babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:134/217)

Łatwe muffiny z mrożonymi jagodami 117

Szybkie babeczki, w sam raz na zachciankę, owoców nie trzeba rozmrażać, dajemy je na wierzch zmrożone.  Ciasto bez użycia miksera, to duży plus. Muffiny smakują obłędnie, Dzieciaki mruczą podczas konsumpcji a to niepodważalny dowód że są pyszne 🥰😋☕  Zapraszam!!!  2 jajka 200 ml mleka roślinnego, u mnie napój jaglany bez cukru ( może być krowie) 70 ml oleju słonecznikowego(...)maki pszennej 2 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego ( może być słodzik) aromat waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli jagody ( u mnie mrożone) Mąkę, sól, proszek do pieczenia i wanilię, mieszam w misce, osobno mieszam jajka z mlekiem i olejem. Przelewam je do suchych składników i lekko mieszam, tak aby składniki się połączyły, nie miksować! Gotowe ciasto wykładam

Takie tam pichcenie
Muffinki z czekoladą 127

oprzeć, zawsze się udają i możemy je upiec ze składników, które zazwyczaj mamy domu. Ponieważ zabrakło mi tym razem papilotek, więc moje muffinki z czekoladą upiekłam w foremkach do babeczek. Prawda, że ładnie się prezentują ? Muffinki z czekoladą Muffinki z czekoladą - składniki proporcje na około 10-12 muffinek jako miarki użyłam szklanki o pojemności 250 ml 2 szklanki  mąki(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka  150 ml mleka lub wody(można użyć wody gazowanej) 100 ml roztopionego masła lub margaryny lub oleju pół łyżeczki ekstraktu waniliowego *** 100g posiekanej czekolady  *** Od ponad roku nie używam cukru waniliowego, zastępując go ekstraktem waniliowym. Po przetestowaniu ekstraktów różnych producentów, najwyżej oceniam ekstrakt waniliowy z ziarenkami produkowany przez firmę Eurovanille

Cztery Fajery
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 143

rzecz, której użyjemy tylko raz. Wierzcie mi, że babka jest tak pyszna, że będziecie piec (a w zasadzie gotować) ją często.  A teraz czas na przepis na babeczkę ze zdjęcia. Tym razem jest to babka z ciasta budyniowego, z niewielką ilością mąki pszennej (którą też można zastąpić budyniem jeżeli ktoś nie używa). W smaku jest dość charakterystyczna, mączna(...)frużeliny i był to strzał0w dziesiątkę. Nadało jej to świeżości i wyraźniejszego smaku.  *na foremkę o pojemności 1,5 litra Składniki: na ciasto: 6 jajek 8 opakowań budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 40 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 1/2 szklanki frużeliny wiśniowej (ewentualnie dżemu) 1/2 opakowania

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Migdałowe serniczki z kajmakiem 213

Nowy rok rozpoczynam słodko. A co, kalorie i tak się szybko spali ;) A smak tych małych serniczków zniewala do reszty. Uwielbiam posmak migdałowy, a kajmak jest

Słodkie Przyjemności
WILGOTNA BABKA - MAŚLANA 434

Bardzo smaczna babka mślana, miękka i wilgotna w środku. W smaku rewelacyjna jak babka z piekarni, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  4 duże jajka 3/4 szklanki

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka z jogurtowo - budyniową pianką 88

  Dzień dobry :-) Naszło nas ostatnio na szarlotkę. Tak jakoś się składa, że wszyscy lubimy, więc z nią nigdy nie ma problemu. Zjadają wszyscy, aż za

kruche babeczki
Cytrynowe placuszki z serkiem mascarpone 57

  Dzień dobry :-) Moja córka uwielbia wszelkiego rodzaju naleśniki i placuszki. Na pytanie co chcesz na śniadanie lub kolację zawsze odpowie naleśniki lub placuszki właśnie. Tym

kruche babeczki
Sernik czekoladowy 124

Sernik czekoladowy, który chcę Wam dziś zaproponować to pyszne połączenie delikatnej masy serowej z kruchym spodem z ciasteczek Oreo, do tego Nutella na górę i dekoracja

Ciastkozercy
Sernik z borówkami na zimno 872

Sernik z borówkami na zimnoW ogrodzie mojej mamy pojawiły się już pierwsze borówki. Wyglądały tak zachęcająco, że szkoda by było ich nie wykorzystać, z drugiej strony

Ciastkozercy
Tartaletki z truskawkami i mascarpone 163

Ostatnio mam tak mało czasu, że nie rzadziej tu zaglądam, ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie??:) Niestety latem doba jest zdecydowanie za krótka a pracy

Z miłości do słodkości
Muffiny dyniowe z powidłami 55

sztuk. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 0,5 kg dyni (bez skóry) kostka masła 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego pół szklanki powideł Dynię obieramy, kroimy w kostkę i pieczemy pod przykryciem w piekarniku w 180 stopniach ok 20 minut. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuszczamy, odstawiamy(...)jednej misce mieszamy składniki sypkie, w drugiej mokre. Łączymy. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami. Łyżką nakładamy ciasto, później powidła i znowu ciasto. Wszystko powinno zajmować około 3/4 wysokości papilotek. Babeczki pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy są w środku suche. Artykuł Muffiny dyniowe z powidłami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 316

Mięciutkie, biszkoptowe babeczki o aromacie cytryny nadziane curdem z malin, ozdobione kremem malinowym przypadną do gustu małym i dużym łasuchom. Można je zrobić na przykład na letnie przyjęcia dla dzieci zamiast ciasta. CYTRYNOWE MUFFINKI Z KREMEM MALINOWYM   Składniki: puree z malin: 250g malin muffiny: (14 szt) 200 g mąki 200 g cukru 125 g masła 2 jajka 1/2 szkl(...)mleka  2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  malinowy curd: 2 jajka sok z 1/2 cytryny 1/4 szkl cukru 2 łyżki masła 4 łyżki puree z malin  krem malinowy: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% 1/2 szkl puree z malin

Bon appetit mon amie
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 130

drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej(...)kontynentach. Proszek do pieczenia był nowym wynalazkiem z tego właśnie okresu. Zastąpienie nim drożdży ułatwiło wypieki, nie było już trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie, ani go wyrabiać. Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami. Składniki na 12 muffinek: - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka cukru z wanilią - ½ łyżeczki pasty waniliowej

mojewypiekiinietylko
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 208

drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej(...)kontynentach. Proszek do pieczenia był nowym wynalazkiem z tego właśnie okresu. Zastąpienie nim drożdży ułatwiło wypieki, nie było już trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie, ani go wyrabiać. Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami. Składniki na 12 muffinek: - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka cukru z wanilią - ½ łyżeczki pasty waniliowej

mojewypiekiinietylko
JABŁKOWE MUFFINKI NA SERKU HOMOGENIZOWANYM 193

Składniki: 3 jabłka 1 szklanka waniliowego serka homogenizowanego 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: W misce połączyć serek, olej, jaja i cukier. Dodać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodać pokrojone(...)małą kostkę jabłko i wymieszaj. Ciastem napełnij foremki do muffinek wyłożone papierowymi papilotkami. Na wierzchu każdej babeczki położyć kilka plasterków jabłka. Piec 20 minut w temp. 200 stopni C. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą