cukru brązowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu  1 łyżeczka sody lub proszku do pieczenia na nadzienie: 3 jabłka  5 łyżek wody(...)mieszając.  4. Kiedy jabłka zmiękną dodajemy cukier brązowy, waniliowy oraz cynamon i jeszcze przez chwili dusimy. Odstawiamy z ognia do wystygnięcia. 5. Kiedy nasze ciasto już przeleży godzinkę w lodówce, wykładamy ciasto na blat posypany mąką i rozwałkujemy ciasto.  6. W zależności jak duże mamy foremki na babeczki, wykrajemy kółka, możemy użyć do tego kubka, lub szklanki

Mój pomysł na
Muffiny- kto im się oprze? 178

już tylko od Naszych kubków smakowych. Bardzo szybkie i proste do przygotowania, wspaniałe na leniwe popołudnie do kawy :) Podstawowy przepis na babeczki/ muffinki Składniki: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mleka ok. 1/3 szklanki oleju 2 jajka Przygotowanie:  Wrzucam do miski suche składniki (cukier, mąka, proszek) które lekko

Tagebuch po polsku
The Sweet Cupcakes 128

Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka 4 krople olejku waniliowego budyń waniliowy 3 łyżeczki cukru ok. 100 g masła 8 g cukru wanilinowego 2 łyżeczki soku z cytryny  Wykonanie: Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy  na gładką masę i dodajemy stopniowe zimny budyń. Następnie dodajemy resztę składników(...)dokładnie miksujemy. Proponuję włożyć krem do lodówki na ok. 20 minut, żeby się schłodził. Po wyciągnięciu nakładamy do rękawa dekoracyjnego i ozdabiamy babeczki :) Ciasto na babeczki zrobiłam z przepisu 'Tęczowe babeczki

The Sweet Damsel
Muffinki waniliowe z czekoladą 173

zacznij dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym dodanym.Przesiej przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej esencję waniliową. Wymieszaj.Posiekaj na drobne kawałeczki czekoladę (możesz również użyć gotowych groszków czekoladowych) i wmieszaj szpatułką do ciasta.Blachę do muffinek wyłóż ozdobnymi papilotkami i nałóż do każdej z nich porcję ciasta(...)kremu. Zmiksuj dokładnie mikserem.DEKORACJA KREMEM: Szprycę z tylką w kształcie dużej gwiazdki (u mnie WILTON 1M) napełnij gotowym kremem i rozpocznij dekorowanie.Chwyć muffinkę, tylkę umieść na środku  babeczki, równolegle, wyciśnij troszkę kremu i zataczaj kręgi dookoła, tak aby powstała róża. Gotowe babeczki przechowuj w lodówce. SMACZNEGO

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z kremem kawowym 98

jest kruche ciasto , które robię z mąki, cukru, tłuszczu, jajek, śmietany oraz kakao. Do ciasta dodaję również odrobinę ekstraktu waniliowego, po to aby ciasto nie tylko dobrze smakowało, ale również miało piękny zapach. Ciastem wykładam małe, metalowe foremki do babeczek, po czym najpierw piekę je w piekarniku, a w późniejszym kroku wypełniam kremem. Krem, który służy mi do wypełnienia babeczek

MeCooks
SZYBKIE ŁACIATE BABECZKI 145

czekoladą. Wilgotne w środku, długo zachowują swoją świeżość. Polecam :) Składniki na 12 babeczek: * 2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia  (użyłam proszku do pieczenia Skworcu) * szczypta soli * 1/4 szklanki cukru * 2 jajka * 1 szklanka mleka * 100 g roztopionego zimnego masła * 2 łyżeczki cukru waniliowego  (użyłam cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Skworcu) * 2 łyżki kakao  (użyłam(...)rozpuszczone masło. Następnie dodać przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wsypać cukier i cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej wsypać kakao i wymieszać. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Wylewać do foremek ciasto łyżką na zmianę raz jasne a raz ciemne do 3/4 wysokości foremek. Piekarnik nagrzać

