kurczaka i grillujemy ok. 5min. z każdej strony (w zależności jak wysmażonego i soczystego kurczaka chcecie). Kurczaka na talerzu polewamy naszym "sosem" porowo-paprykowym, dodajemy ziemniaki oraz ketchup/majonez do smaku:) Volià, kurczak pod porowo-paprykową pierzynką gotowy! :) *patelnia do grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić
Kitchens AlphabetPierniki to smak Bożego Narodzenia. Dzisiaj z rana powstało to cudeńko.. Składniki; 10 dkg cukru, 15 dkg masła, 20 dkg miodu, pół łyżeczki mielonych gożdzików, jałowca, szczypta mielonej gałki muszkatałowej i pieprzu, łyżecza mielonego cynamonu, 2 łyżeczki mielonego imbiru, łyżeszka i pół sody,, 2 jajka, 250 ml mleka, 25 dkg mąki, 5 łyżek ciemnego kakao, 15 dkg posiekanje
Anioły w kuchniminut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać pokrojoną cukinię, pomidory i czosnek, dusić jeszcze chwilę.Przyprawić do smaku i gotowe
Anioły w kuchnizobaczyłyśmy ten przepis od razu wiedziałyśmy, że musimy go zrobić. Smak powala...rewelacja. Pomysł zaczerpnięty z blogu Kuchnia Agaty. Bardzo polecamy...Składniki;Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce,250 g sera z wiaderka,szczypta soli,1/2 szklanki cukru,3 jajka,1/2 szklanki kwaśnej śmietany,1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej
Anioły w kuchniPrzedstawimy Wam pyszną nalewkę. Moim zdaniem bije na łep wiśniówkę...tzn dla mnie bije;) Robiliśmy ją rok temu. Rok czasu sobie leżakowała i nabierała mocy i smaku. Zdjęcia jest już po tym czasie. Bardzo polecamy. Naprawdę warto. Powędrowała nawet do Niemiec;) Ok podaję przepis...Składniki; 2,5 kg słodkich gruszek, 1/2 kg cukru, 1 l wódki, kawałek kory cynamonu, parę
Anioły w kuchniTeoretycznie nie trzeba dodawać żelatyny. Głowa karpia, szkielet ma wystarczającą kleistość do ścięcia i wytworzenia swojej galarety. Uważam jednak, że dodanie 1 łyżeczki żelatyny w smaku karpiowi nie zaszkodzi, a mamy pewność, że na stole rybka nam nie odpłynie. Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Pozbędziemy się pozostałych po gotowaniu ryby na dnie osadów
Kulinarny karnet Christopherałyżeczki cukruPaluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki. Ze względu na zawartość sztucznych dodatków: wzmacniających smak, zapach i barwników lepiej nie podawać ich małym dzieciom - dla nich lepiej przygotować wersję bez surimi lub z dodatkiem łososia. Przygotowanie: Paluszki krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie
głodny alergikliść laurowy, jałowiec po kilka szt. kolendra mielona 0,5 łyżeczki słodka papryka 1 łyżeczka majeranek, tymianek 0,5 łyżeczki kminek mielony 0,25 łyżeczki sól, pieprz do smaku olej lub smalec do smażenia Przygotowanie: Kiszoną kapustę przepłukujemy wodą, odsączamy i kroimy. Zalewamy wrzątkiem, gotujemy chwilę i wylewamy wodę. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna czynność można powtórzyć kilkakrotnie
głodny alergikpierwszy robiłam Ambasadora i jestem zachwycona smakiem. Jest wykwintny, elegancki i rozpływa się w ustach :)Ciasto - biszkopt na tortownicę 26-28 cm : 4 jaja 1/2 szk cukru kryształu 1/2 szk mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do prawie zupełnego rozpuszczenia. Dodać żółtka - wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
Apetyczna babeczkaPiankowiec z galaretką Składniki: galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka PRZYGOTOWANIE: Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części. Do jednej części dodać
Kuchnia Danusitłuszczu. Makaron ugotować al-dente, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć na durszlaku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Szczypiorek i pomidorki opłukać, osączyć , pokroić. Wymieszać wszystkie składniki sałatki, doprawić do smaku solą i pieprzem
Kuchnia DanusiJeśli ryba to tylko pieczona :) Wspaniały aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe
Czerwona Porzeczkanastęnie odwracając blachę spodem do góry,wyjmij ciasto i przęłóż je na specjalny stojak lub na kilkakrotnie złożoną ściereczkę kuchenną. Odstaw do całkowitego wystudzenia najlepiej na noc! Chlebek ma smak niebiański solo. Nosi nazwę chlebka ale jest to ciasto wg.mnie z bakaliami i kropka.Jeśli dodamy do niego słodkie smarowanko po wierzchu to już rarytas. Ma wyczuwalną nutkę
Z Kuchni Do Kuchniorzeźwiający i pobudzający. Wydłużenie czasu parzenia z kolei daje nam napar o działaniu relaksującym. Dobrze zaparzony napar można poznać po delikatnej piance na powierzchni, lekkim aromacie i pozbawionym goryczy smaku. Nie radzę sypać jej dużo. To nie są ogólnie dostępne w sieciówkach jałowe paprochy. To jest prawdziwa herbatka i już jedna płaska łyżeczka wystarcza na czajniczek mocnego naparu. Herbata
Z Kuchni Do Kuchnikolor na złotym oleju rzepakowym. Nie przypala się , nie dymi, nie czuć smażenia tylko delikatny słodkawy aromat cebulki. Dodajemy cebulke do ziemniaków i sera, następnie solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec amarantus i...wyrabiamy farsz! Aż będzie gładki. Jeśli się sypie dolejmy jeszcze troszkę oleju rzepakowego. Zobaczcie jak wyglda amarantus w farszu. Takie małe złote jak olej rzepakowy kuleczki
Z Kuchni Do Kuchni