Syte danie jednogarnkowe podobne do fasolki po bretońsku. Jest też dobrym sposobem na przemycenie wątróbki do codziennej diety. Składniki: 0,5 kg karkówki wieprzowej 200 g wątróbki drobiowej 250 g suchej fasoli 3 pomidory 2 cebule 2 papryczki chili (opcjonalnie) ok 1,5 l bulionu czosnek niedźwiedzi papryka ostra sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia gotujemy fasolkę nie wylewając wody z moczenia. Gotujemy pod przykryciem... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...