Piątek witam pierwszym przepisem wielkanocnym i to na słodko :) Taka babka na pewno znajdzie się na moim świątecznym stole, jest wilgotna, prosta do przygotowania i naprawdę dobrze smakuje. Składniki na małą foremkę z kominkiem lub keksówkę 25 x 10 cm: 110 g masła 3 jajka kl. M 3/4 szkl cukru 1 czubata szkl, mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu waniliowego bez cukru lub mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jogurt 150 gramowy (może być smakowy np. waniliowy) Polewa czekoladowa: 20 ml śmietanki 30 %... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...