Przepis na ten chleb pochodzi od Ewy Wachowicz. Piekła go ona w swoim programie emitowanym w telewizji kilka lat temu. Bardzo spodobał mi się przepis oraz
Kolorowa kuchnia ElkiOstatnio było tak szaro i buro, że mieliśmy ochotę na jakieś wiosenne cuda a że ostatnio znowu szalejemy ze słodkościami to dzisiaj dla odmiany duża dawka
PaleoLifePrzeeeepyszny pomysł na zimową kolację. Bo kiedyż, jak nie zimą właśnie, taki pieczony boczuś z chlebem i musztardą smakuje najlepiej? Ja jestem jak najbardziej na TAK
Smaki Na TalerzuSkładniki: 1 szklanka mąki łyżka kakao 3 łyżeczki cukru jajko 2 łyżki oleju szklanka mleka czerwony barwnik szczypta cukier puder Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, olej
Życie zaczyna się w kuchniKanapki jadamy codziennie i wciąż mamy problem czym je obłożyć. Szczególnie teraz zimą bywają one monotonne. Wcale tak być nie musi,bo przecież z prostych produktów
Kolorowa kuchnia ElkiOwsianka z kumkwatem, bananem i siekanymi migdałami pół szklanki płatków owsianych Bio łyżeczka miodu garść migdałów pół banana 4 kumkwaty szczypta nasion chia Na sicie opłukałam
AZgotuj!Propozycja na gotowane mięsko, np z zupy- czyli jak nie marnować niczego ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaLemoniada cynamonowa? To zdrowsza wersja zimowego napoju o smaku tarty cytrynowej, czyli hot buttered lemonade z kurkumą. Przecież każda rzecz, do której dodaje się masło staje
Ugotowane pozamiataneKtóregoś pięknego wieczora, Zośka usnęła, jak na nią dość wcześniej, jednak ja jakoś nie mogłam usnąć. Sięgnęłam zatem po komórkę i weszłam na Instagram. Nie wiem
Mieszam w GarnkuJeśli macie w domu małego człowieczka, którego chcecie zachęcić do jedzenia jajek, na przykład w wersji na miękko, to ten przepis jest właśnie dla Was. Jeśli
PichceniomaniaDziś przedstawiam szybki i pyszny chleb, który nie wymaga dużo pracy, potrzebuje chwili aby wyrosnąć a potem należy go upiec i zajadamy smakowity chleb. Najlepszy jest
Moje Małe Czarowanieze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem
KucharzycaZamiast sałatki z tuńczykiem – pasta. Szybka, prosta i, choć może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała
KucharzycaOto bardzo prosty (jak to u mnie) pomysł na śniadaniowe mini-zapiekanki. Wydaje mi się, że to dodatek bułki sprawia, iż myślę o nich w
zadanie-gotowanie….że też ja nie znałam wcześniej tego przepisu na domowy serek z jogurtu! naprawdę świetna sprawa, nie dość, że dodajesz swoje ulubione przyprawy, to wiesz
Oka w rosole czyli KaFka gotuje