babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:131/217)

Domowy krem budyniowy 112

recepturę na domowy krem budyniowy, krok po kroku. Takim kremem przekładamy ciasta i torty. Napełniamy kruche babeczki i rurki. Można dodać do niego dowolne dodatki, np. kakao, kawałki czekolady, kawę cappuccino, masę krówkową czy owoce. Co kto lubi. Często używałam budyniu w proszku, bo tak mi było wygodnie, a gdy mi go zabrakło zmuszona byłam wykonać domowy budyń i już(...)pozostanie. Krem jest niezwykle puszysty, taki idealny. Bardzo polecam ten krem. Potrzebujemy: 2 żółtka 250 ml mleka 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 25 dag masła lub margaryny cukier puder według uznania, u mnie 4 lekko kopiaste łyżki Wykonanie pysznego domowego kremu: 1. W połowie szklanki mleka roztrzepujemy żółtka i mąkę ziemniaczaną. 2. Pozostałe mleko zagotowujemy w garnku

Izabelawkuchni
Proste muffinki bananowe 155

kuchni :) Jeśli szukacie innych pysznych sposobów na wykorzystnie mocno dojrzałych bananów polecam Wam gorąco inne bananowe przepisy! Proste muffinki bananow o czekoladowe , aromatyczny chlebek bananowy , domowy kopiec kreta czy babeczki bananoffee z pysznym domowym karmelem. Banana możecie wykorzystać także do placuszków na śniadanie lub zdrowych ciasteczek owsianych . Możliwości jest dużo, więc mam nadzieję, że zastanowicie się dwa razy zanim wyrzucicie(...)szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 mocno dojrzałe banany 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka masła orzechowego szczypta soli + 100 g orzechów włoskich (lub innych, ja miałam nerkowca) Jak zrobić proste muffinki bananowe?   Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy resztę mokrych

Ciastkozercy
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 180

uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne jest(...)żadnym wypadku nie polecam (a widziałam takie przepisy, o zgrozo!), nie tylko ze względów zdrowotnych, ale smakowych, niestety jest bardzo wyczuwalna i popsuje smak kremu. Składniki: 1 budyń waniliowy w proszku (37 g) Oetkera 500 ml mleka 200 g masła 82% tłuszczu 2+2 łyżki ksylitolu/cukru 1 łyżka spirytusu, wódki lub innego ulubionego alkoholu - opcjonalnie Przygotowanie: odlać pół kubka mleka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffiny piernikowe 175

mnie Oreo bez kremu) Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę do muffinek wykładamy papilotkami.  Muffinki: mąkę mieszamy z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i cukrem waniliowym.  Mleko lekko podgrzewamy i dodajemy do niego miód.  Maślankę wlewamy do miski, dodajemy olej, jajka i mleko z miodem i mieszamy do połączenia składników. Mieszankę przelewamy do suchych(...)Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.  Krem: kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier, śmietanfix i cynamon, miksujemy do połączenia składników. Kremem dekorujemy babeczki i obsypujemy pokruszonymi ciastkami.  SMACZNEGO! Do pieczenia muffinek używam papilotek renomowanej amerykańskiej firmy Wilton. Muffinki pozostawione w papilotkach nie wysychają tak szybko i dłużej zachowują świeżość.  Świąteczne wzory papilotek

Smak mojej kuchni
Rurki z kremem 168

problemu, wystarczy odrobina chęci, aby zrobić rurki z kremem. Przygotowując ciasto półkruche z poniższych składników warto zwiększyć proporcje i część przechować w zamrażarce. Zawsze się przyda do sernika, jabłecznika, babeczek, kolejnej porcji rurek, czy innych słodkich wypieków. Składniki na ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśnej(...)pieczenia Dodatkowo: - 1 białko - brązowy cukier demerara Krem: - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 250 g serka mascarpone (też schłodzony) - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dzień wcześniej – wieczorem – zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło

