Składniki : 50 dkg ciemnoczerwonych buraczków ćwikłowych ( np. odmiany opolski ) 2 l wody 0,5 kg kości z mięsem ( np. żeberek ) 30 dkg włoszczyzny 1 dkg suszonych
Przepisy i porady kulinarneKLUSKI KŁADZIONE Jak w domu przygotować fantastyczne kluski kładzione - sprawdzony przepis krok po kroku. Znam sposób na prosty i szybki obiad. Zajrzyj do przepisu, z którego
Moja Książka Kucharska1 kg buraków 1 machewka pietruszka cebula 1 szkl wywaru z gotowanych grzybów 0,5 l zakwasu z buraków sól pieprz czarny cukier ocet jabłkowy listek
Gotowanie jest łatweSkładniki: kura wiejska połowa około 1,70 kg, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kostki rosołowe 2 sztuki, kucharek 1 łyżka
W Mojej Kuchni LubięRamen to taki nasz polski rosół tylko w Japonii. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i natką pietruszki, ramen zaś z czym dusz zapragnie, a im więcej
Moje Małe Czarowanie1 op ciasta francuskiego 500 g grzybów świeżych lub mrożonych pół cebuli olej do smażenia sól pieprz majeranek estragon 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Grzyby
Gotowanie jest łatweTo jedno z tych dań, które jest nie tylko zdrowe ale i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie to możemy zaliczyć do dań jednogarnkowych, bo całość przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć Dzisiaj Mikołajki, do świąt pozostało 18 dni. W poniedziałek był przepis na kiszone buraczki , czyli inną formę przygotowania zakwasu na barszcz. Dzisiaj będzie ciąg dalszy
blog.moje-pasje.infoCześć Do świąt pozostało 20 dni. A ja jak wczoraj obiecałam, przychodzę do Was z pierwszym z przepisów na Wigilię i Boże Narodzenie. Może nie jest
blog.moje-pasje.infoPierogi to jedna z najbardziej tradycyjnych polskich potraw. Każdy je zna, i chyba każdy lubi 💕 Tym razem jednak przygotowałam je w zupełnie nowej, zaskakującej odsłonie, a
Słodko-Słony Świat IlonyKalafior- znany w polskiej kuchni już od dawna. Każdy chyba miał z nim styczność, zwłaszcza kiedy pojawiał się latem taki świeżutki i Mama podawała go na
Kuchnia w czekoladziezniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition Polecam zakupy w tym sklepie ostatnio zakupiłam wiele
Dziś Ja gotujeLubicie topinambur? Ja pierwszy raz spróbowałam go jakieś 3 lata temu i mi bardzo zasmakował. Smakuje jak świeże, mokre pestki słonecznika :) Spróbowałam zrobić z niego krem
CookYourselfPyszne i sycące danie jednogarnkowe w wersji ekspresowej. Wystarczy kawałek boczku, kiełbasa, fasolka z puszki i w kilka minut obiad mamy gotowy :) Składniki: 2
magiczna kuchnia KasiDanie, które znam od dziecka. Danie bardzo proste i treściwe. A wreszcie danie, którego nie da się nie lubić! Jeżeli nigdy nie robiliście fasolki po bretońsku
MamaOskarka