zupa - 39805 przepisów (strona:2194/2654)

Rozgrzewająca zupa jarzynowa 255

Składniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka

Weganka gotuje
Leczo warzywne z kiełbasą 242

                 Za oknem jesień , szaro buro i ponuro , dni są coraz chłodniejsze , i trzeba się rozgrzać czymś smacznym

Mój Smak
recenzja MY NEW ROOTS + przepis na zupę z boczniaków 226

Najnowszą książką w mojej kulinarnej kolekcji jest "My new roots" autorstwa Sarrah'y Britton. Jej motywem przewodnim jest kuchnia roślinna, w większości wegańska

Kasia Sarna
Krem marchewkowy z grzankami 161

Na chłodne pierwsze dni jesieni idealnie nada się pożywny krem marchewkowy. Jest aksamitny, gęsty i bardzo aromatyczny. Koniecznie należy podawać go z grzankami, które lekko w

Czekoladowa muffinka
Zupa krem pomidorowo-kokosowa 211

Nieco zaskakujące i baaardzo smaczne połączenie smaku pomidora i kokosa. Niewiarygodne jak niewielki dodatek nowego składnika może odmienić klasyczną pomidorową!   Składniki: łyżka masła ząbek czosnku

Pyry na Gaz
Marchewkowy żurek 201

Żurek w nieco innym wydaniu. Kwaśny od zakwasu, przełamany słodyczą marchewki, którą dodajemy tu w dużej ilości. Również marchewce zawdzięcza swój ładny kolor:). Jest bardzo gęsty

Szefowa kuchni
Małże w pomidorach z kokosem 249

To bardzo szybkie danie polubiłam i robię je bardzo często o ile uda mi się zakupić dobrej jakości małże bo tylko takie dają gwarancję pysznego dania

Moje Małe Czarowanie
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 211

Zupka pieczarkowa bardzo często gości na naszym stole. Najbardziej lubimy właśnie taką z ziemniakami choć z makaronem też jest pyszna. Pieczarkową lubimy zabielaną więc zabieliłam ją

Monia miesza i gotuje
Botwinka kiszona 209

Od lat szukałam sposobu zrobienia zapasów botwinki na zimę  Ten sposób wg mnie jest najlepszy i najzdrowszy Sposób przygotowania 1. • Do każdego litrowego słoika włożyć

W królestwie smaków Beaty
Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze 227

Wywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry

Szybko Szybkowar
Krem z cukinii - dwa kolory i smaki 199

Znowu stworzyłam pyszną zupkę krem z cukinii. Taki mały miks kolorów i smaków. Zupka zielona jest łagodna natomiast żółta jest ostrzejsza w smaku. składniki: krem zielony

Monia miesza i gotuje
ŚLIWKA – NIE TYLKO DO KOMPOTU 227

Śliwka to jeden z nielicznych owoców, który zadomowił się na... Artykuł ŚLIWKA – NIE TYLKO DO KOMPOTU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
PAPRYKA – OD ZIMNEJ SKANDYNAWII PO GORĄCE RPA 241

Papryka jest jednym z najbardziej uniwersalnych i rozpowszechnionych warzyw, stosowanych... Artykuł PAPRYKA – OD ZIMNEJ SKANDYNAWII PO GORĄCE RPA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Warzywko z pietruszką -domowe przyprawy 218

Warzywko z pietruszką -domowe przyprawy Obowiązkową pozycją w mojej kuchni jest warzywko z natką pietruszki . Niezastąpione przy bulionach, sosach i farszach .. po prostu ,prawa ręka " class

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania