Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na pyszny , aksamitny pełen witamin krem z buraka i... podgrzybków ! O wspaniałym aromacie cynamonu i goździków , podany z mlekiem kokosowym
Marcepanowa kuchniaJak każdy chory na celiakię muszę dbać o regenerację jelit, mam więc zalecone picie wolno warzonego bulionu na kościach. Robię go raz w tygodniu i czasami
Quinoa Raz!Kolejna pyszna i szybka do zrobienia zupka..ilość składników wedle własnego gustu. bulion marchewka kilka ziemniaków listek, ziele domowa vegeta chrzan ze słoiczka śmietana jajka ugotowane
Moje domowe kucharzenieOd lat przyzwyczajona do smaku rosołu z kury, postanowiłam zrobić wołowy. Zrobiłam i już nie wrócę do drobiowego. Wołowy, esencjonalny ze słodka nutą pieczonej cebuli. Ugotowane
Kopystką po garachW sprawie wigilijnego barszczu-tym razem głos zabrał mój Nass. Uparł się,że zrobi domowy zakwas buraczany i....zrobił. Nie tylko zakwas-ale równie pyszny barszcz
Kopystką po garachZawsze gotowałam barszcz na zasadzie-buraki w jednym garnku, reszta w drugim. Gdzieś rok temu zakochałam się w dwóch przepisach na barszcz.Barszcz z kiszonych buraków oraz
Kopystką po garachKolejna prosta, szybka i smaczna zupka. 2 -3 białe kiełbaski 1-2 marchewki 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej 0,5 szkl. ryżu sól, pieprz
Moje domowe kucharzenieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPomidorowa kojarzy mi się ze szczęśliwym dzieciństwem. Postanowiłam trochę pokombinować ze smakami szczęśliwości, bezpieczeństwa. Do przygotowania potrzebujemy: 3 średniej wielkości bataty 500 ml bulionu warzywnego
Szybko Tanio SmacznieCzasem do różnych potraw potrzebne jest mleczko kokosowe , a nie zawsze ma się takie mleczko w domu..no i postanowiłam zrobić sama..prosto i szybko...potrzebne
Moje domowe kucharzenieRobiłam pieczarkową z ziemniakami , z pęczakiem i z makaronem a teraz polecam pieczarkową w postaci kremu. Taka wersja jest równie smaczna i pięknie pachnie pieczarkami. Ciemnobrązowy
Monia miesza i gotujeOdkąd posiadam blender kielichowy przygotowywanie posiłków zdecydowanie stało się łatwiejsze i zdrowsze. Przygotowanie śniadań czy kolacji w postaci koktajli jest bardzo dobrą alternatywą na wiosenne
Kulinarne przemysleniaNo to zaczynamy moi mili. Barszczyk czerwony przeważnie podajemy z krokietami, pasztecikami i jest to danie iście staropolskie. Ja dzisiaj poeksperymentowałam z daniami tradycyjnymi i wymyśliłam
Moje Małe CzarowanieRycerskie zwyczaje, średniowieczna kultura, gotyckie kościoły i zamki, królowie, królewny. Wyraźny podział społeczny na podmiejski plebs i zamożnych dworzan. Życie w chałupie zapchanej słomą ze zwierzętami
Moja Mama GotujeDzisiaj bez zbędnych ceregieli. Przygotowania do Wielkanocy czas zacząć!! Zakwas na biały żur nastawiony. Przepis podajemy poniżej!! Zakwas na żurek Składniki: 5 łyżek mąki żytniej Typ
Moja Mama Gotuje