marchewkowe przebojem wdarło się w świat ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników słodkości. Z ciasta marchewkowego można upiec pyszny jesienny placek, babeczki oraz super torcik, przekładany kremem z serka mascarpone lub śniadaniowego. Oto przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe i super krem do przełożenia. Składniki na ciasto marchewkowe 3 jajka(...)nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru (lub mniej) 1 łyżeczka skórki
Korniszonkimarchewkowe przebojem wdarło się w świat ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników słodkości. Z ciasta marchewkowego można upiec pyszny jesienny placek, babeczki oraz super torcik, przekładany kremem z serka mascarpone lub śniadaniowego. Oto przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe i super krem do przełożenia. Składniki na ciasto marchewkowe 3 jajka(...)nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru (lub mniej) 1 łyżeczka skórki
Gotujemy i jemyDawida Seromakowiec Wieniec drożdżowy z makiem Makowiec na biszkopcie Makowa panienka Cycki murzynki Serniki: Sernik z migdałami w czekoladzie Sernik z brzoskwiniami Sernik teściowej Sernik gotowany z kokosem Sernik waniliowy z polewą Izaura Sernik Oreo S ernik cytrynowy Sernik z ajerkoniakiem i czekoladą Pierniki, pierniczki i ciasteczka: Piernik z powidłami Muffinki piernikowe Szybkie pierniczki Ule Orzeszki Orzechowe kuleczki Popękane ciasteczka(...)Tort makowy Pijana śliwka Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Ciasto z kremem chałwowym Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami Orzechowe babeczki Ciasto marchewkowe z kremem Cytrynowiec Ciasto Góra Lodowa Ciasto bajeczne Ciasto Kinder Country Ciasto z czekoladą i bananami Słonecznikowiec kajmakowy Ciasto z kremem pomarańczowo-adwokatowym Ciasto Katarzynka Ciasto
Domowa cukiernia Ewyzaproponowała Marta...dzięki za wspólne choć wirtualne spotkanie w kuchni..Jestem ciekawa jak wyglądają babeczki innych blogerów..wiem ,że prawie każdy z nas robił babeczki według innego przepisu niż babeczki według Candice ..Ja też po różnych obawach związanych z przepisem Candice wynalazłam sprawdzony przepis tutaj..zrobiłam z połowy porcji..i u mnie polewa to tylko jogurt ubity(...)szkl. mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka barwnika spożywczego czerwonego w proszku 1 łyżka cukru waniliowego 1 laska wanilii Margarynę utrzeć z cukrem, Kiedy uzyskamy gładką masę, dodawać kolejno jajka, cały czas ucierając. Później małymi porcjami dodawać maślankę wymieszaną z barwnikiem. W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki
Moje domowe kucharzenieBabka na winie, z winem, czyli coś dla dorosłych Babka jest mięsista, ale delikatna, ma lekki posmak wina z nutką cynamonu, polałam ją czekoladą, ale tylko
Słodki sentymentmąką. Jeśli jednak mąki dosypiecie za dużo, to możecie uratować ciasto dodając 2 łyżki lodowatej wody albo 2 łyżki śmietany. Ciasto kruche z tego przepisu idealnie nadaje się na babeczki, mazurki, ciastka z maszynki czy właśnie do wykrawania ciastek. Nie pytajcie mnie, ile wychodzi ciasteczek z tej porcji, bo duuuuużo Takie kruche ciastka możecie ozdobić podobnie do pierników – czekoladą(...)pomocnicy {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/ciastka2.jpg","recipeIngredient":["125 g mi\u0119kkiego mas\u0142a\r","125 ml oleju\r","1 opakowanie cukru waniliowego\r","200 g cukru pudru\r","szczypta soli\r","2 \u0142y\u017cki proszku do pieczenia\r","400-500 g m\u0105ki\r","2 jajka"],"name":"Kruche ciastka na Wielkanoc","cookTime
Mieszam w Garnkubudyniu: 750 ml mleka 250 g miękkiego masła 150 g cukru(około 3/4 szklanki) 75 g mąki ziemniaczanej(3 łyżki) 70 g mąki pszennej(5 łyżki) 30 g cukru waniliowego(1 opakowanie) 3-4 żółtka 2 cytryny Z cytryn wyciskamy sok. Ścieramy skórkę z cytryn.500 ml mleka zagotowujemy wraz z oba cukrami. W osobnym kubku mieszamy pozostałe zimne mleko, żółtka(...)momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do masła partiami wystudzony budyń, sok z cytryn oraz skórkę. Tak przygotowany krem możemy użyć do tortów czy ciast z kremem,ale również do babeczek itp. Uwagi ! 1) Cytryny muszą być zawsze wyparzone, świeże. 2) Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 3) Trzeba zwrócić uwagę, aby krem się nie zważył. 4)Przed nałożeniem na tort
