Jeśli jeszcze nie przyrządzaliscie ogórkowej z ryżem, macie okazję:) jest pyszna :) Ja robię albo z ziemniakami, albo z ryżem. Ale słyszałam od innych że robią i
Domowa Kuchnia u MamyBarszcz czerwony to chyba najpopularniejsze danie, które od razu kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu. Mój barszcz przygotowałam
Zrób to smacznieRyżanka to jedna z prostszych zupek, jakie możemy przygotować dla malucha. Jest delikatna w smaku i bardzo pożywna. Można ją przygotować z odrobiną mięsa lub w
Dieta bez mlekaBardzo kremowa, gęsta i wyrazista w smaku. Składniki: 4 kg grzybów - podgrzybków 2 łyżki soli, pieprz, śmietana, natka pietruszki 2 łyżki mąki + pół szklanki zimnej
Lena GotujePrzyszła jesień a wraz z nią grzybowy urodzaj. Są one wszędzie, gdzie nie spojrzymy tam rosną grzyby. W naszych lasach głownie spotykamy podgrzybki oraz prawdziwki, ale
Życie zaczyna się w kuchniLeczo to jedno z tych dań, którym trzeba poświęcić nieco więcej czasu, ale jego smak wynagradza tę niedogodność. Trwa sezon na cukinię więc postanowiłam, że to
Oka w rosole czyli KaFka gotujeBanalnie prosty chłodnik ze świeżym szpinakiem, rukolą i awokado, podany z jajkiem ugotowanym na twardo i uprażonymi pestkami słonecznika. Robi się go błyskawicznie, wystarczy wszystko posiekać
Oryginalny smak6+ 60 min Łatwe Tanie Przepis na kapuśniak ze skwarkami lub bez – ja zrobiłam ze skwarkami i było pysznie! 🙂 Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół
PysiaGotuje.plCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSkładniki (na 1 porcję) - cebula (ok. 70 g), - 2 ząbki czosnku, - łyżeczka + łyżka oleju rzepakowego (ok. 15 g), - mniejsza cukinia (ok. 225 g), - kromka pieczywa graham
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPoranki są coraz zimniejsze, więc najwyższy czas przerzucić się na ciepłe, rozgrzewające śniadania. Dawniej tradycyjna owsianka była dla mnie początkiem każdego dnia. Teraz nadal często do
365 dni dookoła kuchniKsiążka gości u mnie od dawna, regularnie do niej zaglądam i właśnie się zorientowałam, że jeszcze nie wspominałam o niej na blogu. Jest to lektura zarówno
Kasia SarnaPrzepis wypatrzony przez moją siostrę w Kuchni Lidla w końcu doczekał się realizacji. Naprawdę warty spróbowania. Niejednokrotnie już byłam 'zmuszona' do powtórki :-) Składniki -3 białe parzone
Zielona KuchniaDziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy:) Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień
Zasmakuj Kuchni