mojewypiekiinietylko
Tartaletki sernikowe bez laktozy 139

masła bez laktozy od Mlekovita krem: 100 g  masła bez laktozy od Mlekovita 200 g  twarogu półtłustego bez laktozy od Mlekovita 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru pudru borówki, truskawki 8 średnich foremek na tartaletki Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche, wkładamy je do woreczka foliowego i na 15 minut do lodówki. Potem przekładamy ciasto(...)każdej robimy kulkę którą rozwałkowujemy cienko na kształt kółka. Wylepiamy nim foremkę na tartaletkę. Robimy tak z pozostałym ciastem. Widelcem nakłuwamy ciasto na dnie foremki. Wstawiamy korpusy babeczek do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone korpusy wyjmujemy z piekarnika i jeszcze gorące ostrożnie wyjmujemy z foremek. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: do miski

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Muffinki z czekoladą 151

oprzeć, zawsze się udają i możemy je upiec ze składników, które zazwyczaj mamy domu. Ponieważ zabrakło mi tym razem papilotek, więc moje muffinki z czekoladą upiekłam w foremkach do babeczek. Prawda, że ładnie się prezentują ? Muffinki z czekoladą Muffinki z czekoladą - składniki proporcje na około 10-12 muffinek jako miarki użyłam szklanki o pojemności 250 ml 2 szklanki  mąki(...)słodzikiem) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka  150 ml mleka lub wody(można użyć wody gazowanej) 100 ml roztopionego masła lub margaryny lub oleju pół łyżeczki ekstraktu waniliowego *** 100g czekolady posikanej czekolady  *** Od ponad roku nie używam cukru waniliowego, zastępując go ekstraktem waniliowym. Po przetestowaniu ekstraktów różnych producentów, najwyżej oceniam ekstrakt waniliowy z ziarenkami produkowany przez firmę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto czekoladowe z cukinią 259

Przepyszne ciasto! Mocno czekoladowe, miękkie i wilgotne. Praktycznie z tego samego przepisu co babeczki czekoladowe z cukinią :) Ciężko poprzestać na jednym kawałku, ciężko się domyślić, że głównym składnikiem ciasta jest cukinia :-) Polecam, na pewno zjecie ze smakiem :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku(...)Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 115 g miękkiego masła 225 g cukru 125 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 2 jajka 125 ml jogurtu naturalnego 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 350 g cukinii startej na grubych oczkach

Domowa cukiernia Ewy
MUFFINKI Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 124

uwielbiam muffinki w każdej postaci, z kremem lub z owocami, gdy jest sezon na jagody, nie może ich zabraknąć na moim stole, idealne do popołudniowej kawki

słodki bratek
Mocno czekoladowe ciasteczka z kawą i konfiturą różaną 135

Mocno czekoladowe ciasteczka z dodatkiem kawy rozpuszczalnej i fantastycznej konfitury z płatków róży. Wczorajsze popołudnie z dziećmi połączyłam z robótkami ręcznymi i wszyscy świetnie się bawili

Apetyczna babeczka
Apple pie w kokilkach 187

Kruche mini szarlotki z jabłkowym musem,  z korzennym akcentem cynamonu i goździków. Łatwe w przygotowaniu i bardzo aromatyczne. Składniki na 5-6 sztuk:   

Apetyczna babeczka
Muffiny z borówkami i czekoladą 153

Idealny deser na czerwcowy weekend, kiedy mnóstwo w lasach borówek :) A komu daleko do lasu,zawsze można je nabyć, od tych, którzy do lasów mają bliżej

Lawendowe Niebo
Gofry - chrupiące i pyszne 101

  Dzień dobry :-) Kto lubi gofry? My bardzo, robimy co jakiś czas próbując różne przepisy. Te wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Najlepsze po upieczeniu i wtedy

kruche babeczki
Przekładaniec jabłkowy 186

Jabłka są idealnym połączeniem do ciast i deserów, a moje ulubione to szare renety!może nie takie piękne, ale z jakim wnętrzem! Szybkie, sprawdzone ciasto - sami

Apetyczna babeczka
Mazurek orzechowy na białkach 246

Mazurki to słodycz, lekki orzechowy pod warstwą roztopionej czekolady i migdałów. Pyszne orzechy włoskie znajdziecie w  Owocowym Raju  .  Składniki: 10-12 białek 25

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania