babeczki waniliowe - 3245 przepisów (strona:125/217)

Puszyste ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką 84

  Dzień dobry :-) Kochani dziś przepis na pyszne puszyste ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Ciasto jest obłędne, a to wszystko za

kruche babeczki
Czekoladowe muffinki z malinami 125

dała natura upiekłam te małe babeczki....:)  Mięciutkie, słodkie   i mega wilgotne nic nie zapychające muffinki z malinami i czekoladową gorzką polewą. Obłędnie smakują a na paterze prezentują się przepięknie. Takimi małymi delicjami można zaskoczyć gości. Robi się je szybko i są bezproblemowe-zawsze się udają !   Składniki na 15 dużych babeczek/   20 dag miękkiego masła(...)świeżych malin   Polewa: ½ tabliczki gorzkiej czekolady 50 ml słodkiej śmietanki 30%   Sposób przygotowania: Miękkie masło o temp pokojowej umieścić w głębokiej misce, wsypać cukier muscovado i cukier waniliowy zmiksować na jasną puszystą masę. Nie przerywając ucierania, wbijać kolejno po jednym jajku, na sam koniec dodać przesianą mąkę , wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia, zmiksować krótko tylko

Wanilia i Kardamon
muffiny czekoladowe 141

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g czekolady gorzkiej 40 g kakao 1 jajko 1 żółtko 120 g śmietany 18% 55 g masła 110

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z jagodami na kruchym spodzie 117

Letnich przyjemności ciąg dalszy, czyli deser jagodowy do porannej kawy. Do serników mam słabość, a dziś jeden z nich w wersji sezonowej. Przepis podaję na tortownicę

Apetyczna babeczka
BANANOWE BABECZKI Z CZEKOLADĄ 177

SKŁADNIKI: 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe banany 1 jajko

wege i kropka
Babka migdałowo-czekoladowa 101

Babki, babeczki mam dla Was świetną babę ;) Szybciutko się z nią uporaliśmy , bo wyglądała mega apetycznie i pachniała , ach jak ona pachniała :) Sama poezja :) Poczujcie się jak w raju i zróbcie sobie taki rarytasek :) Wspaniała nie tylko od święta . Czas pieczenia : 50- 60 minut Temp. pieczenia : 170 C  Składniki: 250 ml śmietany kremówki 30 % 4 jajka 150 g drobnego(...)cukru cukier waniliowy 100 g migdałów ( mogą być orzechy włoskie ) 50 g czekolady gorzkiej 250 g mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Dodatkowo (Polewa czekoladowa) 50 g czekolady deserowej 50 ml śmietany kremówki Sposób wykonania: Śmietankę ubić na pół sztywno  i wymieszać z pianą z białek. Następnie dodać pokruszoną  czekoladę, zmielone migdały, żółtka i mąkę przesianą

Różne smaki w kuchni
Babeczki marchewkowe z orzechami 143

wilgotne, mają cudowny kolor i długo zachowują świeżość.  Dodatkowym plusem jest to, że zrobisz je bardzo szybko :) Składniki suche: 2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl domowego cukru waniliowego 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki płatków owsianych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich Składniki mokre: 3 jajka 3/4 szkl oleju 2 szkl startej na małych(...)oczkach marchewki (ok 3 szt.) W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. następnie wymieszać wszystkie do połączenia składników. Ciasto nakładamy do papilotek lub silikonowych foremek na babeczki do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Szarlotka 190

Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast – szczególnie na ciepło i z lodami :) Z podanych proporcji możecie upiec ciasto na standardowej dużej blaszce, ja zdecydowała

Ciastkozercy
Babeczki bananowe z gorzką czekoladą. 140

temu ale jakoś nie było zbyt czasu żeby tutaj wstawić. Po zorganizowanej imprezce rodzinnej zostało nam kilka bananów i trzeba było jakoś je wykorzystać, nie mogąc znaleźć przepisu na babeczki bananowe z zeszytach z przepisami, które mam w domu postanowiłam poszukać w internecie i o to jaki pyszny przepis znalazłam. Przepis ten pochodzi z bloga : http://zaciszekuchenne.blogspot.com Składniki: suche(...)szklanki mąki, pół łyżeczki sody, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół tabliczki gorzkiej czekolady, mokre : 2 jajka, pół szklanki oleju, pół szklanki jogurtu lub maślanki, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, 2-3 rozgniecione dojrzałe banany. Przygotowanie: Czekoladę zetrzeć na tarce. Wymieszać w jednej misce suche składniki, dodając na końcu czekoladę.   W drugiej, nieco większej misce wymieszać mokre składniki. Dodać