Ciasta z tradycjamiJeremi, czwarty mój syn z kolei, ze wszystkich ciast jakie kiedykolwiek upiekłam lubi tylko dwa. Czekoladowe babeczki i nade wszystko drożdżowe. Koniecznie z kruszonką i absolutnie bez dodatków. Nie do zaakceptowania są żadne aromaty, otarta skórka z cytryny , czy pomarańczy. Powinna być tylko wanilia. Przedstawiam Wam więc ulubione ciasto Jeremka. Przepis jest na dwie(...)letniego mleka 2 całe jajka 100 g masła rozpuszczonego i przestudzonego 100 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 12 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka pasty waniliowej Do posmarowania 1 jajko roztrzepana z1 łyżeczką oleju Kruszonka 100 g miękkiego masla 200 g mąki 100 g cukru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Z podanych składników szybko między palcami zrobić
Piekarz-Kucharz-GarkotłukZ okazji zbliżających się Walentynek mam dla Was przepis na pączki z Nutellą – nie wiem jak Wy, ale ja bym taki prezent chętnie przygarnęła :) Ciasto
CiastkozercyPyszne kruche tartelki nadziane budyniem, owocami i galaretką. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Pyszne. Nr 6/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (8 sztuk
My Culinary ArtHej :) Dziś chwila odpoczynku (wolne), ale jaki tam odpoczynek jak nie wiem w co ręce włożyć :(. Tak to już bywa z tym wolnym, że niby jest
kruche babeczkiJeśli widzieliście już pierwszy w tegoroczny mazurek, to wiecie już pewnie, że zgodnie z moją rodzinną tradycją mazurki wyglądają jak małe torciki – tak je pamiętam
Ciastkozercykonsystencja nabrała formę budyniu. Kiedy budyń wystygł wziąłem się za ciasto. Zacząłem od ucierania na wolnych obrotach cukru z masłem aż nabrało konsystencji gęstej śmietany. Następnie dodałem łyżkę aromatu waniliowego (niestety nie miałem laski wanilii) i wbiłem jajka cały czas miksując. Kolejnym krokiem była mąka i proszek do pieczenia – oba składniki dołączyły do swoich kolegów z miski Wszystko(...)budyniu Spostrzeżenia? 1. Budyń trzymamy w kąpieli aż faktycznie zacznie gęstnieć – zdejmując za wcześnie doczekamy się prędzej siwych włosów niż jego stężenia 2. Nie do końca wyrosły mi babeczki tak jak u Erica – takie płaskie były Może papilotki były za małe (niskie) i budyń zawarty w babeczkach spowodował ich brak „wzrostu”? 3. Śmietanę należy używać
Kuchenne Wariacjemoże mi wtedy pomóc je przygotować. Niedawno na blogu było ciasto na jogurcie z brzoskwiniami . Bardzo polecam!!! Składniki: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g stopionej margaryny 400 g jogurtu naturalnego 2 jajka 3-4 nieduże gruszki Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową(...)kosteczkę gruszki i jeszcze raz wymieszać. 4. Ciasto nakładać do natłuszczonych papilotek, piec w 180st. C przez 15-20 minut (do zrumienienia). Z podanej porcji wychodzi 12-16 babeczek. Smacznego!!! Źródło: alba - blog kulinarny
Kuchnia domowa AniSkładniki: 200g czekolady ( ja użyłam takiej do gotowania, z zawartością kakao 52%), 85g masła niesolonego, 70g herbatników (ok.10szt.), 60g mini pianek marshmallows, kilka kropel aromatu waniliowego lub migdałowego. Przygotowanie: Masło z czekoladą rozpuścić ( Do garnka wlać niewielką ilość wody, położyć na górę naczynie żaroodporne lub inne nadające się do wysokich temperatur. Postawić na palnik, na niewielki ogień. Do naczynia włożyć(...)ostygnięcia. Herbatniki połamać, dodać do nich mini pianki ( ale troszkę zostawić pianek do dekoracji) i ostudzoną czekoladę oraz kilka kropel aromatu. Wymieszać i nakładać do foremek silikonowych. Na górę babeczek poukładać mini pianki. Włożyć do lodówki do momentu, aż czekolada zastygnie. Ja gotowe babeczki przełożyłam do papierowych papilotek, ale nie ma takiej konieczności. Smacznego
W kuchni u MonikiSezon na rabarbar staram się wykorzystać najlepiej jak tylko potrafię. Zrobiłam już kilka ciast ucieranych, babeczek, kompot, syrop… Bardzo lubię połączenie słodkiego ciasta z lekko kwaskowatym posmakiem rabarbaru. Nie mogło go zabraknąć w kolejnych muffinach. Tym razem z odrobiną budyniu. Są wilgotne, mięciutkie, smaczne a dodatkowo polane budyniem smakują wprost bajecznie. Składniki na 12 Muffinek: 100 g rabarbaru(...)skórka otarta z 1 pomarańczy 285 ml kwaśnej śmietany 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 8 łyżek gotowego ‚custard’ lub gęstego budyniu waniliowego/śmietankowego cukier trzcinowy do posypania Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Cukier, olej, jajko, skórkę z pomarańczy i śmietanę mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę, proszek, sodę i mieszamy łyżką całość. Dodajemy
Made By Mom And Son