Zrób to smacznie
Drożdżowe babeczki cytrynowe 208

rezygnować z lukru. Z poniższego przepisu przygotowałam 6 babeczek w formie na muffiny (można do pieczenia wykorzystać małe foremki na babeczki). Drożdżowe babeczki cytrynowe Składniki: CIASTO 160g mąki pszennej 60ml mleka 40g masła 35g domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 2 żółtka 10g drożdży skórka otarta z cytryny 1-2 łyżki soku z cytryny szczypta soli LUKIER 100g cukru pudru(...)osobno wycisnąć sok - mąkę przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn, utartą masę z żółtek, szczyptę soli, skórkę z cytryny oraz 1-2 łyżki soku z cytryny (ja dałam 2 łyżki i babeczki są w smaku dość mocno cytrynowe), składniki wymieszać - ciasto wyrobić, dodając stopniowo roztopione masło, wyrabiać co najmniej 10 minut, aż ciasto będzie dobrze napowietrzone i będzie odchodzić od miski - miskę

Smakołyki Bereniki
Babeczki cytrynowe z kremem 111

waniliowy - 2 łyżeczki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka maka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl skórka otarta z cytryny KREM: budyń waniliowy - 2 op mleko - 500 ml cukier -1/2 szkl masło - 250 g cytryna  -2-3 łyżki barwnik spożywczy żółty Żółtka ubić z cukrem i gorącą woda na jasną masę, gdy podwoi swoja objętość dodać cukier waniliowy(...)ubite białka, wymieszać razem drewnianą łopatką, powoli wsypywać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową, delikatnie wymieszać i ponakładać w papilotki na babeczki. Piec w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu chwilkę zostawić w piekarniku, następnie wyjąć i wystudzić. W tym czasie można zrobić krem: budyń ugotować na mleku z cukrem, wystudzić, Masło utrzeć na delikatną masę i dodawać

przepisy- Milki
Babeczki cytrynowe z kremem 104

Żółtka ubić z cukrem i gorącą woda na jasną masę, gdy podwoi swoja objętość dodać cukier waniliowy i ubite białka, wymieszać razem drewnianą łopatką, powoli wsypywać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową, delikatnie wymieszać i ponakładać w papilotki na babeczki. Piec w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu chwilkę zostawić w piekarniku, następnie wyjąć i wystudzić. W tym czasie

Camilla w kuchni
MINI SERNICZKI GOTOWANE 144

formie babeczek, doskonała ozdoba wielkanocnego stołu oraz idealnie nadają się do wielkanocnego koszyczka.   SKŁADNIKI  10 babeczek 1 szkl. mąki, 2 żółtka,  3 łyżki cukru,  100 g margaryny,  szczypta soli,  1 łyżka śmietany,  1 łyżka cukru waniliowego Masa serowa: 1/5 kostki margaryny, 1 jajko, 2 łyżki cukru, 1/4 szkl. mleka, 2 łyżki budyniu śmietankowego

słodki bratek
Babeczki cukiniowo-cytrynowe 159

cukinii długo zachowują świeżość. Cukinia w cieście jest zupełnie niewyczuwalna a babeczki mają lekki cytrynowy zapach i smak. Babeczki: 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szkl cukru 3/4 szkl oleju jajko 1/2 szkl mleka łyżeczka ekstraktu waniliowego sok i skórka otarta z 1/2 cytryny 1 szkl startej na dużych oczkach cukinii (1 mała sztuka) Lukier

Smakołyki Asi
Babeczki kruche 80

Najlepiej przechowywać je w szczelnie zamykanym pojemniku, ponieważ dłużej zachowają świeżość. Z przepisu możecie przygotować babeczki albo klasyczne ciastka. Babeczki kruche 300 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 125 g masła 80 g tartej czekolady lub dropsów czekoladowych 1 opakowanie cukru waniliowego ((16 g)) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko opcjonalnie: suszona żurawina, orzechy Wszystkie składniki włóż do miski

Przepisy na widelcu