Motylkowa Kuchnia
Babka migdałowo-czekoladowa 153

babeczki mam dla Was świetną babę ;) Szybciutko się z nią uporaliśmy , bo wyglądała mega apetycznie i pachniała , ach jak ona pachniała :) Sama poezja :) Poczujcie się jak w raju i zróbcie sobie taki rarytasek :) Wspaniała nie tylko od święta .Czas pieczenia : 50- 60 minutTemp. pieczenia : 170 C Składniki: 250 ml śmietany kremówki 30 % 4 jajka 150 g drobnego cukru cukier waniliowy

Słodkości i nie tylko
Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 162

Hej :-)) Dzisiaj pyszne śniadaniowe placuszki z dodatkiem jogurtu i borówek. Tak miałam ich pół opakowania i potrzebowały już pilnego spożycia, więc wykorzystałam do placuszków :-). Placuszki są

kruche babeczki
Muffiny z Budyniem Wanilinowym 72

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem mamy dla was prosty przepis na pyszne babeczki z budyniem . Są naprawdę przepyszne i co najważniejsze szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako deser, a także słodka przekąska do szkoły czy pracy. Czy są tutaj miłośnicy domowych babeczek? Jeśli tak, zapraszamy do wypróbowania przepisu na pyszne muffiny z budyniem , które z pewnością zachwycą Wasze podniebienia(...)łyżeczki cukru wanilinowego 2 jajka 300 ml mocno gazowanej wody 50 g roztopionego masła 2 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: 250 mleka  budyń waniliowy  2 łyżki cukru Sposób przygotowania: Budyń wykonać zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając jednak 250 ml mleka (zamiast 500 ml) W miseczce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia

Przepiski.pl
PROSTA I PYSZNA BABKA CYTRYNOWA 120

razem nie miałam pomysłu na babkę. Przepatrzyłam swój zeszyt z przepisami i natrafiłam właśnie na tą babeczkę , której jeszcze nigdy nie robiłam.  Babka jest naprawdę bardzo prosta i przede wszystkim nie jest sucha. Bardzo aromatyczna i wspaniała. Polecam nie tylko na Święta Wielkanocne :) SKŁADNIKI : 4 całe jajka szklanka cukru szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej(...)masła lub margaryny sok z 0,5 cytryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 opakowania cukru waniliowego otarta skórka z 2 cytryn (ja dałam kilka kropel olejku cytrynowego) WYKONANIE: Masło rozpuszczamy. Piekarnik nagrzewamy na 175-180 stopni C ustawienie góra - dół. Całe jaja ubijamy razem z cukrami, aż masa zbieleje i podwoi objętość. Mąkę przesiewamy razem

Pani na deser
Babeczki wielkanocne 119

szkl mąki 1.5 szkl cukru 9 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 kostki margaryny aromat cytrynowy cukier waniliowy sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny 1 łyżka kakao Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, podawać po jednym jajku i po troszku mąki wymieszanej uprzednio z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać sok z cytryny i otartą skórkę(...)oraz aromat . ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i ubić ponownie. Ciasto nakładać do foremek na babeczki małe silikonowe lub inne .. Ciasta wystarcza na ok 12- 15 szt zależnie od wielkości foremek. piec 25 min w temp 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować

Gotowanie jest łatwe
Wielkanocny baranek 120

specjalnych do tego celu przeznaczonych foremkach. Jajka utrzeć z masłem. Ucierając, dodać cukier, cukier waniliowy, sól i oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać. Formę na baranka rozłożyć i obie jej połówki dokładnie wysmarować masłem i posypać (najlepiej przez sitko) mąką (fot.1). Następnie formę złożyć, odwróć do góry dnem, wlać ciasto(...)wysokości 2/3 foremki (fot.2). Wstawić w tej pozycji do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piec około 40 minut. Jeżeli zostanie nam trochę ciasta, można z niego upiec małe babeczki. Wychodzą pyszne :) Po upieczeniu ostrożnie rozłożyć foremkę. Ostrym nożem ściąć ciasto, które wyrosło poza foremkę. Delikatnie wyjąć baranka i odstawić do wystudzenia. Na koniec całość posypać delikatnie cukrem pudrem

Świat Ciasta