Pada, leje..brr co za pogoda...Czy już na prawdę nie będzie lata...ani nawet pięknej złotej jesieni...Jak się nie da za oknem to wyczarujmy
Z Majeczką w kuchniPizza z majonezem to mój wynalazek z przed ćwierć wieku... Niestety słyszałem wtedy, że sos do pizzy musi być czerwony! Minęły lata
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszne domowe pieczywo zawsze się cieszy powodzeniem. Potrzebujemy: 0,5 kg mąki pszennej 650 , 0,5 kg mąki żytniej 2000, 2 szklanki ciepłej wody, 50
chleba naszegoSmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją
Moja smaczna kuchniaKupiliście kiedyś świeże mleko do kawy i za nim dojechało do domu po 3 godzinnych zakupach było już ukwaszone? Nie? A ja tak! A co najlepsze
Życie zaczyna się w kuchniZaczęło się od tego, jak wracając z przedszkola, moje dziecko zażyczyło sobie pyszną bułeczkę z dżemem, taką jak była w przedszkolu. Święto, mój niejadek chce jeść
Fitsweet.meDo chleba i mega ekspresowo. Nic dodać, nic ująć. Do przygotowania potrzebujemy: 1 puszkę fasoli (lub ok 220 g ugotowanej czerwonej fasoli) 1 dojrzałe awokado
Szybko Tanio SmacznieKanapka włoska czyli bruschetta to grzanka polana oliwą i posmarowana czosnkiem a na niej już pełna dowolność. U mnie na grzance wylądowała suszona na powietrzu, solona
Moje Małe CzarowanieTo danie nie ma nic wspólnego z kuchnią rosyjską/ruską, z pizzą- może tylko kształt. Taką nazwę dostało lata temu, kiedy chciało się zjeść coś
PichceniomaniaMango lassi to tradycyjny napój indyjski, przygotowany z miąższu mango, jogurtu i mleka lub wody. Pięknie wygląda, pysznie smakuje i doskonale gasi pragnienie. Jest szybki w
cool and mintyZa owocowe crumble zabierałam się już od dłuższego czasu, lecz ostatecznie owoce na nie przeznaczone trafiały do innych deserów, ciast, czy były po prostu zjadane. W
Be Fit Be StrongWrzesień rozpoczynamy od faszerowanych warzyw. Najchętniej nadziewam cukinie, które są przepyszne w wersji nie tylko mięsnej. Tym razem zdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam kuskusem
Moja smaczna kuchniaJestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholować i zrobiłam omlet z dodatkiem pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundować na śniadanko , albo
Różne smaki w kuchniWitajcie :) Lubię eksperymentować w kuchni, dzisiaj wpadałam na pomysł połączenia Gruzińskiego chaczapuri z Tunezyjską szakszuką.Pyszne pomidory duszone z cebulką na wierzchu z jajkiem zamknięte w
Sama słodycz i szczypta chiliChałwa to smak mojego dzieciństwa. Mogłam ją pochłaniać kilogramami, podobnie jak masło orzechowe. Tak się dobrze składa, że prawdziwa chałwa może być nie tylko pysznym, ale
Powiedz dietom nie