Jak Wigilia to barszcz. Najlepszy ten na domowym zakwasie. A go akurat się przygotowuje kilka minut. Potem już tylko czekamy, aż nabierze aromatu i smaku. Nastawiliście
Z Majeczką w kuchniIntensywny o charakterystycznym smaku - to można o nim powiedzie. Rosół wołowy gotowany szpondrze jest najlepszy, bardzo aromatyczny. Składniki: 500 gram szpondra wołowego Ok. 3 l
Smaki EwySkładniki: 1 papryczka chili 1 mała cebula 1 pomidor 2 skrzydełka kurczaka Papryka ostra mielona (według uznania) ser żółty do dekoracj i 200g ciecierzycy Ciecierzycę
Moje-pitraszenieSkładniki (2/3 porcje): 150 g soczewicy czerwonej łuskanej 1 pomidor 1/2 cebuli 1 mała papryczka chili czosnek granulowany, papryka ostra mielona 600 ml rosołu (z 2
Moje-pitraszenieSkładniki: 1/4 brokuła 1 pomidor 250 ml rosołu papryka ostra mielona, czosnek granulowany, tymianek Brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, w międzyczasie kroimy pomidora w
Moje-pitraszenieSkładniki: 3 litry wody 1 kalafior porcje rosołowe 350 g fasolki szparagowej 1 łyżka Kucharka pieprz, natka pietruszki 100 g marchewki 500 g ziemniaków Wodę wlewamy
Moje-pitraszenieSkładniki: 1,5/2 litry wody 2 udka z kurczaka (pałki) 1 marchewka natka pietruszki, pieprz 1 łyżka przyprawy do potraw Kucharek Udka opłukujemy pod wodą
Moje-pitraszenieSkładniki: 450 g pieczarek 1 cebula 1,5 litra rosołu (przepis tutaj) 4 łyżki śmietanki 18% Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę
Moje-pitraszenieSkładniki: Ziemniaki (według uznania, zależy ile osób będzie jadło) 1 cebula 2 kiełbasy śląskie 1/2 selera 3 ząbki czosnku 1 pietruszka majeranek, pieprz, sól Żurek (kupiłam
Moje-pitraszenieSkładniki: 1 duża cukinia 3 ogórki kiszone(dość duże) 1 łyżeczka bazylii 1,5 litra rosołu (przepis tutaj) 5 łyżek śmietanki 18% Cukinię kroimy w kostkę
Moje-pitraszenieSkładniki: 400 g pomidorów krojonych z puszki 175 g ciecierzycy (3/4 szklanki) tymianek, papryka ostra mielona, sól, czosnek granulowany 1/2 cebuli 1/2 szklanki przegotowanej wody 2
Moje-pitraszenieNic nie smakuje tak pysznie na wigilijnym stole jak przepyszny barszcz na zakwasie z kiszonych buraków. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj . Zakwas musimy
Pyry na GazStrogonow pojawia się w naszych kuchniach przy mniejszych lub większych spotkaniach rodzinnych, wołowina dobrej jakości nadaje potrawie esencjonalny bogaty smak, dodatki bywają różne, bo jak wiadomo
Apetyczna babeczkaWspaniały obiad dla wielbicieli strączków Składniki • 50 dag fasoli jasia • 30 dag boczku wędzonego parzonego • 30 dag kiełbasy • 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy • 2
W królestwie smaków Beaty