zupa - 39749 przepisów (strona:2216/2650)

Toskańska zupa jarzynowa 124

Kuchnia włoska  Składniki pół szklanki białej fasoli 1 por gałązka selera naciowego 1 cebula ¼ główki włoskiej kapusty plaster dyni 2 ziemniaki 2 pomidory kilka gałązek

R'n'G Kitchen
Chłodnik wigilijny 266

Jedna z potraw na wigilijnym stole Składniki kompot z suszu: 200 g suszonych jabłek kilka suszonych gruszek wedle uznania inne suszone owoce 2-3 łyżki miodu

czarrna od kuchni
Zakwas na barszcz 267

Zakwas na barszcz – gotowy w 5 dni. Buraki Ziele angielskie Listki laurowe Kmin rzymski Czosnek Ocet winny Cukier Sól Sól rozpuszczamy w wodzie. Obrane i

MarcinChef
Zakwas buraczany do barszczu Świątecznego 165

Z takim zakwasem barszcz będzie wyjątkowy. Zróbcie go już teraz, musi tak stać od 5-7 dni. Buraki obrać i pokroić w plasterki, czosnek obrać i

Kuchnia Pokoleń
Kwaśnica 175

Składniki: 300 g wędzonych żeberek 200 g wędzonego boczku 700 g kiszonej kapusty 3 listki laurowe 8 ziarenek pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 1 duża cebula

Atlas Smaków
Barszcz czerwony na wywarze grzybowym 200

W tym barszczu zakochałam się bez reszty. Nazwałam go Last minute ze względu na prostotę i krótki czas przygotowania. Barszcz ma mocny akcent grzybowy, który jest

Szybko Szybkowar
Zupa warzywna z soczewicą 185

Składniki: 1 łyżka klarowanego masła 200 g włoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700

Moja Galeria Smaku
Barszcz wigilijny bez zakwasu + film 1449

Czas świąt Bożego Narodzenia to dla wielu z nas czas magiczny, pełen rodzinnych spotkań, zapachu choinki i wigilijnych potraw. Jedną i może najważniejszą z nich jest

Smakowite Dania
ekspresowy czerwony barszczyk 310

składniki: 1500 ml rosołu 330 ml koncentratu barszczu czerwonego Jamar 2 łyżeczki majeranku sól, pieprz opcjonalnie: sok z cytryny 2 ząbki czosnku 2 goździki wykonanie: Do

Domowy Smak Jedzenia
Zupa-krem z zielonej soczewicy 207

Dopiero w niedawnym czasie zaczęłam eksperymenty z soczewicą i naprawdę nie wiedziałam, że jest taka smaczna. Teraz staram się przynajmniej raz na tydzień coś z nią

Pasja tworzenia
bogracz z wołowiną 160

                          bogracz Ostatnio zapanowała iście zimowa aura, więc i potrawy serwowane w mojej kuchni

Miód i pieprz
JAK ZROBIĆ SŁODKIE MLEKO SKONDENSOWANE 152

 Ostatnio spotykam się z przepisami gdzie jest potrzeba dodania mleka skondensowanego.Okazuje się , że to mleko z puszki coraz trudniej dostać , a cena przyprawia mnie o

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CIECIORKA PO BRETOŃSKU 161

Cieciorka po bretońsku to danie powstałe z wymienienia fasoli na cieciorkę, w przepisie na "Fasolkę po bretońsku". Smak "Fasolki po bretońsku" uwielbiam, natomiast nie lubię białej

Kuchnia MagdaLeny
Paszteciki drożdżowe z kapustą 356

Drożdżowe paszteciki z nadzieniem z kiszonej kapusty świetnie sprawdzają się jako dodatek do wigilijnego barszczu lub jedzenia samodzielnie. Ich smak można wzbogacić leśnymi grzybami bądź pieczarkami

Pyry na Gaz