W upalne dni najlepsze są chłodniki z chrupiącymi świeżymi warzywami pełnymi witamin. Oprócz pysznego chłodnika z botwinki proponuję również chłodnik ogórkowy z komosą ryżową (quinoa), rzodkiewką
Oryginalny smakTroszkę zmodyfikowana wersja flaczków ( z koncentratem pomidorowym ). Składniki 750 g flaczków wołowych (krojonych) 2 marchewki średniej wielkości 1 pietruszka średniej wielkości seler średniej wielkości mały por
R'n'G KitchenNo to dziś nie będzie mięska tylko same warzywka.Bardzo fajna zupka która jest pyszna na ciepło i zimno. Składniki na 6 porcji:
Różowa kuchniaWprawdzie ostatnio upały odpuściły i pogoda zrobiła się mało letnia, jednak mniemam, że jeszcze nieraz w tym roku wysokie temperatury dadzą się we znaki i każdy
Wyprawy kulinarneDania jednogarnkowe, gulasze i wszelakie potrawki są pyszną opcją obiadową jak i ciepłą kolacją. Przygotować je możemy na rodzinne spotkania czy też jako danie do podgrzania
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW staropolskiej kuchni barszcz czerwony często podawano z bobem. W sezonie letnim warto wracać do tego sprawdzonego od wieków połączenia, bo jest to bardzo dobrze dobrana
Wiszniówka500 g marchewki, 2 plasterki imbiru, 2 listki limonki, 1/2 trawy cytrynowej, 1 torebka kardamonu, 200 ml mleka kokosowego, 1 pomarańcza, sól, cukier, sok z pomarańczy
królestwo garówZa zwykłą czerniną nie przepadamy, wręcz przeciwnie...odrzuca nas sama myśl...ale co tam, przecież każdy preferuje to, co lubi. Nam przypadła do gustu czernina w
R'n'G KitchenFavorite Taki rosół dla mnie zawsze będzie najlepszy. Wspomnienie z dzieciństwa, lata młodości. Jeśli chcecie ugotować taki rosół z wiejskiej kury to będziecie musieli dłużej gotować
Kuchnia PokoleńBędziesz krzepka jak kalarepka! Już w starożytnym Rzymie była znana jako kapusta pompejska, ale do nas zawitała dopiero na początku XIX wieku. Ze względu na swoje
COOKMAGAZINEPogoda nastraja na lekkie i chłodne potrawy. Te gazpacho jest banalnie proste i będzie idealną przystawką do niedzielnego grilla :) Składniki: -1 szklanka groszku -1 szklanka
Smakuj życie!W gorące dni każdy z nas ma ochotę na lekkie dania, a zimny, owocowy CHŁODNIK Z BORÓWKI będzie idealną propozycją! Artykuł Chłodnik z borówek pochodzi z
COOKMAGAZINESkładniki na 4 porcje: 400 g selera naciowego 1 średnia cebula (ok.100 g) 1 żółtko (ok. 25 g) 1 łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g
Vroblewska-fitlifeWitam serdecznie Propozycja na pyszny i prosty w przygotowaniu chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem. Tak przygotowany chłodnik idealnie nadaje się do podania podczas upałów, jest orzeźwiający
Uwaga Babcia GotujeGorąco polecam na upalne dni ten oto chłodnik. Można go przygotować na wiele sposobów- u mnie z dodatkiem pieczonych w piekarniku buraków. Danie jest niesamowicie lekkie
Z Kuchni Do Kuchni