Od moich późnych włoskich wakacji minęły 2 miesiące, a jakby wieczność. Już tęsknię i już myślę kiedy by tu wyskoczyć, choćby tylko na weekend! Mam swoje
PichceniomaniaCześć Nie ma jak to ciepły barszczyk czerwony na rozgrzewkę. Czasami (jak mam więcej czasu i chęci) przygotowuję "prawdziwy" barszcz na burakach (np. wg tego przepisu
blog.moje-pasje.infoBardzo aromatyczny, intensywnie czerwony barszcz na zakwasie z buraków. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj: zakwas z buraków. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera z włoszczyzny obrać i
BullioPaszteciki to dodatek idealny do barszczu. Poniższe paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie smakują podane na ciepło. Zachęcam
UgotowaćPrzepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki: 50 dag szynki wieprzowej (może być również schab lub
JejKuchniaJeszcze gorące czeka w kuchni, ale trzeba się spieszyć ze zdjęciami, bo zaraz może zostać pusty garnek. Pyszna wołowina w towarzystwie warzyw i pajdy domowego chleba
Apetyczna babeczkaW grudniowy wieczór wraz z kilkoma wspaniałymi kobietami ogrzewałyśmy dusze i ciała przy wspólnym stole. Monika Kucia (Siała Baba Mak, Culinary Trips to Poland), jak zwykle
Na moim stoleCześć Już myślałam, że nie zdążę wypróbować i opublikować przepisu na barszcz na kiszonych buraczkach. Pierwsza porcja kiszonych buraków niestety mi zapleśniała i musiałam przygotować nową
blog.moje-pasje.infoNajlepszy barszcz na zakwasie :). Cała magia polega na kiszonych burakach, a wykonany z nich barszcz jest niezastąpionym gwoździem programu wigilijnej kolacji. Potrzebne składniki
Łycha smakówZakwas na barszcz czerwony to podobno podstawa udanego barszczu o pysznym głębokim smaku. Podobno – bo u mnie w domu tradycji
Kolorowy PrzepisownikJ ak co roku, na kilka dni przed Wigilią babcia wyjmuje skrzętnie schowany słoik z grzybami, zebranymi podczas jesiennych zbiorów. Gotuje je, sieka drobno i łączy
Food SquareBarszcz czerwony na zakwasie Czerwony wytrawny barszcz przygotowywany na zakwasie i podawany z uszkami lub pasztecikami, to w wielu domach tradycyjna potrawa wigilijna. Przepis na zakwas
Blog z ApetytemBez barszczu czerwonego z uszkami nie wyobrażam sobie Wigilii. Każdy na pewno ma swój ulubiony, rodzinny przepis. Ja podaję swój sposób przygotowania tego świątecznego dania. U
Smakołyki Asi